iPadOS Uitgelegd: De iPad Exclusieve Functies

0
1923

Door

Henry T. Casey

|
15 juni, 2019 08:00 am

  • MEER

Dus, als je in de war over de Apple wijzigen van de iPad, het besturingssysteem van iOS naar iPadOS, je bent niet alleen. Aangekondigd op de WWDC in 2019, de verandering is bedoeld om aan te geven dat de iPad ‘ s operating systeem verschilt van de iPhone — hoewel iPadOS is in wezen vergelijkbaar met wat dit besturingssysteem gebruikt te worden wanneer het heette iOS-12.

ipadOS

Ten eerste, laten we duidelijk een kans misvatting over iPadOS: de iPad is onlangs steun gevonden voor de muis is niet een exclusieve functie in iPadOS. De iOS-13 beta ook tot deze functie op de iPhone. Dit bewijst de functie is meer over de toegankelijkheid voor mensen met verschillende behoeften dan voor gebruikers die willen om de iPad meer als een laptop.

Hieronder de top 10 iPadOS functies die u niet vindt in iOS 13.

Multitasking: Split Bekijken, Glijden Over

Beschikbaar op iOS op de ipad sinds iOS 9, de split-view en dia-over-modi zijn nog steeds niet op iPhones en zal veel beter in iPadOS 13. Eerste van alles, je krijgt de mogelijkheid om te splitsen van uw scherm tussen dezelfde app, door ingedrukt te houden op een link klikken en te slepen naar de andere kant van het scherm.

Dat klinkt misschien niet erg groot, maar nu kunt u twee tabbladen van dezelfde web browser in een keer en niet meer te gebruiken Safari en Chrome om het te doen. Er is ook een dia-over apps, die een nieuwe, kaart-achtige interface.

Potlood ondersteuning met al haar nieuwe trucs

De iPad is ook het enige Apple-apparaat dat ondersteuning biedt Apple stylus, dat wordt steeds slimmer. Voor starters, het opstellen van een hoek van het scherm opent markup modus in iPadOS 13, dat is een veel gemakkelijkere manier om een screenshot te maken dan met behulp van de iPad-knoppen.

iPadOS-Explained-004

De koeler truc van markup-modus is de Volledige Pagina optie in de top van het scherm, waarmee je een screenshot te maken van een hele webpagina, en niet alleen het gedeelte dat u aan het bekijken bent. iPhone-gebruikers willen dat ze hadden deze functionaliteit, zoals screenshot stitcher apps zelden (of nooit) goed werken.

Wanneer u uw iPad aansluiten op een MacBook, het Potlood werkt zelfs in Secundaire modus als u werkt met macOS Catalina (binnenkort beschikbaar). Dit geeft een alternatief voor een Wacom Cintiq tablet.

Alle bewegingen, zoals Knippen, Kopiëren, Plakken en Ongedaan maken

Als u niet over een iPad keyboard cover geval is, bent u waarschijnlijk een beetje moe van het tikken en schudden het duurt om het uitvoeren van eenvoudige tekst-commando ‘ s die supereasy in macOS. Bijvoorbeeld, een drie vingers kopieert geselecteerde tekst, en het herhalen van dat gebaar bezuinigingen uit de tekst.

ipadOS_2

De inverse van dat gebaar, verspreiden drie vingers, is hoe je op een bijna magische wijze plakken in iPadOS. Een fout gemaakt? Sleep met drie vingers naar links om ongedaan te maken (het verplaatsen van drie vingers om het juiste te doen werken).

Het selecteren van items in een lijst, is het ook gemakkelijker in iPadOS: Je gewoon slepen met twee vingers naar beneden een stapel van items in een lijst, zoals e-mails of opmerkingen. Dit zal een geweldige manier om batch-archief en de vlag van berichten.

Zijspan brengt externe Mac-display ondersteuning

Dus, u zegt dat u wilt dat een touch-scherm van de MacBook? Apple is bereid om u te ontmoeten halverwege met een nieuwe functie genaamd Zijspan, dat verandert uw iPad in een uitbreiding van uw MacBook, zo lang als u werkt met macOS Catalina. Het enige wat je nodig hebt is een kabel tetheren met hen samen (zoals een USB-Type-C-te-Type-C-kabel voor de 2018 iPad pro ‘ s of de Lightning-naar-USB Type-C-kabel voor de 2017 iPad Pro).

iPadOS-Explained-010

Vervolgens klik je op de Weergegeven menu-bar-symbool op je Mac en selecteer de aangesloten iPad. Nu, heb je een tweede scherm voor je Mac en de mogelijkheid om het gebruik van uw Apple Potlood om te tekenen in macOS apps zoals Photoshop en Pixelmator.

Een grotere, slimmere Dock

De iPad is dus veel breder dan de iPhone dat het zinvol is voor de tablet meer apps in de dock. Maar wacht, er is meer. Op de rechter hoek van het Dok krijgt u drie voorgestelde apps van iPadOS, die probeert om erachter te komen wat je wilt voordat je dat doet.

Oh, en dit Dock speelt ook lekker met iPadOS’ multitasking trucs. Als u eenmaal een app die verspreid zijn over verschillende weergaven en schuif overs, kunt u alle huidige geopende exemplaren door te tikken op het pictogram in het Dock.

Een home-scherm dat is eigenlijk zoals een desktop

De weergave Vandaag in iOS is veel nuttig, het stapelen van widgets voor informatie in verband met het weer, uw aankomende afspraken en hoeveel levensduur van de accu is nog in uw apparaten. Gelukkig, iPadOS is eindelijk het optimaliseren van het home-scherm op de iPad is groot display om het Vandaag widgets aan de linkerkant van het scherm.

Maak je geen zorgen, hoewel, het is niet verplicht — u kunt deze aanpassen door op Bewerken te tikken op de bodem van de Weergave Vandaag widgets en uitschakelen “Altijd Weergeven de Weergave Vandaag.” Oh, en om nog meer gebruik van het beginscherm, iPadOS is verminderd, het bedrag van de ruimte tussen de app-pictogrammen, zodat uw home-scherm kan meer apps op.

App bestanden

De Files app is niet zo full-featured of diep duiken als wat je op je Android, maar het slaagt er in om alle combineren van de cloud-services die u gebruikt in een meer traditionele Finder-achtige app.

In iOS 13, de app bestanden zal nu een meer traditionele kolom-stijl te bekijken, evenals de Snelle Acties gezien in macOS. U zult ook in staat zijn om verbinding te maken met een externe server of PC op uw netwerk, recht in de app Bestanden.

Lettertypen

De iPad, die je ziet, is voor professionals die werken in het ontwerpen van creatieve apps, zoals Pixelmator en de aankomende full-featured Photoshop. Lettertypen zullen verkocht worden via de App Store, al zijn ze niet beschikbaar voor download op dit moment.

Desktop-achtige Safari download manager

Terwijl ik wil dat Safari op de iPad naar een full-featured applicatie, en voor Apple om echte Firefox en Chrome op iOS, dit is een goede stap voorwaarts. Voor starters, is dit nieuwe Safari laadt niet de verkorte versies van web-pagina ‘ s, die niet fit zijn grotere scherm.

MEER: het Installeren van de iPadOS 13 beta op je iPad

Vaak sites niet correct reageert op het Verzoek Desktop Site-knop in iOS, die zal je jezelf de vraag waarom je kocht een groter iDevice in de eerste plaats, als het alleen gaat om de render sites van de manier waarop uw iPhone doet.

Bovendien, Safari kunt u nu bekijken actieve en voltooide downloads, met een drop-down-toets om de bestanden die u opslaat van websites. Een X-knop kunt u beëindigen downloads, en een pictogram van een vergrootglas toont u waar in uw iPad het landde in Bestanden.

Externe harde schijven en camera ‘ s

Uw opslag accessoires zijn voorzien van een Lightning-of USB Type-C-connectoren (of je hebt een adapter), kunt u eindelijk de stekker externe opslagapparaten (zoals externe harde schijven, SD kaartlezers of USB-stations) in uw iPad. U brengt deze bestanden naar uw iPad via de app Bestanden.

Credit: Laptop Mag

Auteur Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry is senior writer bij Laptop Mag, m.b.t. de veiligheid, Apple en besturingssystemen. Voorafgaand aan de toetreding tot de Laptop Mag — waar hij de zelf-beschreven Zeldzame Oreo Expert — hij heeft van software en hardware voor TechRadar Pro, en kunstenaars geïnterviewd voor Patek Philippe International Magazine. Je kunt hem vinden bij uw plaatselijke pro wrestling evenementen, en zich afvragen waarom Apple besloten om de sloot de MagSafe-adapters.
Henry T. Casey,
op