MediaPad M5 Lite vs. iPad: Hvorfor Huawei Næsten Slår Apple

0
76

Ved

Henry T. Casey

|
10 februar 2019 02:00 am

  • MERE

Fra det sekund jeg så Huawei MediaPad M5 lite, vidste jeg, at det blev gjort for at bekæmpe Apple ‘ s 9,7-tommer iPad. Den 10,1-tommer tablet ser ud ligesom Apple ‘ s slate, som koster $30 mindre og giver en måde for børn at logge direkte ind på deres eget interface, som iPad ikke kan.

Huawei-MediaPad-M5-Lite-vs-Apple-iPad-9-inch001

Men iPad ‘ en fremragende skærm, hurtig ydeevne og AR tricks betyder, at selv denne 2018 tablet kan holde trit med den seneste konkurrence. Her er hvordan den 9,7-tommer iPad sammenligner med Huawei MediaPad M5 lite.

MediaPad M5 lite vs iPad

 

  MediaPad M5 lite iPad
Start Pris $299 $329
CPU Huawei Kirin 659 Apple A10 Fusion
Hukommelse (RAM) 3GB 2GB
Skærm 10.1-tommer, 1920 x 1200 pixels 9.7 tommer, 2048 x 1536 pixels
Opbevaring 32GB 32GB | 128GB
microSD-Kort Op til 256 GB Ingen-læser
Batteri 13:13 10:07
Størrelse 9.58 x 6.39 x 0,30 tommer 9.45 x 6.67 x 0,30 tommer
Vægt 1.1 pounds 1.1 pounds

 

Design

IPad bevarer sit enkle, velkendte design — en aluminium bagside og glas front — og MediaPad M5 lite er en anstændig imitator, med mindre forskelle. Bagsiden af Huawei tablet er lavet af en aluminiumslegering, ikke bare aluminium, og dens skærm er en lidt fyldigt, buet 2.5 D-glas rude, der ser akavet.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite

MediaPad M5 lite (9.58 x 6.39 x 0,30 inches) og iPad (9.45 x 6.67 x 0,30 inches) er ens i størrelse. Deres forskel i bredde — iPad er bredere, — men, er synligt større end deres forskel i højde. Begge har den samme vægt: 1.1 kg.

ipad-2018-back

Begge er udstyret med lås og volumen-knapper, samt hjem-knapper, selv om iPad er faktisk bevæger sig og M5-lite ‘ s ikke. MediaPad M5 ‘s fik en lille kamera boble, men det ser ikke dårlig, selv ved siden af iPad’ s, som flugter med ryggen.

Begge har fingeraftryk sensorer i deres hjem-knapper for biometrisk sikkerhed, men der hver har en anden trick. Mens Apples Touch-ID-sensoren kan anvendes til køb, MediaPad M5 lite kan bruges til at lade børn og forældre i deres forskellige grænseflader.

Køb på Amazon

Men for alle deres ligheder, iPad bare ser forældet ud til M5-lite, tak til grove kanter, at jeg håber, at Apple trim ned i sin 2019 tabletter. M5-lite ikke har et kant-til-kant skærm, mind dig, men dens display-til-chassis forhold er meget bedre.

Vinder: MediaPad M5 lite

Skærm

Som jeg set en række YouTube-videoer på iPad og MediaPad M5 lite, en forudsigelig situation udspiller sig. Mens den grønne græs af en scene fra Adventure Time så rigtigt ud på iPad, er det bar en stærkere, mere mættede neon hue på M5-lite.

ipadprotablet

Når man ser på albumcoveret for Travis, Scott ‘ s “Astroworld,” guld-bygningen, der er lavet i rapper ‘ s billede gengives mere præcist på iPad og mere outlandishly på MediaPad. Huawei tablet kommer med to valgfri farve indstillinger (Varm og Kold), men hverken ser synligt anderledes end standard Standard indstilling.

Mens iPad priser en smidge højere på farve output, med 119% af sRGB spektret til M5-lite ‘ s 114 procent, det er kun halvdelen af historien. Apple ‘s slate pakker superior-max lysstyrke, pumpe ud 489 nit sammenlignet med M5-lite’ s 427 nit.

Den starkest forskel er fundet i pixel tæthed, som den 10,1-tommer, 1920 x 1200 pixel MediaPad M5 lite fik en 224 pixel per inch forholdet, mens den 9,7-tommer, 2048 x 1536 pixel iPad foranstaltninger, der er 264 ppi.

Køb på Apple

Begge tilbyder en stærk farve, der ikke fordrejer, når de ses i off-vinkler, selv beholdt god farve, når du ser skærmen fra en vinkel på 75 grader. MediaPad skærmen er langt mere glansfuld, selv, så billederne kan blive overskygget af refleksion.

Vinder: iPad

Lyd

Ved første, jeg tænkte, at det MediaPad vandt denne runde, som M5-lite ‘s lyd var betydeligt højere end iPad’ en. Men, som både tabletter fyldt et konferencelokale med Travis Scott ‘ s “tit tossen Tilstand,” det tog ingen tid, til at indse, at M5-lite ‘ s bas var der ikke.

MERE: Bedste Hovedtelefoner og Øretelefoner, til at Nyde Musik

Mens iPad ikke kan komme så højt, er det stadig vinder for sin klarere lyd. Begge blev streaming sporet fra YouTube, men kun MediaPad lød betydeligt komprimeret og lossy.

Vinder: iPad

Resultater

Hverken iPad eller MediaPad M5 lite køre på moderne chips, men der er en bemærkelsesværdig forskel mellem de to. Efter jeg har delt iPad skærm mellem en 1080p video på YouTube og en halv snes faner i Chrome, alt blev responsiv og hurtig, selv mens PUBG Mobile downloades i baggrunden. Under samme tvang (uden baggrund downloade), så jeg langsommere svartider fra MediaPad M5 lite.

apple-ipad

På Geekbench 4 generelle performance test, iPad ‘ s Apple A10-Fusion-chip fortjent en 5,983, som overstiger 3,845 fra MediaPad (Kirin 659) og 4,290 tablet-gennemsnittet.

En anden iPad sejr kom fra 3DMark Ice Storm Ubegrænset grafik test, hvor dens 37,117 slå M5-lite ‘ s 11,746. For yderligere kontekst, iPad ‘s score er højere end den 20,537 tablet gennemsnit, og MediaPad’ s er ikke.

MERE: Bedste 2-i-1 – Laptop/Tablet Hybrider – værdiboks til Bærbar Mag

Jeg så, at en forskel for mig selv kører PUBG Mobil på både MediaPad og iPad. Selvom spillet automatisk den Høje grafikindstillinger på iPad, og så klare og spillede relativt glat (med mindre frame-rate issues), skytten kunne kun køre på den Lave grafik indstilling på MediaPad, hvor det så ud pixely og sløret, som om det var et PS2 spil.

Vinder: iPad

Specielle Funktioner

IPad og MediaPad både søge at tilbyde noget til de yngre brugere, men kun en rammer det ud af parken. Jeg var virkelig fascineret af den MediaPad ‘ s Kids Corner app, hvor børn kan logge på med deres fingeraftryk, men det giver mulighed for kun én bruger ad gangen, og mangler en web-browser for kids, så kan du ikke filtrere det indhold, de ser.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite---Main-Cover-option

Kids Corner giver en (enkelt) barn til at logge på deres eget interface, mens forældrene’ fingerspidser log ind i den fuldt udbyggede version af skifer. Men Kids Corner er manglen på væsentlige apps (lavt efterlignere af en tegning app, et kamera og en galleri-app, ikke imponere os meget), og en sølle mængde af forældrekontrol gør det for tørt, for at det virkelig betyder noget. Så meget som vi ønsker Apple at indføre flere bruger-logins til iOS, er det bedre at vente, end at frigive en halv-bagt version som denne.

ipad-2018-frog

Over på iPad, Apple er lykkedes med sin augmented-reality-apps, der giver børn oplevelser, du ikke finder på nogen Android-tavler. Et af højdepunkterne omfatter interaktive lektioner i anatomi Froggipedia, hvor du kan dissekere en frø med en stylus.

Vinder: iPad

Batteriets Levetid

IPad varede 10 timer og 7 minutter på den Bærbare computer Mag Batteri Test (web-surfing via Wi-Fi ved 150 nit lysstyrke), som er en temmelig stor tid. Men Huawei MediaPad M5 lite justeret mine standarder ved at poste et tidspunkt, 13:13 på den samme test, der giver et chokerende og imponerende sejr med en margen på.

Vinder: iPad

Software

Mens iOS er endelig at få godt på iPad, Android er stadig smægtende på tablets og Huawei er at gøre tingene værre, flåning Android Oreo med sin EMUI tech. Både give dig split-screen-mode, men iPad dock og App Rum er stadig synligt nemmere at bruge og forstå end Android alternativ.

ipad-9.7

Også, Huawei pakker med skæve detaljer, som performance-optimering værktøj, der ikke virker konsekvent, og on-screen meddelelser, som henviser til den enhed, som en telefon. Mens mange har hånet iPad for at være en stor iPhone, mindst iPad ikke kalde sig selv det.

Vinder: iPad

Værdi

Ikke blot $299 MediaPad M5 lite omfatter ovennævnte stylus, det er $30 mindre end $329 iPad, som ikke omfatter Apples $99 Blyant tilbehør. Og Huawei ‘ s pen er temmelig anstændigt, så forholdsvis hurtig reaktionsevne, især for en pakke-gadget.

Vinder: MediaPad M5 lite

Samlet Vinder

  MediaPad M5 lite iPad
Design (15) 13 11
Display (20) 13 19
Audio (10) 6 8
Ydelse (20) 14 18
Specielle Funktioner (10) 3 8
Batteriets Levetid (20) 20 15
Software (5) 2 5
Værdi (10) 8 5
I alt (100) 79 89

Så, iPad vinder denne kamp af tabletterne. Sikker på, Huawei ‘s kicking butt i batteriets levetid, men Apple’ s tid, er det ikke dårligt, og det gør op for, at der i ydeevne, display og den bekvemmelighed af iOS. Hvis Huawei bruger lidt mere tid på at raffinere den MediaPad M5 Lite — og giver det en alvorlig processor — det vil have en tablet, der udgør en alvorlig trussel mod iPad.

Kredit: Bærbar Computer Mag

 

Forfatter Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry er en ledende forfatter på Laptop Mag, der omfatter sikkerhed, Apple og operativsystemer. Før han kom til Bærbar computer Mag — hvor han selv-beskrevet Sjældne Oreo Ekspert — han anmeldt af software og hardware til TechRadar Pro, og interviewede kunstnere for Patek Philippe International Magazine. Du kan finde ham hos din lokale pro wrestling begivenheder, og undrer dig over, hvorfor Apple har besluttet at droppe sin MagSafe power adapter.
Henry T. Casey,