Windows 7 på Slutten av Livet: Alt Du Trenger å Vite

0
21

Av

Ikke Reisinger

|
Mai 18, 2019 11:00 am

  • MER

Tech giganten nylig annonsert at det vil offisielt send Windows 7 i sin end-of-life fase på Jan. 14, 2020. På denne dagen, vil firmaet slutte å støtte Windows 7 på bærbare og stasjonære pc-er, og vil ikke lenger oppdatere den med sikkerhetsoppdateringer.

windows-7-lede

Selvfølgelig, som kan føre til at noen forskrekkelse for forbrukere og bedriftsbrukere likt. Windows 7 er fortsatt en svært populære operativsystemet, selv 10 år etter utgivelsen, er fortsatt avhengige av millioner verden over. Og, så hardt som Microsoft kan prøve å presse folk til Windows-10, det vil ikke være så lett å gjøre det som selskapet kunne håpe.

Men – akk – alle gode ting må komme til en slutt. Og snart nok, Windows 7 vil bli satt ut på beite, forlater de som holder med operativsystemet på potensielt høyere risiko for å bli angrepet av hackere.

Så, for å dempe noen av de frykt og svar på noen av spørsmålene du måtte ha om Windows 7 på slutten av livet, har vi utarbeidet følgende SPØRSMÅL.

Hva er Windows 7-er på slutten av livet?

På slutten av livet er begrepet som Microsoft bruker til å identifisere den perioden da selskapet vil ikke lenger støtte for operativsystemet eller programmet.

windows-7-3

I dette tilfellet, det betyr at, som av Jan.14, 2020, vil Microsoft flytte fra Windows 7 og ikke lenger patch sikkerhetshull i operativsystemet. Og hvis ting går galt og bugs utvikle, vant du ikke være i stand til å ringe Microsoft for å løse problemet.

MER: Slik Bruker du Windows-10 – Guide for Nybegynnere Og erfarne Brukere

Farten er ofte brukt av Microsoft og andre selskaper til å vie folk og tid til programmer og tjenester som betyr mest. Men i en verden der Windows 7 er fortsatt ganske populær, det er en sjanse for at mange mennesker kan ikke liker tanken på Microsoft snu ryggen på operativsystemet ti år etter sin utgivelse.

Så, når Microsoft ‘ s end-of-life dato treff, hvilken som helst PC, 2-i-1 bærbar pc, et nettbrett eller en annen enhet du har som kjører på Windows 7 vil være på egen hånd, når sheâ av hackere.

Hvor mange mennesker fortsatt bruker Windows 7?

Du kan bli overrasket over å vite at Windows bare 10 ble den mest populære Vinduet versjon i verden ved utgangen av fjerde kvartal 2018, tar kronen fra Windows 7.

På den tiden, Windows 10 fanget 39% av markedsandelen, sammenlignet med 37% for Windows 7, ifølge Net Applications.

For å sette det i perspektiv, det er mer enn 1 milliard Windows-brukere over hele verden. Så, hundrevis av millioner av mennesker kommer til å bli berørt av denne endringen.

Hva gjør Windows 7 på slutten av livet betyr for min sikkerhet?

Vel, dette er hvor ting blir vanskelig.

En av de fine tingene om ikke å være i slutten av livet er at operativsystemet eller programvaren er fullt ut støttet og oppdatert. I Windows 7, og alle som støtter vil gå av veikant etter Jan. 14, 2020.

windows-7-1

I år tidligere, da Microsoft har satt programvare til slutten av livet, har selskapet tilbudt noen heftig flekker i run-up til dato, for å sikre operativsystemet så mye som mulig. Og mens det var en velkommen beslutning, det betydde også at hackere hadde frie tøyler etter end-of-life perioden hit.

Faktisk, det er ikke uvanlig for hackere å vite når slutten av levetiden treff, å vente til etter at dato for å finne måter å utnytte sårbare systemer og skape kaos. Tross alt, hvis Microsoft ikke kommer til å støtte operativsystem, og det er fortsatt nok av folk som bruker det, hvorfor ikke angripe?

Faktum er, jo raskere folk kan komme bort fra Windows 7 og bytter til Windows-10, jo bedre.

Gjør enden av liv gjelder for alle Windows 7 versjoner?

Så, hvis du snakker om alle Windows 7 Versjoner, som Home og Pro, så ja – datoen gjelder for alle av dem.

Men hvis du bruker Windows 7 embedded systemer i point-of-sale-terminaler og andre enheter, og det er litt av et bevegelig mål.

MER: Slik Oppgraderer du til Windows-10 for Gratis

For eksempel, Microsoft faktisk endte sin støtte for Windows Embedded POSReady 7 tilbake i 2016. Men hvis du er på en Windows 7 Ultimate for innvevde Systemer-plattformen, og selskapet har ikke annonsert noen end-of-lIfe timeplan.

Her er en hendig guide for å avgjøre om din Windows 7-versjonen nærmer seg slutten-av-livet periode.

Hvordan kan jeg flytte til Windows-10 fra Windows 7?

Liker det eller ikke, selv om du ikke ønsker å gå over til Windows-10 først, til slutt vil du ha lite annet valg. PC beslutningstakere vil være bunting Windows-10 i sine maskiner, ingen mulighet til å nedgradere til Windows 7. Også, du vil ikke finne Windows 7 hvor som helst for kjøp bortsett fra eBay, Finn og andre steder utenfor standard retail-tv.

Hvis du ønsker å oppgradere til Windows-10, kan du gjøre det gratis, og med en full Windows 10 lisens, så lenge du har en PC som tilfredsstiller alle kravene som er nødvendig for å kjøre operativsystemet. Det bør ikke være for vanskelig, men her er en titt på hva du trenger for å få Windows-10 på din maskin.

Windows Minimum 10 Spesifikasjoner

Prosessor: 1 ghz prosess eller raskere

Minne: 1 gb RAM for en 32-biters versjon og 2 gb RAM for en 64-biters versjon

Ledig Plass på Harddisk: Opptil 20 gb plass

Grafikk-Kort: en skjerm med En oppløsning på 800 x 600 eller høyere, og et DirectX 9-grafikk chip

Tilkobling: Internett-tilgang

Kan jeg fortsette å bruke Windows 7 på om jeg liker det?

Det er ingen som hindrer deg fra å bo med Windows 7 hvis du virkelig liker det, men, som vi har diskutert, vil du være å bruke et operativsystem som støttes ikke lenger, og heller ikke kommer med sikkerhetsoppdateringer.

windows-7-2 Windows 7 vil fungere etter slutten på levetiden akkurat som det gjør nå, så du bør ikke se noen problemer med datamaskinens funksjonalitet. Men, over tid, du kan begynne å se flere sikkerhetsproblemer.

I tillegg til Windows slå av lysene ut på Windows 7, er det mulig at tredjeparts utviklere kan gjøre det så bra. Microsoft vil ikke tvinge utviklere å slutte å støtte sine programmer i Windows 7, og sjansene er, hvis det er en stor nok brukergruppe, de vil ikke slutte å støtte i utgangspunktet. Men over tid, så ting kan endre og brukerne stadig ty til andre plattformer, utviklere er bundet til å slutte å støtte Windows 7 oppdateringer i sine programmer, så vel.

Vil jeg være i stand til å installere og aktivere Windows 7 i fremtiden?

Hvis du er virkelig seriøs om å stikke med Windows 7, og ønsker ikke å gi det opp, kan du fortsatt bruke den. Faktisk har Microsoft gjort det klart at du kan fortsatt installere det og aktivere den på enheten du velger.

Hva med Internet Explorer?

Siden Microsoft flyttes til Kanten nettleser i Windows-10, har selskapet vært eyeing muligheter til å gjøre unna med Internet Explorer. Og endelig, det kan gjøre at.

MER: Slik Setter du Opp en Bærbar pc – Nye Bærbare pc-Tips, og Å-Gjøre-Liste

Microsoft sa at Internet Explorer er ansett som en “komponent av Windows-operativsystemet,” noe som gjør det utsatt for det samme, end-of-life tidslinjen.

Så, som Windows 7, Internet Explorer kan bli hardt rammet av hackere som prøver å målrette nettleseren. Heldigvis, Microsofts nye Krom-basert Kanten nettleser er å få en Internet Explorer-modus, slik at Windows-10-brukere som lettelse opp på for IE for enkelte eldre funksjoner kan fortsatt dra nytte av dem.

Kan jeg få en forlengelse på min Windows 7-støtte?

Tro det eller ikke, du kan.

Hvis du føler at du ikke ønsker å gå over til Windows-10 ennå, eller at du rett og slett ikke har tid til å komme bort fra Windows 7, Microsoft vil tillate brukere av Windows 7 Professional og Windows 7 Enterprise, for å utvide sin Windows 7 sikkerhetsoppdateringer gjennom januar 2023.

Microsoft vil ta betalt for utvidet støtte, men som ikke angir (i et dokument om den funksjonen) hvor mye det vil koste.

Kreditt: Shutterstock