Tester Viser Firefox 3.6 Ser Bedre Ut, Men Fortsatt Mye Lavere Enn Chrome

0
38

Av

Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør

|
Januar 23, 2010 09:32 pm

 • MER

ff36-0

Firefox 3.6 er mye mer fargerik enn den forrige versjonen, men fargen oss imponert. Den nye versjonen sport en fabelaktig ny kosmetisk funksjon kalt “personas” men, til tross for påstander om økt hastighet, Firefox er fortsatt milevis bak Google Chrome nettleser i hastigheten avdeling.

Nye Funksjoner i Firefox 3.6

Kanskje vi ikke bør forvente mye av forbedringen når du flytter opp bare .3 versjoner som den forrige versjonen var tallet Firefox 3.57, og den nye er bare Brann 3.6. Imidlertid, Mozilla er touting følgende store forbedringer i sine nye nettleser:

 • Personas: En ny type tema som trekker fargerike bakgrunner bak verktøylinjer, personas er den mest merkbare og forbruker-vennlig funksjon av den nye Firefox. Bare pek Firefox 3.6 til getpersonas.com og du har tusenvis av disse for å velge fra. Når du drar over en persona med musen, kan du se hvordan det ville se ut i nettleseren din, og hvis du treffer “Ha Det” – knappen det blir permanent.

  ff36-1
  Du kan slette og bytte mellom installert personas, ved hjelp av Temaer-fanen i add-ons dialogboksen. Firefox 3.6 var alltid den mest tilpassbare nettleseren på markedet, og alias er et stort skritt fremover.

 • Plugin Updater: Firefox har hatt muligheten til å sjekke for add-oppdateringer på siden versjon 3, men 3.6 forbedrer display og funksjonalitet av dette en liten bit. Når du oppgraderer fra en tidligere versjon av Firefox, den viser også hvilke av dine add-ons er incompatbile med versjon 3.6, og det markerer visse add-ons / plugins som ustabil.

  ff36-4
  Imidlertid, når vi forsøkte å besøke Hulu.com du bruker en utdatert Flash Player (versjon 9 istedenfor 10), det var nettsted, ikke i Firefox som fortalte oss at vi trengte en ny versjon av Flash-plug-in.

  ff36-2

   

 • Form Forslag: Firefox alltid hadde autofullfør, men 3.6 er ment å være smart nok til å gi deg autosuggestions når du skriver inn data i et elektronisk skjema som du aldri har brukt før. Vi ikke tilbringe mye tid på å teste dette,men fant at når du prøver å legge inn en kommentar til en blogg vil vi aldri har besøkt før, nettleseren foreslått vår e-post adresse (en vi hadde brukt på mange andre former) for å fullføre e-post-feltet. Det gjorde ikke foreslå vårt navn for navn-feltet, eller vår hjemmeside for web-feltet, men.
 • Stabilitet: Mozilla sier Firefox 3.6 er mindre sannsynlighet for å krasje enn tidligere versjoner. Det er ikke krasje på oss under testing, men Firefox 3.57 har vært ganske bra om ikke å krasje også.
 • Støtte for Ny Utvikler Teknologier: Firefox 3.6 støtter flere funksjoner i HTML 5, inkludert muligheten til å vise videoer i fullskjerm, Web Open Font Format, CSS graderinger, og evnen til å vise forskjellig innhold basert på enheten orientering. Disse funksjonene vil ikke ha en umiddelbar innvirkning for brukerne, men vil tillate deres favoritt nettsteder til å starte å legge til nye funksjoner.

Ytelse: Ganske Mye en Vask

I tillegg til alle de nye funksjonene som er navngitt ovenfor, Mozilla gjør den ambisiøse krav som sin nettleser har “Forbedret JavaScript-ytelse, total nettleser respons, og oppstart tid.” I en oversikt på video Firefox.com Leder av Firefox Utvikling Mike Beltzner hevder at Firefox 3.6 er 20 prosent raskere enn 3,5, ved hjelp av den populære SunSpider JavaScript benchmark som et eksempel.

For å se hvor fort Firefox 3.6 egentlig er og hvordan det er sammenlignet med sine konkurrenter, vi installerte den nye nettleseren, sammen med ferske kopier av Firefox 3.57, Google Chrome 3.0.195.38, Google Chrome Beta 4.0.249.78, Opera 10.10, 4.0.4 Safari og Internet Explorer 8 på en helt ny Lenovo IdeaPad U150. Den IdeaPad ble konfigurert med en 1,3 GHz Intel Core 2 Duo SU7300 PROSESSOR, 4 gb RAM, en 5,400-rpm 320 GB harddisk, Windows 7 Home Premium 64-bit. Ingen av nettlesere hadde flere plugins eller add-ons installert.

Heller enn å legge en haug av Web-sider og timing dem, vi brukte samme SunSpider benchmarks som Firefox, som er sitert i sin egen presentasjon. I ytelsestesten SunSpider har noen fordeler fremfor bare timing nettsider som det tester nettleserens behandling evner uten å stole mye på hastigheten på Internett-tilkoblingen eller Web server, begge kan variere fra legg til legg. Det er også tester mange forskjellige JavaScript gjengivelse evner på en gang.

SunSpider JavaScript Benchmark Resultater

Nettleser SunSpider Tid (ms)
Chrome 3.0.195.38 904.2
Chrome Beta 4.0.249.78 907.8
Firefox 3.57 1,963.0
Firefox 3.6 1,655.4
Internet Explorer 8 8,957.4
Opera 10.10 5,717.8
4.0.4 Safari 901.4

Som du kan se, Chrome og Safari klart er kongene her, å ha fullført testen i rundt 900 millisekunder. Firefox 3.6 er faktisk ganske mye raskere enn sin forgjenger, en god 15 prosent av våre matematikk. Jeg er sikker på at dette tallet varierer litt, avhengig av hvilken maskinvare, og det kan også være små forskjeller fra ett kjør til en annen. Firefox, Chrome og Safari er i en annen liga enn Microsoft er markedsledende nettleser, sistnevnte er størrelsesordener lavere enn sine konkurrenter. Opera er også langt bak Firefox, men ikke så ille som IE.

Programmet Er Åpent Ganger

I løpet av en gitt computing økten, vil du kunne åpne og lukke nettleseren din flere ganger som du bytte til og fra andre oppgaver. Så vi har også testet hastigheten for hver nettleser starter opp, både kalde (første gang i løpet av en sesjon) og varme (etter å ha blitt åpnet og lukket før løpet at databehandling økt).

For å få nøyaktige tall, har vi brukt makroer som viser et tidsstempel før lansering hver nettleser og hadde nettlesere åpne en 1-kilobyte lokale .htm-fil med en annen tidsstempel, slik at vi kunne se nøyaktig hvor mange sekunder mellom de to tidsstempler. Vi utført hver test 3 ganger og tok gjennomsnittet. Å sørge for at resultatene var konsistente fra kjør for å kjøre, vi er deaktivert Windows 7 er Superfetch tjeneste, som gjør noen caching av ofte brukte programmer.

Nettleser Kaldt Åpne (sekunder) Varme Åpne (sekunder)
Chrome 3.0.195.38 3.2 0.4
Chrome Beta 4.0.249.78 3.9 0.3
Firefox 3.57 4.5 1.1
Firefox 3.6 6.8 1.3
Internet Explorer 8 17.9 9.8
Opera 10.10 3.6 1.4
4.0.4 Safari 5.2 0.9

Det første vi la merke til å se på disse resultatene er hvordan smertelig treg Internet Explorer 8. Hvis du er en vanlig IE 8-bruker, har du sikkert sett at IE-vinduet vises på skjermen mye raskere enn 17.9 sekunder, men ikke svarer, mens det står “kobler til …” i flere sekunder før du åpner sin hjemmeside, eller i vårt tilfelle, 1k html-fil vi hadde den åpen. Varm åpning på IE 8 tok også en virtuell levetid i forhold til Chrome, som fører til feltet av varme åpning i en — blinke, og du vil gå glipp av det-0.4 sekunder for den gjeldende versjonen og 0,3 for den nye beta.

Overraskende, Firefox 3.6 kalde og varme åpnet tregere enn Firefox 3.57. Mens den varme åpner var bare en liten .2 sekunder fra hverandre, den kalde åpner tok ca 50 prosent lenger, kommer fra 4,5 sekunder for å 6.8. I vårt syn, det er et ganske stort skritt bakover.

Alle disse åpen ganger er sannsynligvis raskere når du bruker en raskere prosessor en raskere harddisk enn de som finnes på våre teststed. Men, som den mest brukte programmet på PC-en, nettleseren behov for å åpne raskt, selv på en lav spenning system eller en netbook.

Dommen

Firefox har tatt et par skritt frem med et par nye funksjoner og bedre støtte for nye Web-utvikling teknologier. Den personas funksjonen er spesielt tiltalende, og du bør være svært populært. De som liker en svært tilpassbar, standarder-kompatibel nettleser som har tonnevis av add-ons, og er relativt rask vil elske Firefox 3.6. Hvis du allerede er en Firefox-bruker, bør du definitivt oppgradere.

Men, når det kommer til hastighet, både åpning og visning, Google Chrome er fortsatt kongen på haugen på Windows. Selv om Safari tilbyr tilsvarende SunSpider-gjengivelse hastigheter, åpen ganger er ikke så godt og det har ikke fantastisk slank UI og avtagbar faner at Chrome har. Med en utrolig plass-effektive grensesnitt uten unødvendige verktøylinjer og vindu widgets, Chrome føles mye mer lett enn Firefox. For å ta Firefox til neste nivå, Mozilla må samsvare med det nivået av smidighet.

Oppdatering: Resultater fra 4.0.4 Safari og Chrome Beta 4.0.249.78 ble lagt til etter at dette innlegget ble først publisert.

Forfatter-Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør
Den offisielle Geeks Geek, som sin ukentlige spalte er tittelen, Avram Piltch har ledet redaksjon og produksjon av Laptopmag.com siden 2007. Med sin tekniske kunnskap og lidenskap for testing, Avram programmert flere av BÆRBARE pc-er virkelige verden benchmarks, inkludert LAPTOP-Batteri Test. Han har en mastergrad i engelsk fra NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør