MediaPad M5 Lite vs. iPad: Varför Huawei Nästan Slår Apple

0
58

Av

Henry T. Casey

|
Februari 10, 2019, 02:00

  • MER

Från den sekund jag såg Huaweis MediaPad M5 lite, jag visste att det var gjort för att bekämpa Apples 9,7-tums iPad. 10,1-tums tablett som ser ut precis som Apples skiffer, kostar $30 mindre och erbjuder ett sätt för barnen att logga in direkt i sina egna gränssnitt, som iPad inte.

Huawei-MediaPad-M5-Lite-vs-Apple-iPad-9-inch001

Men, iPad utmärkt skärm, snabb prestanda och tricks AR menar att även detta 2018 tablett kan hänga med i den senaste tävlingen. Här är hur 9,7-tums iPad jämför med Huawei MediaPad M5 lite.

MediaPad M5 lite vs iPad

 

  MediaPad M5 lite iPad
Utropspris Sek 299 $329
CPU Huawei Kirin 659 Apple A10 Fusion
Minne (RAM) 3GB 2GB
Visa 10,1-tums, 1920 x 1200 pixlar 9.7 tum, 2048 x 1536 pixlar
Förvaring 32GB 32GB | 128GB
microSD-Kort Upp till 256 GB Ingen läsare
Batteri 13:13 10:07
Storlek 9.58 x 6.39 x 0,30 tum 9.45 x 6,67 sek x 0,30 tum
Vikt 1.1 pund 1.1 pund

 

Design

IPad behåller sin enkla, välbekanta design — en aluminium tillbaka och glas front — och MediaPad M5 lite är en bra imitatör, med smärre skillnader. Baksidan av Huawei: s surfplatta är tillverkade av en aluminiumlegering, inte bara aluminium och dess display är en lite chunky, böjda 2.5 D glasruta som verkar krångligt.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite

Den MediaPad M5 lite (9.58 x 6.39 x 0,30 tum) och iPad (9.45 x 6,67 sek x 0,30 tum) är av samma storlek. Skillnaden i bredd — iPad är bredare — men, är synbart större än skillnaden i höjd. Båda har samma vikt: 1.1 kg.

ipad-2018-back

Båda har lock och volym knapparna, samt hem-knapparna, trots att iPad faktiskt rör sig och M5 lite inte. Den MediaPad M5 har en liten kamera bubbla, men det ser inte dåligt, även bredvid iPad ‘ s, vilket är i jämnhöjd med sin rygg.

Båda har fingeravtryck sensorer i sina hem-knapparna för biometrisk säkerhet, men alla har olika trick. Medan Apple ‘ s Touch sensor-ID kan användas för inköp, MediaPad M5 lite kan användas för att låta barn och föräldrar i deras olika gränssnitt.

Köp på Amazon

Men för alla sina likheter, iPad bara ser föråldrad nästa M5 lite, tack vare chunky ramar som jag hoppas att Apple trimmar ner i sin 2019 tabletter. M5 lite, inte har en kant-till-kant-skärm, tänker du, men dess display-att-chassi förhållandet är mycket bättre.

Vinnare: MediaPad M5 lite

Visa

När jag såg en serie av YouTube-filmer på iPad och MediaPad M5 lite, en förutsägbar situation spelas ut. Medan det gröna gräset av en scen från Adventure Time såg rätt på iPad, det bar en starkare, mer mättade neon nyans på M5 lite.

ipadprotablet

När man tittar på omslaget för Travis Scott ‘ s “Astroworld,” guld byggnad i rapparen bilden återges mer exakt på iPad och mer fantastiskt på MediaPad. Huawei tablet levereras med två valfria färg inställningar (Varmt och Kallt), men varken ser tydligt annorlunda än den Förvalda alternativet.

Medan iPad priser en lillebror högre på färg, med 119 procent av sRGB-spektrum för M5-lite ‘ s 114 procent, det är bara halva historien. Apples skiffer förpackningar överlägsen max ljusstyrka, pumpa ut 489 nits jämfört med M5 lite 427 nits.

Den starkest skillnaden finns i pixeldensitet, som 10,1-tums, 1920 x 1200 pixel MediaPad M5 lite fick en 224 pixel per tum-tal, medan 9,7-tums, 2048 x 1536 pixel iPad åtgärder 264 ppi.

Köp på Apple

Båda har en stark färg som inte snedvrider när den visas på off-vinklar, även behållit bra färg när du tittar på skärmen från en vinkel på 75 grader. Den MediaPad skärm är mycket glansigare, men, så bilder kan få dystra genom reflektion.

Vinnare: iPad

Ljud

Först tänkte jag att det MediaPad vann den här omgången, som M5 lite ljud var betydligt högre än iPad. Men, som både tabletter fyllt ett konferensrum med Travis Scott ‘ s “Sicko-Läge,” det tog ingen tid att inse att M5 lite bas var inte där.

MER: Bästa Hörlurar och Hörlurar för att Njuta av Musik

Medan iPad inte blir så högt, att det fortfarande vinner för dess tydligare ljud. Både strömmade låten på YouTube, men bara MediaPad lät kraftigt komprimerade och förstörande.

Vinnare: iPad

Prestanda

Varken iPad eller MediaPad M5 lite köras på moderna marker, men det finns en betydande klyfta mellan de två. Efter delade jag iPad skärmen mellan en 1080p YouTube-video och ett halvt dussin flikar i Chrome, allt stannade lyhörd och snabb, även när PUBG Mobil laddas ner i bakgrunden. Under samma tvång (utan bakgrund ladda ner), jag såg långsammare respons från MediaPad M5 lite.

apple-ipad

På Geekbench 4 allmänna prestanda test, iPad Apple A10 Fusion chip tjänade en 5,983, vilket överstiger 3,845 från MediaPad (Kirin 659) och 4,290 tablett genomsnitt.

En annan iPad vinsten kom från 3DMark Ice Storm Obegränsad grafik test, där dess 37,117 slå M5 lite 11,746. För ytterligare sammanhang, iPad betyg är högre än 20,537 tablett genomsnitt, och MediaPad är det inte.

MER: Bästa 2-i-1 – Laptop/Tablet-Hybrider – Laptop Mag

Jag såg att skillnaden för mig själv att köra PUBG Mobil på både MediaPad och iPad. Även om spelet väljs automatiskt den Höga grafikinställningar på iPad, och såg klart och spelade relativt smidigt (med mindre ram-skattesats), skytten kunde bara köra på Låg grafik inställning på MediaPad, där det såg ut pixely och suddig som om det var ett PS2-spel.

Vinnare: iPad

Särskilda Funktioner

IPad och MediaPad både sträva efter att erbjuda något för yngre användare, men bara en träffar den ut i parken. Jag var verkligen fascinerad av MediaPad s Kids Corner app, där barnen kan logga in med sitt fingeravtryck, men det gör för endast en användare i taget, och saknas en webbläsare för barn, så du kan inte filtrera vad de ser.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite---Main-Cover-option

Kids Corner gör en (enda) barn för att logga in i sina egna gränssnitt, medan föräldrarnas fingertopparna logga in i den fullständiga versionen av skiffer. Men Kids Corner är brist på alla väsentliga appar (grunt imitatörer av en ritning app, en kamera och ett galleri-appen inte imponera på oss så mycket) och en ynklig mängd föräldrakontroll gör det alltför karga för att det verkligen spelar roll. Så mycket som vi vill Apple att presentera flera användare inloggningar för iOS, det är bättre att vänta än att släppa en halvfärdig version som denna.

ipad-2018-frog

Över på iPad, Apple lyckats med sin augmented-reality apps, att ge barnen upplevelser du inte hittar på någon Android-plattorna. En stor höjdpunkt innehåller interaktiva lektioner i anatomi Froggipedia, där du kan dissekera en groda med en penna.

Vinnare: iPad

Batteriets Livslängd

IPad varade i 10 timmar och 7 minuter på Laptop Mag Batteri Test (webbsurfning via Wi-Fi på 150 nits i ljusstyrka), vilket är en ganska bra tid. Men Huawei MediaPad M5 lite justeras min normer genom att posta en tid av 13:13 på samma test, som ger en chockerande och imponerande marginal på seger.

Vinnare: iPad

Programvara

Medan iOS är äntligen bra på iPad, Android är fortfarande en tynande tillvaro på tabletter och Huawei att göra saker värre, flås Android Oreo med sin EMUI tech. Båda ger dig split-screen-läge, men iPad-docka och App Utrymmen är fortfarande synligt lättare att använda och förstå än Android alternativ.

ipad-9.7

Även Huawei förpackningar i udda inslag, som prestanda-optimering verktyg som inte fungerar på ett konsekvent sätt och meddelanden på skärmen att se enheten som en telefon. Medan många har hånat iPad för att vara en stor iPhone, åtminstone iPad inte kalla sig det.

Vinnare: iPad

Värde

Inte bara $299 MediaPad M5 lite inkluderar den tidigare nämnda penna, det är $30 mindre än $329 iPad, som inte har en Apple ‘ s $99 Penna tillbehör. Och Huawei ‘ s pen är ganska anständigt, att ge relativt snabb respons, särskilt för en pack-i gadgeten.

Vinnare: MediaPad M5 lite

Vinnare

  MediaPad M5 lite iPad
Design (15) 13 11
Display (20) 13 19
Audio (10) 6 8
Prestanda (20) 14 18
Speciella Funktioner (10) 3 8
Batteriets Livslängd (20) 20 15
Programvara (5) 2 5
Värdet (10) 8 5
Totalt (100) 79 89

Så, iPad vinner denna strid av tabletter. Visst, Huaweis sparka rumpa i batteritid, men Apple ‘ s tid är inte så illa, och det gör upp för att i prestanda, bildskärm och bekvämligheten av iOS. Om Huawei spenderar lite mer tid på att förfina den MediaPad M5 Lite — och ger det en allvarlig processor — det kommer att ha en tablett som utgör ett allvarligt hot mot iPad.

Kredit: Laptop Mag

 

Författare Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry är en erfaren skribent på Laptop Mag, som omfattar säkerhet, Apple och operativsystem. Innan han började på Laptop Mag — där han själv beskrev Sällsynta Oreo Expert — han över mjuk-och hårdvara för TechRadar Pro, och intervjuat konstnärer för Patek Philippe Internationell Tidskrift. Du kan hitta honom på din lokala pro wrestling händelser, och undrar varför Apple bestämde sig för att dumpa sin MagSafe-adaptrar.
Henry T. Casey,