iPadOS Forklart: iPad Eksklusive Funksjoner

0
2143

Av

Henry T. Casey

|
Juni 15, 2019 08:00 am

  • MER

Så, hvis du er forvirret om Apple endre iPad-ens operativsystem fra iOS til iPadOS, du er ikke alene. Annonsert på WWDC 2019, endringen er ment å betegne at iPad-operativsystemet er forskjellig fra iPhone — selv om iPadOS er fundamentalt i likhet med hva dette operativsystemet som brukes til å være når det ble kalt iOS-12.

ipadOS

Først av alt, la oss oppklare en sannsynlig misforståelse om iPadOS: iPad er nylig funnet støtte for mus ikke er en eksklusiv funksjon i iPadOS. IOS 13 beta har også ført til denne funksjonen til iPhone. – Dette er definitivt beviser funksjonen er mer om tilgjengelighet for personer med ulike behov enn for brukere som ønsker å få mer iPad som en bærbar pc.

Her er de 10 øverste iPadOS funksjoner som du ikke finner på iOS-13.

Multitasking: Split View, Gli Over

Tilgjengelig på iOS på ipad, siden iOS 9, split-vise og skyv-over-modus er fortsatt ikke på iphone, og vil få mye bedre i iPadOS 13. Først av alt, du får muligheten til å dele skjermen mellom de samme app, ved å holde ned på en link og dra den til den andre siden av skjermen.

Det høres kanskje ikke stort, men nå kan du vise to kategoriene fra den samme nettleseren på en gang og ikke trenger å bruke Safari og Chrome til å gjøre det. Det er også skyves over apper, som har en ny, kort-lignende grensesnitt.

Blyant støtte med alle sine nye triks

IPad er også den eneste Apple-enhet som støtter Apples stylus, som er smartere. For startere, tegning fra et hjørne av skjermen åpnes markup-modus i iPadOS 13, som er en mye enklere måte å ta et skjermbilde enn å bruke iPad-knappene.

iPadOS-Explained-004

Kjøligere lure av markup-modus er Hele Siden valget i toppen av skjermen, der du kan ta en skjermdump av en web-sider, ikke bare den delen du ser på. iPhone-brukere skulle ønske de hadde denne funksjonaliteten, som skjermbilde stitcher apps sjelden (om noen gang), fungerer.

Når du kobler iPad til en MacBook, Blyant fungerer også i Xmp-modus hvis du kjører macOS Catalina (kommer snart). Dette gir noen et alternativ til et Wacom-eller Cintiq nettbrett.

Alle bevegelser, inkludert Klipp ut, Kopiere, Lime inn og Angre

Hvis du ikke har en iPad keyboard cover tilfelle, er du sannsynligvis litt lei av å banke og riste det tar å utføre enkel tekst-redigering av kommandoer som er supereasy i macOS. For eksempel, en tre-finger klype kopierer valgt tekst, og gjentar at bevegelsen kutt ut teksten.

ipadOS_2

Den inverse av denne gesten, spre tre fingre, er hvordan du nesten magisk lim inn i iPadOS. Har gjort en feil? Dra tre fingre til venstre for å angre (flytte tre fingre til høyre for å gjøre fungerer like bra).

Velge elementer i en liste er også lettere i iPadOS: Du bare drar to fingre nedover en stabel av elementene i liste-visning, slik som e-post eller notater. Dette vil være en fin måte å batch-arkiv og flagge meldinger.

Sidecar bringer ekstern Mac-skjerm

Så, du sier du vil ha en touch-skjerm MacBook? Apple er villig til å møte deg halvveis med en ny funksjon kalt Sidevogn, som gjør din iPad til en utvidelse av din MacBook, så lenge du kjører macOS Catalina. Den eneste andre tingen du trenger er en kabel til å tjore dem sammen (for eksempel en USB-Skriver-C-til-Type-C-kabel for 2018 iPad Proffene eller Lightning-til-USB Type-C-kabel for 2017 iPad Pro).

iPadOS-Explained-010

Deretter klikker du Viser symbolet på menylinjen på Mac-en og velg tilkoblet iPad. Nå, du har fått en ekstra skjerm til Mac, og muligheten til å bruke din Apple Blyant til å tegne i macOS programmer som Photoshop og Pixelmator.

En større, smartere Dock

IPad er så mye større enn iPhone som det er fornuftig for nettbrettet i å ha flere apper i sin dock. Men vent, det er mer. På høyre hjørne av Dock får du tre foreslåtte apps fra iPadOS, som prøver å finne ut hva du vil før du gjør.

Oh, og denne Dokkingstasjonen, som også spiller fint med iPadOS’ multitasking triks. Hvis du har en app som er spredt over ulike delt utsikt og skyv overs, kan du vise alle sine nåværende åpne forekomster ved å trykke på ikonet i Dock.

En startside som er faktisk som en desktop

I Dag ser i iOS er nok nyttig, stabling widgets for informasjon knyttet til været, kommende avtaler og selv hvor mye batteritid som er igjen i dine enheter. Heldigvis, iPadOS er endelig optimalisere de viktigste hjem-skjermen på iPad har en stor skjerm å imøtekomme Dagens widgets på venstre side av skjermen.

Ikke bekymre deg, skjønt, det er ikke obligatorisk — kan du tilpasse den ved å trykke på Rediger nederst i Dag ser widgets og deaktivere “Alltid Vise i Dag Vise.” Oh, og til å gjøre enda mer bruk av skjermbildet hjem, og iPadOS har redusert mengden av plass mellom app-ikoner, slik at hjem-skjermen kan ha flere apper på den.

Filer-appen.

Filer-appen er ikke som fullverdig eller dyp-dykking som hva du får på Android, men det klarer å kombinere alt av cloud-tjenester du bruker, til en mer tradisjonell Finder-som app.

I iOS 13, filer-appen vil nå tilby en mer tradisjonell kolonne-stil vis, så vel som Raske Handlinger sett i macOS. Vil du også være i stand til å koble til en ekstern server eller PC på nettverket, midt i Filer-programmet.

Skrifter

IPad, som dere ser, er for fagfolk som arbeider i kreative design programmer, for eksempel Pixelmator og den kommende fullversjonen av Photoshop. Skrifter vil bli solgt via App Store, men de er ikke tilgjengelig for nedlasting på denne tiden.

Desktop-ish Safari med download manager

Mens jeg vil bruke Safari på iPad til å være en fullverdig app, og for Apple å la sant Firefox og Chrome på iOS, er dette et godt skritt framover. For det første, denne nye Safari-ikke legg kondensert versjon av en web-sider, som ikke passer inn sin større skjerm.

MER: Hvordan du Installerer iPadOS 13 beta på iPad

Ofte, områder som ikke svarer riktig på Forespørsel Desktop Nettstedet knappen i iOS, som vil få deg til å spørre deg selv hvorfor du kjøpte en større iDevice i første omgang, hvis det er bare kommer til å gjengi nettsteder veien din iPhone gjør.

I tillegg, Safari nå kan du vise aktive og fullførte nedlastinger, med en drop-down-knappen for filene du lagrer fra nettsteder. En X-knappen lar deg avslutte nedlastinger, og et forstørrelsesglass-ikonet viser hvor i iPad er det landet i Filer.

Ekstern lagring og kameraer

Forutsatt at lagring tilbehør funksjonen Lyn eller USB Type-C-kontakter (eller du har en adapter), kan du endelig koble eksterne lagringsenheter (inkludert eksterne harddisker, SD-kort lesere eller USB-stasjoner) til iPad. Du vil få disse filene til din iPad via Filer-appen.

Kreditt: Bærbar Pc Mag

Forfatter-Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry er en ledende forfatter på Bærbare pc-Mag, og dekker sikkerhet, Apple og operativsystemer. Før han kom til Bærbar pc Mag — der han selv beskrevet Sjeldne Oreo Ekspert — han anmeldt programvare og maskinvare for TechRadar Pro, og intervjuet artister for Patek Philippe Internasjonale Tidsskrift. Du finner ham på din lokale pro-wrestling hendelser, og lurer på hvorfor Apple bestemte seg for å droppe sin MagSafe-strømforsyning.
Henry T. Casey,