Aldri Ta en Ut-av-Fokus Bildet Igjen: Adobes Nye Plenoptic Objektiv Tech

0
46

Av

Michael A. Prospero, LAPTOP Anmeldelser Redaktør
|
September 22, 2010 05:12 pm

  • MER

Etter å ha gitt en kort demonstrasjon under hovedtalen på Nvidias GPU Technology Conference, Adobe gikk mer i detalj om computational fotografering ved hjelp av plenoptic objektiver, en metode for å ta bilder, så at en del av et bilde kan bringes inn fokus etter et faktum.

Mens teknologien er fortsatt et godt stykke unna å bli kommersialisert, det er et interessant blikk inn i fremtiden for fotografering.

Ved hjelp av en haug av små linser og noen gjengivelse av programvare, kan brukere vil være i stand til å velge hva de ønsker i fokus, selv etter at bildet er tatt. Denne teknologien vil la brukerne lage 3D-bilder på fly, så vel.

Måten det fungerer på er dette: Adobe plassert en plenoptic objektiv–i utgangspunktet, hundrevis av små linser proppfull sammen-i mellom et kamera objektivet og bildesensoren. I dette tilfellet, de brukte et medium-format kamera og en digital tilbake, trolig fordi det gis mer plass enn en mindre DSLR.

Her er hva plenoptic objektivet ser ut som på nært hold. Objektivet er på venstre side; som store runde objektet er en pin-kode hodet:

Og her er hva det ser ut som i selve kameraet:

Ved å plassere plenoptic objektiv her, kameraets sensor nå registrerer det som ser ut som en haug av fragmenterte bilder, men i virkeligheten, hver fragmentet inneholder mer informasjon om de enkelte lysstrålene som kommer inn i kameraet.

Tradisjonelt, når kameraet tar et bilde, en stråle av lys som kommer inn i objektivet og blir tatt opp på et bestemt sted, som dette:

Med en plenoptic objektiv, det samme lyset ray passerer gjennom flere linser før du gjør det til sensoren, så vil det bli tatt opp fra flere ulike perspektiver.

Fordi det er alle disse små linser foran sensoren, den resulterende bildet ser ut som dette:

Men, ved hjelp av noen fancy-type beregninger (du kan finne detaljert informasjon om det på Teodor Georgiev hjemmeside – han er Senior Forsker II, Photoshop Gruppe, på Adobe), de er i stand til å løse de små fragmenter til et normalt bilde.

Oops – jenta i forgrunnen er ute av fokus. Men egentlig ikke – Georgiev bare har det sett ut som. I utgangspunktet er alle de små linser gi kameraet en uendelig dybdeskarphet, og det er opp til brukeren å bestemme hva han eller hun ønsker i fokus. Som du vil se i videoen, kan han bestemme hva som er i fokus, og hva som ikke er, ved å flytte glidebryteren i menyen til venstre for bildet.

Alt i alt var det en veldig spennende demonstrasjon. Mens teknologien har ennå å være miniaturized–og den programvaren som finnes i selve kameraet-det har potensial til å bli et kraftig verktøy for profesjonelle og amatør fotografer likt.