iPadOS Forklarede: iPad ‘ s Eksklusive Funktioner

0
2067

Ved

Henry T. Casey

|
15 juni 2019 08:00 am

  • MERE

Så hvis du er forvirret over Apple ændring af iPad ‘ s styresystem fra iOS til iPadOS, er du ikke alene. Annonceret på WWDC 2019, ændringen er beregnet til at betyde, at iPad ‘s styresystem er forskellige fra iPhone’ s — selvom iPadOS er grundlæggende den samme, hvad det operativsystem, der bruges til at være, når det blev kaldt iOS 12.

ipadOS

Først og fremmest, lad os rydde op sandsynligvis en misforståelse om iPadOS: iPad ‘ s nyligt fundet støtte for mus er ikke en eksklusiv funktion i iPadOS. IOS 13 beta har også bragt denne funktion til iPhone. Denne absolut viser, at funktionen er mere om tilgængelighed for personer med forskellige behov, end for brugere, der ønsker at gøre iPad mere som en bærbar computer.

Her er de 10 øverste iPadOS funktioner, som du ikke finder i iOS 13.

Multitasking: Split View, Glide Hen Over

Tilgængelig på iOS på iPads siden iOS 9, split-view, og skub-over-tilstande, der er stadig ikke på iPhones og vil få meget bedre i iPadOS 13. Først og fremmest får du mulighed for at opdele skærmen mellem de samme app, ved at holde nede på et link og trække det til den anden side af skærmen.

Det lyder måske ikke stor, men nu kan du se to faner fra den samme web-browser på en gang og ikke er nødt til at bruge Safari og Chrome at gøre det. Der er også slide-over apps, der har en ny, kort-lignende interface.

Blyant støtte med alle sine nye tricks

IPad er også den eneste Apple enhed, der understøtter Apple ‘ s stylus, som bliver klogere. For startere, tegning fra et hjørne af skærmen åbner markup mode i iPadOS 13, som er en meget nemmere måde at tage et screenshot end at bruge iPad ‘ ens knapper.

iPadOS-Explained-004

Den køligere narre af markup mode er Fuld Side option i toppen af skærmen, hvor du kan tage et screenshot af en hel webside, og ikke blot den del, du kigger på. iPhone-brugere, der ønsker de havde denne funktionalitet, som screenshot stitcher apps sjældent (hvis nogensinde) fungerer korrekt.

Når du slutter din iPad til en MacBook, Blyant selv arbejder i Sidevogn-tilstand, hvis du kører macOS Catalina (kommer snart). Dette giver nogle et alternativ til en Wacom eller Cintiq tablet.

Alle de fagter, herunder Klip, Kopier, sæt ind og Fortryd

Hvis du ikke har en iPad tastatur cover tilfældet, er du sandsynligvis en smule træt af at trykke og ryster det tager at udføre simpel tekst-redigering af kommandoer, der er supereasy i macOS. For eksempel, en tre-finger knibe kopier den markerede tekst, og gentage, at gestus nedskæringer ud af teksten.

ipadOS_2

Den inverse værdi af gestus, spredning tre fingre, er, hvordan du næsten magisk indsætte i iPadOS. Lavet en fejl? Træk tre fingre til venstre for at fortryde (glidende tre fingre til højre for at redo fungerer så godt).

Valg af elementer i en liste, der er også nemmere i iPadOS: Du skal bare trække to fingre ned en stak af elementer i liste-view, såsom e-mails eller noter. Dette vil være en god måde at batch-arkiv og flag-beskeder.

Sidevogn bringer eksterne Mac-skærme

Så, du siger du ønsker en touch-skærm MacBook? Apple er villige til at møde dig halvt op med en ny funktion, der hedder Sidevogn, som forvandler din iPad til en forlængelse af din MacBook, så længe du kører macOS Catalina. Den eneste anden ting, du behøver, er et kabel til at binde dem sammen (såsom et USB-Type-C-til-Type-C kabel til 2018 iPad Fordele eller Lyn-til-USB Type-C kabel til 2017 iPad Pro).

iPadOS-Explained-010

Derefter skal du blot klikke på det, Vises menu bar ikon på din Mac, og vælg den tilsluttede iPad. Nu har du fået en anden skærm til din Mac, og evnen til at bruge din Apple Blyant til at tegne i macOS apps som Photoshop og Pixelmator.

En større, smartere Dock

IPad ‘ en er så meget bredere end iPhone, at det giver mening for tablet til at have flere apps i sin dock. Men vent, der er mere. På højre hjørne af Dock får du tre foreslåede apps fra iPadOS, der er forsøger at finde ud af, hvad du ønsker, før du gør.

Åh, og denne Dock spiller også godt med iPadOS’ multitasking tricks. Hvis du har en app, der er spredt på tværs af forskellige delt synspunkter, og skub overs, kan du få vist alle dens nuværende åbne forekomster ved at trykke på dets ikon i Dock ‘ en.

Et hjem skærm, der er faktisk ligesom en desktop

Den i Dag i iOS er masser nyttigt, stabling widgets til oplysninger, der er relateret til vejret, dine kommende aftaler, og selv, hvor meget batterilevetid der er tilbage i dine enheder. Heldigvis, iPadOS er endelig optimering af de vigtigste hjem skærm på iPad ‘ ens store display til at rumme i Dag widgets på venstre side af skærmen.

Må ikke bekymre dig, men det er ikke obligatorisk — du kan tilpasse det ved at trykke på Rediger i bunden af Visningen i Dag widgets og deaktivere “Vis Altid i Dag.” Åh, og for at gøre endnu mere brug af startskærmen, iPadOS har reduceret mængden af plads mellem app-ikoner, så din home screen kan have flere apps på den.

Appen filer

De Filer app er ikke som full-featured eller deep-diving, hvad du kan få på Android, men det gør formår at kombinere alle de cloud-tjenester, du bruger i en mere traditionel Finder-ligesom app.

I iOS-13, de filer app vil nu tilbyde en mere traditionel kolonne-stil at se, samt den Hurtige Handlinger set i macOS. Du vil også være i stand til at oprette forbindelse til en ekstern server eller PC på dit netværk, skal du højreklikke i app ‘ en Filer.

Skrifttyper

Den iPad, du ser, er for fagfolk, der arbejder i kreative design-apps, som Pixelmator og den kommende full-featured Photoshop. Skrifttyper, der vil blive solgt via App Store, men de er ikke tilgængelige for download på dette tidspunkt.

Desktop-ish Safari med download manager

Mens jeg ønsker Safari på iPad til at være en full-featured app, og for Apple at tillade sandt, Firefox og Chrome på iOS, det er et godt skridt fremad. For startere, er denne nye Safari vil ikke indlæse condensed versioner af web-sider, som ikke passer til den større skærm.

MERE: Sådan Installere iPadOS 13 beta på din iPad

Ofte, websteder, der ikke reagerer korrekt på den Request Desktop Site knap i iOS, som vil få dig til at spørge dig selv, hvorfor du har købt en større iDevice i første omgang, hvis det er bare for at gøre websteder på den måde, din iPhone er.

Derudover, Safari nu kan du se aktive og fuldførte overførsler, med en drop-ned-knappen for at de filer, du gemmer fra hjemmesider. En X-knap giver dig mulighed for at opsige downloads, og et forstørrelsesglas-ikonet viser dig, hvor på din iPad, den landede i Filer.

Ekstern opbevaring og kameraer

Forudsat at din storage tilbehør funktion, Lynnedslag eller USB Type-C-stik (eller du har en adapter), du kan endelig tilslutte eksternt lager (inklusive eksterne harddiske, SD-kortlæsere eller USB-drev) til din iPad. Vil du bringe disse filer ind på din iPad via app ‘ en Filer.

Kredit: Bærbar Computer Mag

Forfatter Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry er en ledende forfatter på Laptop Mag, der omfatter sikkerhed, Apple og operativsystemer. Før han kom til Bærbar computer Mag — hvor han selv-beskrevet Sjældne Oreo Ekspert — han anmeldt af software og hardware til TechRadar Pro, og interviewede kunstnere for Patek Philippe International Magazine. Du kan finde ham hos din lokale pro wrestling begivenheder, og undrer dig over, hvorfor Apple har besluttet at droppe sin MagSafe power adapter.
Henry T. Casey,