SpoonFed: Har Windows Mistet Nettbrett-Krigen?

0
59

Av

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief

|
Januar 14, 2010 12:09 pm

  • MER

SpoonFed_sh_01-14-10 Januar 2003 dekke av BÆRBARE pc-er litt av en løpende vits i vårt kontor. Under et bilde av HP Compaq TC1000 Tablet PC, det lyder: “Gjør Dette Forandre Alt?”

Vel, i hvert fall vi som utgjøres det som et spørsmål. På den tiden, trodde jeg at tablettene hadde en sjanse til å riste opp PC-bransjen, men høye priser og mangel på overbevisende forbruker programvare rykker ned tavle-Pcer til ultra-nisje status for de neste årene. Men her er vi igjen, på randen av en ny tablett revolusjon, men denne gangen pennen har gitt måte å røre som den primære metoden. Og dommer av hype rundt Apples kommende enheten—for ikke å nevne den overflod av Android-aktivert tabletter vist frem på årets Consumer Electronics Show—Microsoft kan meget vel være ugjort av kategori den er opprettet.

Når du ser på slike Android-drevne tabletter som ICD Ultra og Forestillingen Ink Adam, du kan ikke hjelpe, men lurer på om Windows er nødvendig for å kjøre neste generasjon av maskinvare. Disse enhetene boot raskt (eller i det minste de vil når de er nærmere å levere produkter) og er i stand til å levere høy-kvalitet multimedia avspilling, takket være Nvidia ‘ s neste generasjon Tegra-brikken. 10.1-tommers Forestillingen Ink Adam kan gjøre hva de fleste brukere ønsker kanskje å gjøre med et nettbrett, blant annet for å lese ebøker på et gjennombrudd color e-Papir skjerm, surfe på Nettet og spille av video i 1080p. Den 7.0-tommers ICD Ultra, som kan komme til markedet gjennom Verizon LTE-nettverk under et annet merke, kan håndtere Flash 10 og laste ned dine favoritt nettsteder med lynrask hastighet. Begge disse tablettene lover også mye lengre batterilevetid enn Windows-Pc-er.

På den annen side, brukergrensesnitt, vi så på begge disse tablettene var uferdig, og det vil være opp til produsentene og deres partnere, for å levere en helhetlig brukeropplevelse. Det er Android velsignelse og forbannelse: det er helt åpne for tilpasning, men det krever også en god del arbeid for å gjøre produktet ser polert og brukervennlig. Plus, det er bare en håndfull av Android-apper har blitt optimalisert for større skjerm enheter.

Den fordelen at Windows 7 har—for tablet beslutningstakere, software utviklere, og shopper—er fortrolighet. Det som gjenstår å se er om dette OS er overkill for en kategori som er mer informasjon om innhold forbruk enn skapelsen. MSI dual-tv med tablet-konseptet, vist frem på CES, har to 10-tommers skjermer og evne til å bruke både selvstendig eller som en (stor for å lese ebøker). MSI er poenget er at enheten er mer enn bare en eReader, det er en mini-pc med touch-tastatur og eReader i ett. Jeg har alvorlig spørsmål, men om hvor lenge en Windows-nettbrett med to skjermer kan vare på en kostnad, som OS rett og slett krever mer ressurser enn Android.

Microsoft-sjef Steve Ballmer forledet oss med en ny rase av tavle-Pcer kommer dette året under hans CES keynote, som sier at vi snakker om “noe som er nesten like bærbar som en telefon, og det er like kraftig som en PC som kjører Windows 7.” Bygningen på touch-funksjonene i OS, Ballmer fortalte publikum at disse enhetene var perfekt for lesing, surfing på Nettet og underholdning på farten. Han viste Kindle for PC som kjører på den nye HP tablet, men minst i løpet av denne korte erte du ikke får den forstand at Windows var behov for dette, eller noen av de andre ovennevnte aktivitetene.

Så det kommer ikke så mye av en overraskelse at de siste ryktene har Apples nettbrett som kjører en ARM-basert prosessor og iPhone OS i stedet for full-blåst Snow Leopard, er i utgangspunktet en “iPhone på steroider.” Argumentet for en slik retning vil være at tablettene ikke trenger å være full Pc-er for å gi forbrukerne hva de ønsker ut av en enhet som sitter mellom en smart telefon og full-blåst netbook.

Det er en grunn til at Dell, HP, MSI, og andre viste frem Android-drevet konseptet tabletter og smartbooks på CES. De er sikring av deres spill. Hvis Microsoft kommer til å være relevant i tabletten 2.0 tid, det må bevise at Windows er rett plattform, og rask. Fordi konkurransen er klar til å slå ned.

Editor-i-sjef Mark Spoonauer leder BÆRBARE pc-er på nettet og skrive ut redaksjonelt innhold og hva som har vært dekker mobil og trådløs teknologi for over et tiår. Hver uke Mark SpoonFed kolonnen gir sin innsikt og analyse av de største mobile trender og nyheter. Du kan også følge ham på twitter.

Forfatter-Bio

Mark Spoonauer

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief
Ansvaret for den redaksjonelle visjon for Bærbare pc Mag og Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har vært sjefredaktør i BÆRBARE pc-siden 2003, og har dekket teknologi for nesten 15 år. Mark snakker på-tasten tech industrien hendelser og gjør regelmessig media opptredener på CNBC, Fox og CNN. Mark var tidligere anmeldelser redaktør i Mobile Computing, og hans arbeid har dukket opp i Wired, Popular Science og Inc.
Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief