iPadOS Förklarade: Den iPad Exklusiva Funktioner

0
1854

Av

Henry T. Casey

|
Den 15 juni 2019 08:00

  • MER

Så, om du är förvirrad om Apple byter iPad operativsystem från iOS till iPadOS, du är inte ensam. Meddelade på WWDC 2019, förändringen är tänkt att betyda att iPad ‘ s operativsystem är olika från iPhone — även om iPadOS är i grunden liknar vad det operativsystem som används för att vara när det kallades för iOS-12.

ipadOS

Först av allt, låt oss klara upp en sannolikt missuppfattning om iPadOS: iPad nyligen funnit stöd för mus är inte en exklusiv funktion i iPadOS. IOS 13 beta har också fört denna funktion till iPhone. Detta har definitivt visar att funktionen är mer om tillgänglighet för personer med olika behov än för användare som vill göra iPad mer som en bärbara dator.

Här är de 10 översta iPadOS funktioner som du inte hittar i iOS 13.

Multitasking: Delad Vy, Glida Över

Tillgänglig för iOS på ipad eftersom iOS 9, split-visa och dra-över-lägen är fortfarande inte på iphone och kommer att få mycket bättre i iPadOS 13. Först av allt, du få möjligheten att dela upp din skärm mellan samma app, genom att hålla ner på en länk och dra den till den andra sidan av skärmen.

Det kanske inte låter stort, men nu kan du visa två flikar i samma webbläsare på en gång och inte behöva använda Safari och Chrome att göra det. Det finns också bild-over-program, som har en ny, kort-liknande gränssnitt.

Penna stöd med alla sina nya tricks

IPad är också det enda Apple-enhet som har stöd för Apples penna, vilket blir smartare. Till att börja med, dra från ett hörn av skärmen öppnar markup läge i iPadOS 13, som är ett mycket lättare sätt att ta en skärmdump än med iPad-knapparna.

iPadOS-Explained-004

Kylaren trick av markup-läge är Fullt på Sidan alternativ i toppen av skärmen, som låter dig ta en skärmdump av en webbsida, inte bara de avsnitt som du tittar på. iPhone-användare önskar att de hade denna funktion, som skärmdump stitcher program sällan (om någonsin) fungerar korrekt.

När du ansluta din iPad till en MacBook, Pennan fungerar även i Sidecar-läge om du kör macOS Catalina (kommer snart). Detta ger vissa ett alternativ till en Wacom eller Cintiq tablett.

Alla gester, inklusive Klipp ut, Kopiera, Klistra in och Ångra

Om du inte har en iPad keyboard cover fallet, du är nog lite trött av att peka och skaka det tar att utföra enkel redigering kommandon som är supereasy i macOS. Till exempel, en tre-finger nypa kopierar den markerade texten, och upprepa denna gest klipper ut text.

ipadOS_2

Inversen av denna gest, sprider sig tre fingrar, är hur du nästan magiskt klistra in i iPadOS. Gjorde ett misstag? Dra med tre fingrar till vänster för att ångra (flyttar tre fingrar till höger för att göra om fungerar så bra).

Att välja objekt i en lista är också lättare i iPadOS: Du bara dra två fingrar ner en bunt av objekten i listan, till exempel e-post eller anteckningar. Detta kommer att vara ett bra sätt att batch-arkiv och flagga meddelanden.

Sidecar ger externa Mac visa stöd

Så, du säger att du vill ha en touch-skärm MacBook? Apple är villig att möta dig halvvägs med en ny funktion som kallas Sidovagn, som förvandlar din iPad till en förlängning av din MacBook, så länge som du kör macOS Catalina. Den enda sak du behöver är en kabel för att koppla ihop dem (till exempel en USB-Typ-C-att-Typ-C-kabel för 2018 iPad Proffs eller Lightning-till-USB-Typ-C-kabel för 2017 iPad Pro).

iPadOS-Explained-010

Sedan klickar du bara Visar menyn ikon på din Mac och välj den anslutna iPad. Nu har du fått en andra skärm för din Mac och förmågan att använda din Apple-Penna för att rita i macOS-program som till exempel Photoshop och Pixelmator.

En större, smartare Docka

IPad är så mycket bredare än iPhone att det är meningsfullt för tabletten att ha fler appar i sin ipod. Men vänta, det finns mer. I det högra hörnet av den Docka du får tre föreslagna program från iPadOS, som försöker att räkna ut vad du vill innan du gör.

Åh, och denna Docka spelar också trevligt med iPadOS ” multitasking tricks. Om du har en app spridda över olika split åsikter och skjut overs, kan du visa alla sina nuvarande öppna instanser genom att peka på dess ikon i Dockan.

En hem-skärmen är faktiskt som en stationär

Idag-vy i iOS är mycket bra, stapling widgets för information om vädret på din kommande möten och även hur mycket batteritid som finns kvar i dina enheter. Tack och lov, iPadOS är slutligen optimera startsidan på iPad: ens stora skärm för att rymma Idag widgets på vänster sida av skärmen.

Oroa dig inte, men, det är inte bindande — du kan anpassa den genom att knacka på Redigera längst ned i Vyn Idag widgets och inaktivera “Visa Alltid Vyn Idag.” Åh, och för att göra ännu mer användning av startskärmen, iPadOS har minskat mängden utrymme mellan app-ikoner, så att din startskärmen kan ha fler appar på den.

Filer app

Appen Filer är inte så fullfjädrad eller djup-dykning som vad du får på Android, men den klarar att kombinera alla moln-tjänster du använder i en mer traditionell Finder-liknande app.

I iOS 13, appen filer kommer nu att erbjuda en mer traditionell kolumn-stil utsikt, liksom den Snabba Åtgärder sett i macOS. Du kommer också att kunna ansluta till en server eller en DATOR i ditt nätverk, till höger i appen Filer.

Teckensnitt

IPad, ser du, är för yrkesverksamma som arbetar inom kreativ design program, till exempel Pixelmator och kommande full-featured Photoshop. Typsnitt kommer att säljas via App Store, men de är inte tillgänglig för nedladdning på denna tid.

Desktop-ish Safari med download manager

Samtidigt som jag vill Safari på iPad för att vara en fullfjädrad app, och för Apple att tillåta sant Firefox och Chrome för iOS, detta är ett bra steg framåt. Till att börja med, denna nya Safari kommer inte att läsa den kondenserade versioner av webbsidor, som inte passar dess större skärm.

MER: Hur du Installerar iPadOS 13 beta på din iPad

Ofta webbplatser inte svara korrekt på Begäran Skrivbordet Plats knappen i iOS, som kommer att få dig att fråga dig själv varför du köpte en större iDevice i första hand, om det bara går att göra webbplatser så som din iPhone fungerar.

Dessutom, Safari nu kan du visa aktiva och färdiga nedladdningar, med en drop-down-knappen för filer som du sparar från webbplatser. En X-knappen kan du avbryta nedladdningar, och en förstoringsglaset visar du där i din iPad landade i-Filer.

Extern lagring och kameror

Förutsatt att din lagring tillbehör har Lightning-eller USB Type-C-kontakter (eller om du har en adapter), kan du äntligen kontakt för extern lagring (inklusive externa hårddiskar, SD-kortläsare eller USB-enheter) i din iPad. Du kommer att få dessa filer till din iPad via appen Filer.

Kredit: Laptop Mag

Författare Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry är en erfaren skribent på Laptop Mag, som omfattar säkerhet, Apple och operativsystem. Innan han började på Laptop Mag — där han själv beskrev Sällsynta Oreo Expert — han över mjuk-och hårdvara för TechRadar Pro, och intervjuat konstnärer för Patek Philippe Internationell Tidskrift. Du kan hitta honom på din lokala pro wrestling händelser, och undrar varför Apple bestämde sig för att dumpa sin MagSafe-adaptrar.
Henry T. Casey,