Mac-computere Bliver Angrebet af Windows Malware

0
47

Ved

Paul Wagenseil

|
12 februar 2019 07:55 am

  • MERE

Kig ud, Mac-brugere! Dine maskiner er under angreb-fra Windows malware.

Screen Shot 2019-02-12 at 12.52.55 PM

Forskere fra Trend Micro i går (Feb. 11) sagde i et blogindlæg, at de havde fundet en aktiv stamme af Mac-malware, der kom forbi den Gatekeeper-program, der er bygget til macOS, ved blot at være et Windows-program, eller “executable” i tekniske termer.

Windows malware kommer skjult i piratkopier af populære Mac shareware-programmer, der findes på torrent sites. Det bruger et almindeligt tilgængelig software-kompatibilitet rammer til at køre på Mac-computere, så samler oplysninger om systemet og forsøger at installere flere Mac-malware, og adware. Windows malware er allerede inficeret Mac-computere i Usa, storbritannien, Australien og andre lande.

MERE: Bedste Mac Antivirus Software

Du kan undgå denne trussel ved ikke at downloade piratkopieret software og ved at installere tredjeparts-Mac antivirus-software, der kontrollerer for Windows malware, såsom Kaspersky Internet Security til Mac, Avast Free Mac Sikkerhed eller Bitdefender Antivirus for Mac.

Vi har bedt Apple for en kommentar, og vil opdatere denne historie, hvis vi modtager et svar.

MacOS’ Gatekeeper er god til screening ud af potentielt farlige Mac-software, men det gør ikke ind Windows eksekverbare filer. Men Apple kan have overset Mono, en 15-årig software rammer, der lader Windows-programmer som kører på en Unix-baseret software som Linux, Android og macOS.

Nogle bad guys havde den lyse idé at holde Windows “dropper” malware inde i Mac shareware sammen med nok af Mono rammer at sikre, at det løb i tilstrækkeligt omfang på en Mac. En pipette er en fremskudt for yderligere infektion — det får grundlæggende oplysninger om systemet og derefter forsøger at trække ned mere malware.

Trend Micro fundet Windows dropper skjult i beskadiget kopier af Paragon NTFS (som lader Macs skrive filer til Windows-formateret drev), Wondershare Filmore (en video-redigering værktøj), LennarDigital Sylenth1 (en virtuel music synthesizer), Traktor Pro 2 (DJ software) og LittleSnitch (en firewall for Mac-computere). Hvis du for nylig har installeret piratkopierede versioner af nogen af dem, du kan være inficeret.

Forskerne fik Windows dropper at køre fint på en Mac, se, da det sender et system, profil (herunder Mac ‘ s serienummer og en liste med alle andre installerede apps) til en ekstern server og derefter som det downloadede adware og en falsk Adobe Flash Player. Men det er interessant, at de dropper ikke ville køre på en PC, fordi det manglede nogle support-filer.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på Tom ‘ s Guide.

Image Credit: Apple

  • Den Bedste Video Redigerings Software Under $100
  • Apples FaceTime Løse Er: Hvordan til at Få Opdateringen Nu
  • Bedste VPN til Mac