Slutet av MateBook? Huawei Stoppar Laptop Produktion (Rapport)

0
456

Av

Henry T. Casey

|
Den 11 juni 2019 10:22 am

  • MER

Det ser ut som en mörk dag för Huawei: s bärbara datorer, som nya rapporter hävdar bolagets ringa ner produktionen på dess MateBook linje.

huawei main   closed

Denna veckas dåliga nyheterna först dykt upp i DigiTimes, som rapporterade att Huawei har frågat “notebook supply chain partner för att avbryta leveranser, och har också stoppat alla sina nya bärbara projekt.” Det tyder på att endast MateBooks vi kommer att få se framöver är de som redan har producerats, eller vars delar har redan levererats.

Notebookcheck verifierat denna rapport med en historia som cites – “industrin insiders” det talade för att under de senaste Computex-mässan, med både tillverkare och leverantörer, att se en nära framtid utan att Huawei i den bärbara marknaden. Rapporten säger också att “Huawei hade avbrutit en beställning för 16-tums laptop paneler, och detta kan tas som ett tecken på att tillverkaren är långsamt upphöra.”

MER: Bästa Apple-Datorer

Denna nyhet kommer i efterdyningarna av Intel, Qualcomm, Xilinx och Broadcom alla att klippa banden med Huawei på grund av USA-sanktioner som infördes mot den Kinesiska tech jätten. Att förlora dessa partners skulle kunna döda bolagets förmåga att producera bärbara datorer framöver. Huawei anteckningsblock och sedan tas ut av Microsoft Store. En Bloomberg rapporten noteras att företaget hade sparade delar för att överleva en tre-månaders lucka i leveranserna, vilket innebär att klockan är säkert tickar.

Huawei bekymmer började när de var svart-som anges av US Department of Commerce, liksom målet av en verkställande order från President Donald Trump, som blockerade Amerikanska företag från att använda telecom utrustning som tillhandahålls av ett företag som Usa ser som ett hot mot den nationella säkerheten. USA har ännu att bevisa sina mål mot Huawei, dock.

Medan Huawei meddelade 2019 MateBooks tillbaka i februari, det har ännu inte tillkännage USA prissättning eller tillgänglighet.

Författare Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry är en erfaren skribent på Laptop Mag, som omfattar säkerhet, Apple och operativsystem. Innan han började på Laptop Mag — där han själv beskrev Sällsynta Oreo Expert — han över mjuk-och hårdvara för TechRadar Pro, och intervjuat konstnärer för Patek Philippe Internationell Tidskrift. Du kan hitta honom på din lokala pro wrestling händelser, och undrar varför Apple bestämde sig för att dumpa sin MagSafe-adaptrar.
Henry T. Casey,