Huaweis Nästa Bärbara dator Dödades av AMERIKANSKA Förbudet: Vad är Nästa steg?

0
442

Av

Philip Michaels

|
12 juni 2019 02:14 pm

  • MER

Den pågående konflikten mellan Huawei och Trump administration har skördat ett offer. Huawei säger nu att det är skrotning lanseringen av en ny version av sin MateBook laptop, och det cites senaste sanktioner av den AMERIKANSKA regeringen som skäl.

matebook x ltp Huawei hade planerat att presentera en ny MateBook denna vecka under CES Asien 2019. Men Den Information som rapporterar i dag (12 juni) att det Kinesiska företaget är upphävande av att inleda med någon ny release datum på horisonten.

Det är inte svårt att räkna ut varför: Förra månaden, U.S. Department of Commerce placeras Huawei på sin Enhet Lista över företag som den anser utgöra ett hot mot USA: s nationella säkerhet. När Huawei landade på listan, AMERIKANSKA företag blev oförmögen att ge Huawei med hårdvara eller mjukvara utan att först få ett godkännande från den AMERIKANSKA regeringen.

USA hävdar att Huawei har band till den Kinesiska regeringen och dess utrustning utgör ett hot mot säkerheten, även om den AMERIKANSKA regeringen har aldrig erbjudit detaljerade bevis för detta påstående. Trump administration är även låst i ett handelskrig med Kina, och cyniker kan påstå att sanktionerna mot Huawei är helt enkelt ett annat strategiskt taktik i det arbetet — något som Trump administration har alla men bekräftade i allmänna synpunkter på Huawei.

MER: De Bästa Bärbara datorer för Alla Behov

Oavsett skälet till att den AMERIKANSKA animus mot Huawei, landning på Commerce Department ‘ s Entity List (enheter har placerat företaget i en knepig position. Delar leverantörer såsom Intel, Qualcomm, Xlinx och Broadcom har redan backat från att göra affärer med Huawei, gör det svårt för företaget att hitta komponenter för produktlanseringar. Rapporter tidigare i veckan hävdade att Huawei var att stoppa sin bärbara projekt.

Richard Yu, VD för Huawei ‘ s consumer division, bekräftade till CNBC att det saknas delar är förlamande Huawei lanserar planer för MateBook. “Vi kan inte lämna DATORN,” sade han.

Huawei, världens näst största telefon maker, som redan har problem med att sälja sina smartphones i USA: s Planer att rada upp partnerskap med AMERIKANSKA mobiloperatörer förra året aldrig vaskade fram, enligt uppgift på grund av AMERIKANSKA påtryckningar, som skär av Huawei från det primära sättet AMERIKANSKA konsumenterna att handla för telefoner. Huawei har hoppat över USA helt och hållet i samband med lanseringen av sitt senaste flaggskepp, även om vissa återförsäljare erbjuder internationella versioner av Huaweis telefoner.

Det är en sak att vara låst av att sälja smartphones i USA, dock. Inte ens att kunna få delar för smartphones som säljs överallt utgör en annan utmaning helt och hållet, som Huawei s in MateBook släppa bevisa.

Den AMERIKANSKA sanktioner har redan påverkat Huaweis relation med Google, som levererar den officiella Android mobila operativsystem som används på Huawei telefoner. (Ett undantag som gör att Google håller tillhandahåller program-och säkerhetsuppdateringar till Huawei telefoner via augusti, men vad som händer efter det är oklart.)

Huawei har ännu inte avbryta alla planer på telefonen startar. Men om tillfälligt försök att rulla ut en ny MateBook är någon indikation, räkna med att höra mer om produkten förseningar så länge som den AMERIKANSKA begränsningar kvar.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Tom ‘ s Guide.

  • Vad Händer att Huawei MateBook Bärbara datorer OSS Efter Förbudet?
  • Varför jag dika Min MacBook Pro för MateBook X Pro
  • Nya MateBook X Pro vs MacBook Pro: Varför Huawei Kan Vinna