Baldur ‘ s Gate III — Een RPG waarvoor de Tijd Is (Eindelijk) Komen

0
491

Door

Marshall Honorof

|
14 juni, 2019 05:46 pm

  • MEER

LOS ANGELES – Achttien jaar geleden deze maand, Baldur ‘ s Gate II: Troon van Bhaal voor het eerst op de PC, brengt één van gaming grootste RPG saga tot een bevredigende conclusie. En toch was het moeilijk aan de indruk onttrekken dat er nog meer avonturen te worden gehouden in de stad van Baldur ‘ s Gate. De Dungeons & Dragons tafelblad regelset ontwikkeld, die de weg vrijmaakt voor nog meer ingewikkelde gameplay en dieper customization opties. Video games hebben genoeg vermogen om op een overtuigende manier maakt hele fantasie werelden. Baldur ‘ s Gate III was nooit een ding zeker, en toch is het altijd leek me een erg goed idee.

Dat een goed idee zal al snel tot wasdom komen eindelijk. Baldur ‘s Gate III is eindelijk in ontwikkeling, met dank aan Larian Studios, de meesterbreinen achter de geliefde Goddelijke reeks Rpg’ s. Tijdens de E3, heb ik een ontmoeting met vertegenwoordigers van zowel Larian en Wizards of the Coast (D&D ‘s moederbedrijf) te bespreken waarom het nu de juiste tijd om door te gaan met de saga van Baldur’ s Gate, en wat Larian zou kunnen brengen naar de tafel ter ere van de erfenis van de BioWare dagen.

untitled Het breken van het spel

“Baldur’ s Gate III zal de soort van grote, vlezige RPG u zou verwachten van Larian,” Kieron Kelly vertelde me. Kelly is een producent en product manager bij Larian, die heeft geleid tot een diepe, inventief, populaire Rpg ‘ s zoals Divinity: Original Sin en zijn opvolger, de Oorspronkelijke Zonde 2. “Als je je kunt voorstellen de progressie van de erfzonde 1 en 2, we hebben geprobeerd te maken van deze meeslepende ervaringen. Laat de speler echt de wereld te verkennen, en te genieten van die wereld.”

“Het is echt over het nemen van de erfenis van Baldur’ s Gate 1 en 2, en om het te brengen van een nieuwe generatie van spelers.”—Mike Mearis, Creative Director voor Dungeons & Dragons

Mike Mearls, de creative director achter Dungeons & Dragons, toegevoegd wat hij noemde “De D&D-Perspectief.”

“Het is echt over het nemen van de erfenis van Baldur’ s Gate 1 en 2, en om het te brengen van een nieuwe generatie van spelers,” Mearls zei. “Ze waren revolutionair.” Voor Mearls, Baldur ‘ s Gate was niet de eerste uitstekende D&D-video spel, maar het was de eerste D&D-video spel dat voelde echt als een oogstrelende ervaring. Hij kon zijn eigen karakter, kiezen om goed of kwaad, werven van welke de leden van de partij wilde hij, sprake zijn manier van situaties in plaats van vechten, en zo voort.

“Goede Rpg’ s geven u een gevoel van ‘ik ben van plan om te breken het spel,” zei hij. “Als ontwerper, zeg je, ‘je kan niet breken, je kunt doen wat je wilt.’ Dat is het gevoel van een tabletop game. Waar in andere genres, zou je voelen als je het breken van het spel van de grenzen, die de rand van het gebied is waar het afspelen moet worden. Dat is de klassieke tafelblad.”

Het juiste moment

Ik vroeg Kelly en Mearls waarom 2019 was het juiste moment om aan te kondigen een Baldur ‘ s Gate vervolg. Immers, de serie is (meestal) slapende bijna 20 jaar. Tafelblad D&D is populairder dan ooit, en Larian al een reeks gerespecteerd Rpg ‘ s onder de riem.

“Het is Baldur’ s Gate III,” antwoordde Kelly nuchter. “Moet ik een groter antwoord dan dat?”

Ik moest erkennen, het was een goed punt.

“Van de D&D-standpunt, [Baldur’ s Gate] is het spel dat zag ik grote over D&D video games,” Mearls uitgelegd. “Het is iets dat mensen hebben veel verwachting van. Het moest op het juiste moment. Het hebben van de juiste partner, de juiste narratieve basis, met de juiste doelgroep.”

Voor Mearls, de perfecte storm van D&D ‘s een stijgende populariteit, in combinatie met de algehele toegankelijkheid van video games betekende dat het tijd werd om de Baldur’ s Gate-franchise om een geheel nieuwe doelgroep. Op hetzelfde moment, de ontwikkelaars willen belonen trouwe fans.

“Larian’ s aanpak is echt wat we zoeken in termen van het krijgen van die tafelblad voelen,” vervolgde hij. “[Rpg] moet het recht van binnenkomst. Gamers hebben het gevoel dat Rpg ‘ s zijn zwaar en moeilijk te beheersen. Ja, we kunnen een Baldur ‘ s Gate III, die was gevuld met grappen en verwijzingen en eindeloze lore. Maar u wilt lore dat ‘er’ – niet nodig.”

Mearls in vergelijking met voortzetting van Baldur ‘ s Gate te kijken naar een goed gemaakte superheld film.

“Als je naar een goed gemaakte superheld film … [u] kunt gewoon zien een goede actie/avontuur film. Ik kan zien dat, plus ik krijg al de referenties en de geschiedenis. We geven je een extra laag om van te genieten, in plaats van een verplichting.”

Het blad aansluiting

Omdat het is aangesloten op de grotere Forgotten Realms instelling, Baldur ‘ s Gate is nog nooit een volledig stand-alone-serie. De gebeurtenissen in de Baldur ‘ s Gate spel hebben altijd weerspiegeld wat er gaande was in de D&D tabletop spel, tot op zekere hoogte. Een recente potlood-en-papier avontuur genaamd Moord in Baldur ‘s Gate aangetoond dat de gevolgen van Baldur’ s Gate 1 en 2 is nog steeds aanwezig in de Forgotten Realms. Een avontuur genaamd Afdaling In Avernus komt uit op Zeven. 17, en fungeren als een soort van prequel te BGIII. Video games en bordspellen, zoals vaak het geval is, kan bestaan symbiotisch

“Rpg’ s zijn erg interessant,” Mearls zei. “Voor zover ik weet … tabletop Rpg’ s en computer-Rpg ‘ s zijn de enige genres waar u zo veel van die identiteit op verschillende platforms.” Hij wees erop dat er eigenlijk geen raad game-equivalent van een first-person shooter, bijvoorbeeld, maar we verwachten computer-Rpg ‘ s om trouw opnieuw de ervaring van het spelen op een tafel.

Ik heb gezegd dat tabletop wargames en de computer strategie games dragen ook een aanzienlijke gelijkenis met elkaar. Mearls overeengekomen, maar wees erop dat het de plicht van een Dungeon Master is veel meer open dan die van een wargame tegenstander. Terwijl een wargame-speler kan worden strategisch en creatief, een DM moeten maken van open-ended beslissingen als goed.

“[BGIII] is een voortzetting van de lore van Baldur ‘ s Gate ook,” Kelly zei. “Gaan spelen Afdaling In Avernus. Maar er is een verschil tussen het verhaal van de stad zelf, en de speler zijn eigen verhaal. Wanneer u deelneemt aan het spel, je bent Level 1.

“Jouw wereld is verrijkt omdat er de geschiedenis zijn er, en tekens. Als je weet dat die personages, je krijgt een hoop van te maken. Als je net binnenkomt als een nieuw teken Baldur ‘ s Gate, dat is OK, ook.”

Vooruit kijken

De Divinity: Original Sin titels veel inspiratie uit de klassieke BioWare games, maar Larian wil niet gewoon opnieuw de gameplay van de eerste twee titels. Voor een ding, Dungeons & Dragons is op dit moment op de 5e Editie, een verre schreeuw van de Advanced Dungeons & Dragons regel ingesteld dat de eerste twee games gebruikt. Maar Baldur ‘ s Gate is ook het starten van haar leeftijd.

“Wij houden van die games, maar ze waren 20 jaar geleden”, aldus Kelly zei. “Ik zou graag geloven dat wij ons best hebben gedaan om niet alleen te vertrouwen op de ouder ontwerp keuzes. We zijn in staat geweest om uit te breiden de computer RPG genre te proberen om te experimenteren met nieuwe ideeën. Veel innovaties komen van verschillende genres. We proberen niet om ons te beperken.”

“[Baldur ‘ s Gate] was revolutionair voor zijn tijd,” Mearls toegevoegd. “Maar als je gewoon kopiëren wat het deed, het zal niet hetzelfde effect hebben. Wat ik belangrijk vind, is dat het dezelfde effecten heeft op de spelers. Ze kijken naar dit spel en gaan, ‘Wow, dit is niet zoals elke andere RPG die ik heb gespeeld.'”

“Ik ben blij, maar don’ t mess it up,” Kelly zei.

“We zijn bijzonder blij met Larian, en dat dit partnership is heel veel wederzijds,” Mearls gesloten. “We zijn blij dat we door samen te werken.”

Baldur ‘ s Gate III niet over een release datum nog – in feite, we hebben het nog niet gezien gameplay, of leerde saillant verhaal details. Maar is het dan eindelijk gaat gebeuren, en voor een hele generatie van D&D fans gefokt op de originelen, dat is meer dan genoeg voor nu.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Tom ‘ s Guide. Volg dan zeker onze E3 2019 nieuws hub hele week lang voor de grootste onthult en indrukken uit Los Angeles.