MediaPad M5 Lite vs. iPad: Hvorfor Huawei Nesten Slår Apple

0
67

Av

Henry T. Casey

|
Februar 10, 2019 02:00 am

  • MER

Fra det sekund jeg så Huawei MediaPad M5 lite visste jeg at det var laget til å kjempe Apples 9,7-tommers iPad. 10.1-tommers nettbrett ser ut akkurat som Apples skifer, koster $30 mindre og tilbyr en måte for barna å logge deg direkte inn i deres eget grensesnitt, som iPad ikke.

Huawei-MediaPad-M5-Lite-vs-Apple-iPad-9-inch001

Men iPad er god skjerm, rask ytelse og AR triks bety at selv dette 2018 nettbrettet kan holde opp med den siste konkurranse. Her er hvordan 9,7-tommers iPad-en sammenligner med Huawei MediaPad M5 lite.

MediaPad M5 lite vs iPad

 

  MediaPad M5 lite iPad
Startpris $299 $329
CPU Huawei Kirin 659 Apple A10 Fusion
Minne (RAM) 3GB 2 GB
Skjerm 10.1-tommer, 1920 x 1200 piksler 9.7 tommer, 2048 x 1536 piksler
Lagring 32 GB 32GB | 128GB
microSD-Kort Opp til 256 GB Ingen leser
Batteri 13:13 10:07
Størrelse 9.58 x 6.39 x 0,30 cm 9.45 x 6.67 x 0,30 cm
Vekt 1.1 kg 1.1 kg

 

Design

IPad beholder sin enkle, kjente design — en aluminium tilbake og glass front — og MediaPad M5 lite er en anstendig imitator, med mindre forskjeller. Baksiden av Huawei nettbrettet er laget av en aluminiumslegering, ikke bare aluminium, og displayet er en litt klumpete, buet 2.5 D glasset som ser vanskelig.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite

Den MediaPad M5 lite (9.58 x 6.39 x 0,30 tommer) og iPad (9.45 x 6.67 x 0,30 inches) er like i størrelse. Deres forskjellen i bredde — iPad er større — men er tydelig større enn forskjellen i høyde. Begge har samme vekt: 1.1 kg.

ipad-2018-back

Begge har lås og volum-knappene, samt hjem-knapper, selv om iPad er faktisk beveger seg og M5 lite er ikke. Den MediaPad M5 har en liten kameraet boble, men det ser ikke dårlig, selv ved siden av iPad, som er flush med sine tilbake.

Begge har fingeravtrykk sensorer i deres hjem-knappene for biometrisk sikkerhet, men hver har en annen knep. Mens Apples Touch-ID sensor kan brukes for kjøp, MediaPad M5 lite kan brukes til å la barn og foreldre, i sine forskjellige grensesnitt.

Kjøpe på Amazon

Men for alle sine likheter, iPad ser ut utdaterte ved M5 lite, takket være solide rammer som jeg håper Apple klipper ned i 2019 tabletter. M5 lite ikke har en kant-til-kant-skjerm, tankene, men vis-å-chassis forholdet er mye bedre.

Vinner: MediaPad M5 lite

Skjerm

Da jeg så en serie av YouTube-videoer på iPad og MediaPad M5 lite, en forutsigbar situasjon spilt ut. Mens det grønne gresset i en scene fra Adventure Time så riktig på iPad, det bar en sterkere, mer mettet neon hue på M5 lite.

ipadprotablet

Når du ser på albumcoveret for Travis Scotts “Astroworld,” the gold bygning laget i rapper ‘ s bilde gjengis mer nøyaktig på iPad og mer outlandishly på MediaPad. Huawei nettbrettet kommer med to valgfrie farger (Varm og Kald), men heller se utformet annerledes enn det som er standard Standard alternativ.

Mens iPad priser en smidge høyere på fargeutskrift, med 119 prosent av rgb spekteret til M5 lite er 114 prosent, som er bare halve historien. Apples tavle pakker overlegen maks lysstyrke, pumpe ut 489 nits sammenlignet med M5 lite ‘ s 427 nits.

Den starkest forskjellen er funnet i pikseltetthet, som 10.1-tommer, 1920 x 1200 pixel MediaPad M5 lite fått et 224 pixel per inch), mens 9,7-tommers skjerm, 2048 x 1536 pikslers iPad måler 264 ppi.

Kjøpe på Apple

Begge tilbyr en sterk farge som ikke forvrenge sett på av-vinkler, selv beholdt god farge når du ser på skjermen fra en vinkel på 75 grader. Den MediaPad skjermen er langt blankere, skjønt, så bildene kan bli formørket av refleksjon.

Vinner: iPad

Lyd

Først trodde jeg det MediaPad vant denne runden, som M5 lite lyden var merkbart høyere enn iPad. Men, som både tabletter fylt et konferanserom med Travis Scotts “Sicko Modus,” det tok noe tid å innse at M5 er lite bass var ikke det.

MER: Beste Hodetelefoner og Øreplugger for å Nyte Musikk

Mens iPad ikke komme så høyt, er det fortsatt vinner for sin klarere lyd. Begge var streaming sporet av YouTube, men bare MediaPad hørtes betydelig komprimert og lossy (med datatap).

Vinner: iPad

Ytelse

Verken iPad eller MediaPad M5 lite kjøre på moderne chips, men det er en betydelig gap mellom de to. Etter at jeg delt iPad-skjermen mellom en YouTube-video i 1080p og en halv dusin Chrome kategorier, alt ble responsiv og rask, selv når du PUBG Mobile lastet ned i bakgrunnen. Under samme press (uten bakgrunn å laste ned), så jeg tregere responstid fra MediaPad M5 lite.

apple-ipad

På Geekbench 4 generell ytelse test, iPad Apple A10 Fusion chip fikk en 5,983, som overstiger den 3,845 fra MediaPad (Kirin 659) og 4,290 tablet gjennomsnitt.

En annen iPad seier kom fra 3DMark Ice Storm Ubegrenset grafikk test, hvor de 37,117 slå M5 lite er 11,746. For ytterligere kontekst, iPad score er høyere enn 20,537 tablet gjennomsnittet, og MediaPad er ikke.

MER: Beste 2-i-1 – Bærbar pc/Nettbrett-Hybrider – Bærbar pc Mag

Jeg så at forskjellen for meg selv kjører PUBG Mobile på både MediaPad og iPad. Selv om spillet automatisk valgt den Høye grafikk-innstillingene på iPad-en, og så klart og spilt relativt greit (med mindre frame-rate spørsmål), skytteren kan kun kjøres på Lav grafikk-innstillingen på MediaPad, der det så ut pixely og uklare som om det var et PS2-spill.

Vinner: iPad

Spesielle Funksjoner

IPad og MediaPad begge søker å tilby noe for yngre brukere, men bare en treffer den ut av parken. Jeg var veldig fascinert av MediaPad er Barnas Hjørne-appen, som barna kan logge på med sine fingeravtrykk, men det gjør det mulig for bare én bruker om gangen, og mangler en nettleser for barn, så kan du ikke filtrere hva de ser.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite---Main-Cover-option

Barnas Hjørne lar en (enslig) barn til å logge på sine egne grensesnitt, mens foreldrenes fingertuppene logg deg på det fullstendige versjonen av skifer. Men Barn Hjørnet mangel av noen vesentlig apps (grunt etterlignere av en tegning-app, et kamera og galleri-appen ikke imponere oss mye) og en ussel mengden av foreldrekontroll gjør det for øde for det å virkelig betyr noe. Så mye som vi ønsker Apple å introdusere flere brukeren logger for iOS, at det er bedre å vente enn å slippe en halvferdig versjon som dette.

ipad-2018-frog

Over på iPad, Apple lykkes med sin augmented-reality-programmer, noe som gir barna opplevelser du ikke finner på en Android-slates. Ett stort høydepunkt inneholder interaktive anatomi leksjoner i Froggipedia, hvor du kan dissekere en frosk med en penn.

Vinner: iPad

Batterilevetid

IPad varte i 10 timer og 7 minutter på den Bærbare pc Mag Batteri Test (web-surfing via Wi-Fi på 150 nits lysstyrke), som er en ganske stor gang. Men Huawei MediaPad M5 lite re-re-tunet mitt standarder ved å poste en tid på 13:13 på den samme testen, noe som gir en sjokkerende og imponerende margin på seier.

Vinner: iPad

Programvare

Mens iOS er endelig å få god på iPad, Android er fortsatt vansmekter på nettbrett, og Huawei er å gjøre ting verre, skall-Android Oreo med sin EMUI tech. Begge gir deg split-screen-modus, men iPad dock App Områder er fortsatt synlig lettere å bruke og forstå enn Android-alternativ.

ipad-9.7

Også, Huawei pakker i ulike innslag, som performance-optimalisering verktøy som ikke fungerer konsekvent, og meldingene på skjermen som refererer til den enheten som en telefon. Mens mange har ertet på iPad for å være en stor iPhone, minst iPad ikke kaller seg det.

Vinner: iPad

Verdi

Ikke bare for $299 MediaPad M5 lite inkluderer den nevnte pennen, det er $30 mindre enn $329 iPad, som ikke inkluderer Apples $99 Blyant tilbehør. Og Huawei er pennen er ganske anstendig, slik at relativt rask respons, spesielt for en pack-i gadget.

Vinner: MediaPad M5 lite

Vinneren

  MediaPad M5 lite iPad
Design (15) 13 11
Display (20) 13 19
Audio (10) 6 8
Ytelse (20) 14 18
Spesielle Funksjoner (10) 3 8
Batterilevetid (20) 20 15
Programvaren (5) 2 5
Verdi (10) 8 5
Sum (100) 79 89

Så, iPad vinner dette slaget av tablettene. Sikker, Huawei sparker rumpe i batterilevetid, men Apple er ikke som shabby, og det gjør opp for det i ytelse, skjerm og bekvemmeligheten av iOS. Hvis Huawei bruker litt mer tid raffinering MediaPad M5 Lite — og gir det en alvorlig prosessor — det vil ha et nettbrett som utgjør en alvorlig trussel mot iPad.

Kreditt: Bærbar Pc Mag

 

Forfatter-Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry er en ledende forfatter på Bærbare pc-Mag, og dekker sikkerhet, Apple og operativsystemer. Før han kom til Bærbar pc Mag — der han selv beskrevet Sjeldne Oreo Ekspert — han anmeldt programvare og maskinvare for TechRadar Pro, og intervjuet artister for Patek Philippe Internasjonale Tidsskrift. Du finner ham på din lokale pro-wrestling hendelser, og lurer på hvorfor Apple bestemte seg for å droppe sin MagSafe-strømforsyning.
Henry T. Casey,