Baldur ‘ s Gate III — Ett ROLLSPEL Vars Tid Har (Äntligen) Kommit

0
467

Av

Marshall Honorof

|
Den 14 juni 2019 05:46 pm

  • MER

LOS ANGELES – Arton år sedan denna månad, Baldur ‘ s Gate II: Throne of Bhaal debuterade på PC, vilket en av spelvärldens största RPG sagor till en tillfredsställande lösning. Och ändå, det var svårt att skaka av sig känslan att det fortfarande fanns fler äventyr att vara hade i staden Baldur ‘ s Gate. Dungeons & Dragons bordsskiva regeluppsättning utvecklats, för att bana väg för ännu mer komplicerad gameplay och djupare anpassningsmöjligheter. Tv-spel har fått tillräckligt med hästkrafter för att på ett övertygande sätt skapa hela fantasy-världar. Baldur ‘ s Gate III var aldrig en säker sak — och ändå är det alltid verkade vara en ganska bra idé.

Att bra idé kommer snart att förverkligas äntligen. Baldur ‘ s Gate III är äntligen i utveckling, med tillstånd av Larian Studios, hjärnorna bakom den älskade Gudomlighet serie av Rollspel. Under E3, jag träffade representanter från både Larian och Wizards of the Coast (D&D: s moderbolag) för att diskutera varför nu är rätt tid att fortsätta sagan om Baldur ‘ s Gate, och vad Larian kan ta med till bordet för att hedra arvet från BioWare dagar.

untitled Att bryta spelet

“Baldur’ s Gate III kommer att vara typ av en stor, köttig RPG som du förväntar dig från Larian,” Kieron Kelly berättade för mig. Kelly är en producent-och produktchef på Larian, som har skapat djupa, uppfinningsrik, populära Rollspel såsom Gudomlighet: arvsynden och dess uppföljare, Ursprungliga Synden 2. “Om du kan tänka dig progression av arvsynden 1 till 2, vi har försökt att skapa dessa engagerande upplevelser. Låt spelaren verkligen utforska världen, och njuta av denna världen.”

“Det är verkligen om att ta arv av Baldur’ s Gate 1 och 2, och föra den till en ny generation av spelare.”—Mike Mearis, Creative Director för Dungeons & Dragons

Mike Mearls, creative director bakom Dungeons & Dragons, till det som han kallade för “D&D-Perspektiv.”

“Det är verkligen om att ta arv av Baldur’ s Gate 1 och 2, och föra den till en ny generation av spelare,” Mearls sagt. “De var revolutionerande.” För Mearls, Baldur ‘ s Gate var inte den första utmärkta D&D-spel, men det var det första D&D-spel som verkligen kändes som en bordsskiva erfarenhet. Han skulle kunna skapa sin egen karaktär, välja att vara goda eller onda, rekrytera vilket parti medlemmarna han ville, prata sig ur situationer snarare än att slåss och så vidare.

“Bra Rollspel ger dig en känsla av,” jag kommer att bryta spelet,” sa han. “Som designer, säger du,” du kan inte bryta det, du kan göra vad du vill.’ Det är känslan av ett bord spel. Där i andra genrer, kanske du känner dig som om du skulle bryta ut av spelets gränser, som gränsar till området där de spelar behöver vara. Det är klassiska bordsskiva.”

Rätt tid

Jag frågade Kelly och Mearls varför 2019 var rätt tid att presentera ett Baldur ‘ s Gate uppföljaren. Efter alla, den serien har varit (oftast) vilande i nästan 20 år. Bordsskiva D&D är mer populära än det någonsin har varit, och Larian har redan en rad respekterade Honom under sitt bälte.

“Det är Baldur’ s Gate-III,” Kelly svarade sakligt. “Behöver jag göra för att ge en större svar än det?”

Jag var tvungen att erkänna, det var en bra poäng.

“Från D&D synvinkel, [Baldur’ s Gate] är ett spel som är skymtade stora över D&D tv-spel,” Mearls förklaras. “Det är något som folk har en hel del väntan för. Det måste vara vid rätt tidpunkt. Med rätt partner, att ha rätt berättande bas, med rätt målgrupp.”

För Mearls, den perfekta stormen av D&D: s stigande popularitet, tillsammans med den totala tillgängligheten av tv-spel betydde att det var dags att få Baldur ‘ s Gate-serien till en helt ny publik. Vid samma tid, utvecklarna ville att belöna trogna fans.

“Larian förhållningssätt är verkligen vad vi letar efter i form av få som bordsskiva känna,” fortsatte han. “[På honom] behöver rätt ingång. Spelare har en känsla av att Rollspel är tät och svår att behärska. Ja, vi kunde göra en Baldur ‘ s Gate III som var fylld med skämt och referenser och oändliga lore. Men du vill vara lore som är ‘där’ – krävs inte.”

Mearls jämfört fortsätter Baldur ‘ s Gate för att titta på en välgjord superhero movie.

“När du tittar på en välgjord superhjälte film … [du] kan bara se en bra action/adventure film. Jag kan se det, plus att jag får alla referenser och historia. Vi ger dig ett extra lager för att njuta av, snarare än ett krav.”

Bordsskivan anslutning

Eftersom den är ansluten till större Forgotten Realms inställning, Baldur ‘ s Gate har aldrig varit en helt fristående serie. Händelserna i Baldur ‘ s Gate spel har alltid återspeglas vad som pågick i D&D battles, till viss del. En nyligen penna-och-papper-äventyr som heter Mord i Baldur ‘s Gate visat att nedfallet från Baldur’ s Gate 1 och 2 är fortfarande närvarande i Forgotten Realms. Ett äventyr som heter Nedstigning I Avernus kommer att komma ut på September. 17, och fungera som en slags prequel till BGIII. Tv-spel och bords spel, som ofta är fallet, kan existera symbiotiskt

“Rollspel är riktigt intressant,” Mearls sagt. “Såvitt jag vet … bordsskiva RPGs och dator Rollspel är de enda genrer där du håller så mycket av denna identitet mellan plattformar.” Han påpekade att det är verkligen ingen brädspel motsvara en första-person shooter-spel, till exempel, men vi räknar med datorn Rollspel för att troget återskapa upplevelsen av att spela på en bordsskiva.

Jag nämnde att bordsskiva war-spel och dator spel, strategier också bär stora likheter med varandra. Mearls överens, men påpekade att tullen för en Dungeon Master är mycket mer öppna än ett krigsspel motståndare. Medan ett krigsspel spelare kan vara strategisk och kreativ, en DM måste göra är öppen beslut.

“[BGIII] är en fortsättning av lore av Baldur ‘s Gate så väl”, sade Kelly. “Gå och spela Nedstigning I Avernus. Men det finns en skillnad mellan berättelsen i själva staden, och spelarens individuella berättelsen. När du går med i spelet, du är Nivå 1.

“Din värld är berikad eftersom det är historia och karaktärer. Om du vet dessa tecken, kommer du att få ut mycket av det. Om du bara kommer in som en ny karaktär för att Baldur ‘ s Gate, det är OK, också.”

Ser fram emot

Den Gudomlighet: arvsynd titlar ta en hel del inspiration från klassiska BioWare-spel, men Larian vill inte bara återskapa gameplay från de två första avdelningarna. För en sak, Dungeons & Dragons är för närvarande på sin 5: e Upplagan, långt från Advanced Dungeons & Dragons-regeln att de första två spelen används. Men Baldur ‘ s Gate är också börjar visa sin ålder.

“Vi älskar dessa spel, men de var över 20 år sedan,” sade Kelly. “Jag skulle vilja tro att vi har gjort vårt bästa för att inte bara förlita sig på äldre design val. Vi har kunnat expandera datorn RPG genren att prova att experimentera med nya idéer. En hel del av innovationer kommer från olika genrer. Vi försöker att inte begränsa oss.”

“[Baldur ‘ s Gate] var revolutionerande för sin tid,” Mearls läggas till. “Men om du bara kopiera vad gjorde det, det kommer inte att ha samma effekt. Vad som är viktigt för mig är att det har samma effekt på spelarna. De ser på det här spelet och gå, ” Wow, det här är inte som alla andra RPG jag spelat innan.'”

“Jag är glad, men inte strula till det,” sade Kelly.

“Vi är väldigt nöjda med Larian, och att detta partnerskap är mycket ömsesidiga,” Mearls ingåtts. “Vi är glada att vi jobbar tillsammans.”

Baldur ‘ s Gate III inte har ett release datum ännu – i själva verket, vi har inte sett någon gameplay, eller lärt sig något framträdande berättelse detaljer. Men det äntligen kommer att hända, och för en hel generation av D&D-fans som fötts upp på originalen, som är mer än nog för nu.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Tom ‘ s Guide. Se till att följa våra E3-2019 nyheter nav hela veckan lång för den största avslöjar och visningar av Los Angeles.