Age of Empires II: Slutgiltig Utgåva Lever Upp till Sitt Namn på E3 2019

0
493

Av

Marshall Honorof

|
Den 14 juni 2019 05:50 pm

  • MER

LOS ANGELES – När Microsoft hävdar att den senaste versionen av Age of Empires II är “definitiv” det är inte skojar.

På E3 2019, avslöjade företaget Age of Empires II: Slutgiltig Utgåva, som kommer att remaster 1999, real-time strategy-classic. Först trodde jag det innebar att det skulle ta emot samma behandling som den ursprungliga Age of Empires: Slutgiltig Utgåva: det ursprungliga spelet och dess expansion, tillsammans med några grafiska och ljud uppgraderingar. Men AOEII: DE kommer också att innehålla alla tre Glömt Empires expansioner, plus en helt ny kampanj som kallas Den Sista av Khans.

ahr0cdovl21lzglhlmjlc3rvzm1py3jvlmnvbs9ll0gvodqxodqxl29yawdpbmfsl3nzxzjimgu3ndljmmqxntdingm3oty1mtywymjlzdm0yjm0zjk1owi2ntquanbn Jag talade med två medlemmar i Age of Empires dev team i ett privat möte på E3, och var ivrig att lära sig om den stora omfattningen av spelet. Alla berättade, AOEII: DE kommer att innehålla 35 spelbara civilisationer och mer än 200 timmar på single player-innehåll, fördelat på 27 kampanjer. Det är dessutom att spelet signatur slumpmässig karta läge, och dess blomstrande multiplayer gemenskapen.

MER: E3 2019 Rapport Kort: Vinnare och Förlorare

För dem av er som aldrig spelat det, Age of Empires är ett RTS-serien som retells världshistorien, från stenåldern genom 19th century. AOEII börjar strax efter Roms fall, och går upp till början av krut era. Age of Empires II: The Age of Kings, debuterade 1999, och en officiell Microsoft-expansion, Erövrare, som följts på 2000. Under de senaste åren, en dev team som heter Forgotten Empires har släppt tre semi-officiella expansioner: De Bortglömda, De Afrikanska Riken och Ökningen av Rajas.

Mellan det centrala spelet och dess fyra expansioner, Age of Empires II omfattar nu bara om varje civilisation på Jorden vid den tiden: Britterna, Hunnerna, Slaverna, Etiopier, Mongolerna, Koreaner, Aztekerna och mer. Den Sista Khans faktiskt kommer att presentera fyra helt nya civilisationer: Bulgarer, Litauer, Tatarer och Kumanerna.

Enligt AOE team, Den Sista Khans kommer att berätta historien om Djingis Khans imperium, som började falla strax efter hans död. Snarare än att ta kontroll över den Kinesiska och Mongoliska civilisationer som försökte försvara dömd regim, du kommer att spela som de Östeuropeiska och centralasiatiska tävlingar som delade upp området för sig själva. Om du någonsin drömt om att leda armén i Tamburlaine den Store (alla sju eller åtta av dig), är detta din chans.

Att sammanfoga alla kampanjer är en bra start, men AOEII: DE kommer också att lägga till ett antal små mekaniska uppgraderingar. Core gameplay kommer inte att förändras alls, eftersom fans verkar som det bara bra den vägen är det. Men nu, de ska ha möjlighet att följa pågående forskning och enhet produktion genom anmälningar på toppen av skärmen automatiskt reseed gårdar utan att behöva ställa upp köer, vilka byggnader som är aktivt för att skapa enheter, zooma ut för att se hela slagfältet och tilldela byborna för att återgå till att samla in resurser efter att konstruera byggnader. Naturligtvis, dessa funktioner är tillval, så purister behöver inte misströsta.

En ny kampanj inte är den enda som solo-spelare har att se fram emot. Devs har också lagt till en ny serie av utmaning kartor, som kommer att introducera nya spelare till spelet strategier istället för att bara dess mekanik. Till exempel: Dessa uppdrag handlar om allt från att gå igenom fientligt territorium med icke-stridande enheter, till att sätta upp defensiva slott på rekordtid. Dessa tekniker kan hjälpa dig att lyckas i spelet är svårt kampanjer – eller doppa en tå i dess konkurrenskraft multiplayer scenen.

På tal om multiplayer, kommer du att ha massor av fiender att möta, som AOEII: DE kommer att komma ut för de Microsoft Store, Xbox Spelet Pass för PC och även Ånga. (Den första AOE: DE kommer också att göra sin väg till Steam senare i år.) Alla tre spelare baser kommer att kunna mixa och matcha fritt, oavsett om du vill arbeta din väg upp konkurrenskraftiga stege eller att spela mer avslappnat spel med vänner.

Om du föredrar att träna lite först, du kan också göra kampen mot spelet är helt omarbetat för AI. Devs berättade för mig att de har ställt sju AIs från den ursprungliga AOEII mot en AI från den Slutgiltiga Upplagan, och den senare har vunnit varenda gång. Vad är mer – den nya AI: n kommer inte att “fuska” som den gamla gjorde. Fienden kommer inte att veta om din bas eller dina styrkor om det scouter dig, och det kommer inte att ha tillgång till resurser för det samlar inte in med sin egen byborna. Detta kommer att ge mycket mer realistisk motståndare, i både slumpmässig karta och kampanj spela.

Om du redan är framtiden, det remasters kommer inte att sluta med AOEII: DE. Utvecklarna har bekräftat att de arbetar redan på ett Age of Empires III: den Slutgiltiga Utgåvan, även om det förmodligen inte kommer att starta förrän någon gång nästa år. Age of Empires IV är också på gång, och Microsoft kommer att avslöja mer om det senare i år. För tillfället, det vill fokusera sin uppmärksamhet på AOEII: DE.

Spelet kommer att komma ut i höst för de plattformar som nämns ovan, men du kan registrera dig för ett stängt Ålder Emprires II: Slutgiltig Utgåva beta nu, om du bara inte kan vänta med att börja erövra den medeltida världen.

Se till att följa våra E3-2019 nyheter nav hela veckan lång för den största avslöjar och visningar av Los Angeles.