Plot Twist: Huawei Påstås att Lansera Windows ARM Laptop

0
445

Av

Phillip Tracy

|
Den 13 juni 2019 08:37 am

  • MER

Huawei kan inte göras släppa nya bärbara datorer i USA, trots allt.

huawei-matebook-laptop

Den Kinesiska tech jätten är enligt uppgift att starta en ny ARM-drivna bärbara dator nästa månad, enligt en rapport från Global Times, en Kinesisk statlig media utlopp. Med hänvisning till en anonym källa “nära till frågan,” outlet hävdar att en ny bärbar dator som kör Windows kommer att starta i juli, och att rapporter från Huawei stänga produktionen linjer är “ogrundade.”

Denna nyhet bör ses skeptiskt. Global Times nämnde inte att det var Richard Yu, VD för Huawei ‘ s consumer division, som bekräftat till CNBC att den planerade lanseringen av en ny MateBook laptop var på obestämd tid lagts på is. “Vi kan inte lämna DATORN,” sade han. Global Times citerade också en enda anonym källa och inte bekräfta informationen med Huawei.

MER: Bästa Bärbara datorer: Topplista Bärbara datorer, Chromebooks, 2-i-1

Men trots Huaweis egna påståenden, Global Times och Forbes författaren Jason Evangelho verkar övertygade om att en ny Huawei laptop är på väg. “Huawei kommer att släppa en ny bärbar produkt i juli, med olika modeller och konfigurationer jämfört med tidigare serie som MateBook och HonorBook,” Global Times skriver.

Inte bara bör du ta rapporten med en nypa salt, men även om det är sant, inte få dina förhoppningar upp för en ny MateBook X laptop. Detta är snarare en mystisk ARM-drivna bärbara dator skulle sannolikt vara en budget maskin med mycket mindre ström än vad vi är vana att se från Huawei enheter.

“Den nya bärbara systemet kommer att köras som bygger på ARM-arkitektur som har stöd för Windows, som visar att cut-off av vissa tekniker har mycket liten inverkan på Huawei,” Fang Jing, en industri som är analytiker på China Merchants Värdepapper, berättade Global Times.

Huawei har haft en tuff tid sen. Företaget uppges ha bett notebook supply chain partner för att avbryta leveranser efter Intel och Qualcomm, Xilinx och Broadcom klippa banden med den tekniska jätte följande AMERIKANSKA sanktioner. Huaweis senaste falla ut med den AMERIKANSKA började när det var svartlistad av U.S. Department of Commerce innan President Trump undertecknat ett dekret om att spärra regeringstjänstemän från och med hjälp av telecom utrustning från något företag som det som anses vara ett hot mot den nationella säkerheten (Men vi är inte övertygad om att USA har gett tillräckligt med bevis för att sätta Huawei i denna grupp).

Huawei hade redan meddelat nya MateBook bärbara datorer till 2019, men nu verkar det som om vi får vänta till politisk fejd för att lösa innan vi kan få tag på dem.

  • Huawei vs AMERIKANSKA Regeringen: Var är Bevisen?
  • Microsoft Bara Ryckte Huawei Bärbara Datorer Från Sin Online-Butik
  • Vad Händer att Huawei MateBook Bärbara datorer OSS Efter Förbudet?

Författare Bio

Phillip Tracy

Phillip Tracy,
Phillip Tracy är en erfaren skribent på Tom ‘ s Guide och Laptop Mag, där han granskar bärbara datorer och omfattar branschens senaste nyheter. Efter examen med en journalistik examen från University of Texas i Austin, Phillip blev en teknisk reporter på Daily Dot. Det han skrev recensioner för ett utbud av prylar och omfattade allt från sociala medier trenderna för it-säkerhet. Han skrev för RCR Trådlösa Nyheter och NewBay Media. När han inte mixtra med enheter kan du hitta Phillip spela tv-spel, läsa, lyssna på indie musik eller tittar på fotboll.
Phillip Tracy,