Apple är Full ZombieLoad Fixa Minskar Prestanda med Upp till 40%

0
37

Av

Phillip Tracy

|
15 maj 2019 05:07 pm

  • MER

Om du inte har läst nyheten ännu en uppsättning av förödande brister upptäcktes på Intel-Processorer som gör det möjligt för hackare att stjäla personliga uppgifter, inklusive webb-historik, lösenord och krypteringsnycklar.

Ofta hänvisas till som ZombieLoad (eller Microarchitectural Data Provtagning av Intel), säkerheten bedrift är egentligen fyra separata attacker, alla med samma mål för nabbing dina känsliga data.

Om det låter bekant, beror det på att ZombieLoad är mycket liknande till Spectre och Härdsmälta, utom dessa nya sårbarheter inte avslöjats av journalister innan en samordnad utlämnande genom Apple, Google, Microsoft och Intel var planerat, lämnar dem tillräckligt med tid för att få ut patchar för att försvara sig mot buggar.

Men de uppdateringar som kommer till macOS, Windows och Chrome OS kan inte vara tillräckligt för vissa användare. Efter att ha släppt säkerhetsuppdateringar i macOS Mojave 10.14.5, Apple publicerat en support-sida som förklarar att det enda sättet att helt minska ZombieLoad är att inaktivera CPU hyper-threading. Att göra det, dock, kan minska ditt systems prestanda med upp till 40%, enligt Apples egna interna tester.

MER: ZombieLoad Attacker Kan Påverka Alla Intel-Processorer som Sedan 2011 är: Vad Gör du Nu

Hyper-threading-är en teknik som används av Intel som delar en fysisk kärna i två virtuella kärnor, eller trådar. Detta resulterar i betydande prestandaförbättringar, särskilt när man kör CPU-intensiva applikationer eller program. När den är avstängd, datorn måste förlita sig på enbart sin fysiska kärnor.

zombieload

 

Kredit: Michael Schwartz/Twitter

Det finns motstridiga argument som att om hyper-threading bör vara inaktiverat på alla datorer som påverkas av felet, som inkluderar dem med ett Intel-chip från och med 2011 eller senare. (Intel säger att felet påverkar inte några 8: e Gen och 9: e Gen Processorer, forskare som upptäckte ZombieLoad och dess tre relaterade sårbarheter håller inte med.)

Intel sade uttryckligen att det inte rekommenderar att du inaktiverar hyper-threading på grund av olika faktorer som påverkar säkerheten för enskilda användare. Google, å andra sidan, är att inaktivera hyperthreading som standard på Chrome OS-74, som rullade ut tidigare denna månad. Microsoft, som Apple, rekommenderas också inaktivera performance har för försäkringar, även om det lämnade den till användarna att bestämma.

Apple anger att användare med “datorer vid förhöjd risk eller som kör otillförlitliga program på sin Mac” (“opålitliga: kan innebära program inte tillgänglig i Mac App Store) kan alternativt avaktivera hyperthreading. Samtidigt som företaget inte ange vem som innebär att vi misstänker att statliga tjänstemän, befattningshavare eller någon med känsliga uppgifter om att hackare kanske vill få sina händer på det skulle falla under den kategorin.

Om du är i den gruppen eller vill vara extra försiktig, följ dessa steg för att inaktivera hyperthreading på din Mac. Obs, denna metod är endast tillgänglig för datorer som kör macOS Mojave, High Sierra och Sierra.

Inaktivera hyperthreading på din Mac

1. Slå på och starta om din Mac och sedan omedelbart trycker på Kommando+R eller annan macOS Recovery-tangenten på ditt tangentbord.

Image from iOS (3)

2. Välj Terminal från menyn Verktyg i menyfältet.

Image from iOS (2)

3. Skriv följande kommando i terminalprompten: nvram-boot-args=”cwae=2″

Image from iOS (1)

4. Tryck på return och skriv sedan: nvram SMTDisable=%01

Image from iOS

5. Från Apple-menyn, tryck på Starta om.

Författare Bio

Phillip Tracy

Phillip Tracy,
Phillip Tracy är en erfaren skribent på Tom ‘ s Guide och Laptop Mag, där han granskar bärbara datorer och omfattar branschens senaste nyheter. Efter examen med en journalistik examen från University of Texas i Austin, Phillip blev en teknisk reporter på Daily Dot. Det han skrev recensioner för ett utbud av prylar och omfattade allt från sociala medier trenderna för it-säkerhet. Han skrev för RCR Trådlösa Nyheter och NewBay Media. När han inte mixtra med enheter kan du hitta Phillip spela tv-spel, läsa, lyssna på indie musik eller tittar på fotboll.
Phillip Tracy,