Intel Testen Retail Upgrade-Programma voor Cpu ‘ s, het Opladen van $50 om de Prestaties te Verbeteren

0
30

Door

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director

|
20 September 2010 07:53 am

  • MEER

U kunt een upgrade van uw Windows 7 met een simpele download, dus waarom niet je processor? Dit weekend, Intel en Best Buy gestart met de verkoop van $50 upgrade kaarten voor de nieuwe Pentium G6951-processor, die nu zit alleen in de low-end Gateway SX2841-09e bureaublad. Na de aankoop van uw $50 upgrade-kaart en het invoeren van de bijbehorende activeringscode op retailupgrades.intel.com u kunt de software downloaden die ontgrendelt een volledige 1 MB L3-cache en kunnen HyberThreading ondersteuning, beide moeten het verbeteren van de prestaties aanzienlijk.

Intel is gewoon het testen van dit nieuwe programma met de low-end Pentium G6951 nu, maar als het programma bewezen succesvol te zijn, konden we zien vrij te spelen Cpu ‘ s in een breed scala van systemen. Misschien een dag, zult u zelfs in staat om te kopen van een notebook met een Core i3 en dan later extra betalen om te upgraden naar een Core i5-of Core i7.

Het concept van een fabrikant “binning” of vergrendeling van bepaalde kenmerken van hun Cpu ‘ s bij de productie van de tijd is bijna zo oud als de processor business zelf. Intel en AMD kan leiden tot een hele reeks Cpu ‘ s met de dezelfde architectuur, maar aan het einde van de productie, kunstmatig cap de frequentie of het beperken van de cache van sommige zodat ze kunnen worden verkocht tegen lagere prijzen. Bijvoorbeeld, een 2-GHz Core i5 CPU en een 2,5-GHz Core i5 processor kan hebben beide begonnen in de fabriek, Core i5 Cpu ‘ s. Door overklocken, gebruikers vaak in staat om die extra prestaties.

Echter, zoals je zou verwachten, Intel retail upgrade test heeft bewezen controversiële met sommige critici. Bijvoorbeeld, Windows IT Pro ‘ s Paul Thurrott schrijft:

Mijn advies aan Intel is simpel: niet doen. De verkoop van chips die worden kunstmatig beperkt wordt onder het bedrijf. En terwijl het zou leuk zijn als Intel ‘ s product lijn ondersteund een eenvoudige manier om te upgraden van de functionaliteit loop van de tijd, en biedt alle functionaliteit die vooraf maar niet beschikbaar te stellen aan klanten is niet de oplossing.

ZDNet ‘ s Adrian Kingsley-Hughes schrijft:

Het maakt Intel kijken goedkoop. Vergeet niet, de functies zijn al verpakt in alle Cpu ‘ s, het maakt niet uit als deze zijn ingeschakeld of niet. De kosten van het toevoegen van deze functies is uiteraard significant, maar Intel is nog steeds bereid om te rekenen mensen van $50 om te schakelen van de functie op.

Uiteindelijk zal de consument beslissen of de Intel Retail Upgrade-programma wordt de norm of slechts een voetnoot in de computer geschiedenis.

via Engadget

Auteur Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
De officiële Geeks Geek, als zijn wekelijkse column met de titel, Avram Piltch heeft geleid van de redactie en productie van Laptopmag.com sinds 2007. Met zijn technische kennis en passie voor het testen, Avram geprogrammeerd verschillende LAPTOP ‘ s van real-world benchmarks, met inbegrip van de LAPTOP Batterij Test. Hij heeft een master ‘ s graad in engels aan de NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
op