Microsoft vs. HP: Nokia Tilbyr Gjør Dem til Fiender

0
42

Av

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief

|
Februar 11, 2011 12:14 pm

  • MER

Det ble bare personlig mellom verdens største PC-maker og sin største partner. Under felles pressekonferanse for å kunngjøre at Nokia vil nå være å bruke Windows Phone 7 som sin primære smart phone OS, Nokia administrerende DIREKTØR (og tidligere leder av Microsofts business unit) bragged om omfanget av dette strategiske partnerskapet. Han sa: “det er nå en tre-horse race.” Jeg antar han siktet til Android, iOS og Windows Phone, og etterlater ikke rom for webOS på toppen. Det er offisielt: Microsoft og HP er i krig.

Her er hvordan jeg ser denne kampen utvikler seg.

I Dette Hjørnet: HP webOS

Skala—det er det samme ordet HP brukes over og over til å beskrive fordelen webOS har nå med lanseringen av nettbrettet TouchPad og to nye webOS-telefoner denne uken. HP (en tidligere lisenstaker av Windows Mobile) betalt $1,2 milliarder kroner for Palm, men den første frukt av deres ekteskap er en blandet pose.

Den nye TouchPad-nettbrett fra HP fornyer i noen spennende måter. For eksempel, 1.6-kilos enheten automatisk stabler aktiviteter i sin elegante grensesnitt, noe som gjør det enkelt for brukere å multitaske. Den nye webOS 3.0 tar også påtrengende varsler et skritt videre, slik at du kan bla gjennom e-post på toppen av skjermen uten å måtte åpne e-post-appen.

Det som imponerte meg mest, selv om, er hvordan gjennomgripende og integrert HP har laget sosiale nettverk. Du kan se dine venners Facebook-kommentarer på et gitt bilde og svare rett i bilder-appen. Og hvis du bare ønsker å legge ut en statusoppdatering, kan du trykke på Skriv bar på hjem-skjermen og begynne å hakke bort på touch-tastatur. Hvis HP kan overbevise flere utviklere til å omfavne webOS, TouchPad, vil være en sterk konkurrent til iPad og drap av Android 3.0 slates som kommer på markedet.

De to nye webOS-telefoner ikke skyve konvolutten så mye som de cram og strekke plattform inn i mindre og større design. De Veer er en liten forfengelighet telefonen, og Pre-3 har en stor, cushy tastatur og en rask 1.4 GHz prosessor, men ikke vil treffe markedet til sommeren. HP trodde utenfor boksen i hvordan de to telefoner samhandle med nettbrettet. Du kan trykke på telefonen til skifer å dele url-adresser, og Bluetooth synkronisering kan du se hvem det er som ringer på Styreflaten, så vel som tekstmelding fra den ene til den andre.

HP ‘ s skala vil sikkert gi webOS en etappe opp i detaljhandel for Styreflaten, men det vil ikke nødvendigvis hjelpe til med å vinne over trådløse bærere eller telefon kjøpere. Men, det faktum at HP planer om å sette webOS på Pc-en vil bli en fantastisk plakat for plattformen. Selskapet hadde ved lanseringen tilfelle at det skip 120 Stk hver 60 sekunder, eller til og med 60 millioner kroner årlig. Selv om webOS vil dele plass med Windows på bærbare og stasjonære pc-er, kan jeg lett se for webOS tar over HP forbrukerprodukter og Windows å bli den de facto business OS.

Og i Dette Hjørnet: Microsoft + Nokia

Selv om Android og iOS har alle fart akkurat nå, det er ingen tvil om at Nokia er fortsatt verdens ledende smart telefon maker. Det fulgte dobbelt så mange enheter som Apple i fjerde kvartal (i henhold til IDC), og det følger med 100 millioner smarttelefoner i 2010. Det er dobbelt hva Apple og RIM som selges sammen. Støtter å legge til Windows Phone 7 til en som blander gi Nokia et forsprang på webOS?

Til en viss grad, Microsoft OS er mer intuitivt enn webOS. Live-Flis brukergrensesnittet er vennligere og mer passelig, og du trenger ikke å mestre alle bevegelser bare å komme seg rundt. Palm har innrømmet at få forbrukere over at pukkel i de første minuttene er kritiske til dem som omfavner erfaring i stedet for å returnere telefonen. Og i de første sekundene på en Windows Phone-enhet, kan du se spennende og kjente alternativer, for eksempel Office og Xbox Live.

Den distinkte webOS fordel er multitasking. Ikke bare var det på dag én, det er også et kjennetegn på plattformen. Windows Phone 7 ikke la deg bruke tredjeparts apps i bakgrunnen. OS ikke selv tilbyr klipp ut og lim inn ennå. Likevel, når du kombinerer Nokias utmerkede maskinvare med Microsoft er glatt programvare, kan det være en potent kombinasjon.

Jeg sier “kan”, fordi Microsoft solgt mer gamle Windows Mobile-enheter i fjerde kvartal enn det gjorde for Windows Phone 7-telefoner. Men plattformen ennå ikke har modnet, og når du legger til noen av Nokias andre eiendeler til bordet—inkludert Nokia applikasjoner og Kart—det er ingen tvil om at HP skal ha en meget tøff konkurrent i telefonen plass.

Hvem Vil Vinne?

Jeg vil virkelig ha for å få hendene mine på den første Windows Phone 7-drevet Nokia-telefonen å si om HP eller Microsoft vil få fordel i den mobile enheten krigen. Men akkurat nå ser det ut som om HP vil ha en betydelig forsprang i tabletter, og Microsoft vil være større aktør i telefoner.

Til en viss grad, samarbeidet mellom Nokia og Microsoft burde øke presset på Microsoft for å få en Windows Phone-baserte nettbrett på markedet. Verden kan ikke vente til den neste Windows til å dukke opp på slates. På samme tid, Microsoft ‘ s tie-up med Nokia bare gjort det vanskeligere for HP å lokke utviklere å lage applikasjoner for webOS. Den TouchPad-nettbrett vil være en svært viktig bakdøren for å lage apps som kjører på webOS-telefoner.

En ting er sikkert. For første gang noensinne, Microsoft og HP er nå konkurrerer om de samme kundene.

Editor-i-sjef Mark Spoonauer leder BÆRBARE pc-er på nettet og skrive ut redaksjonelt innhold og hva som har vært dekker mobil og trådløs teknologi for over et tiår. Hver uke Mark SpoonFed kolonnen gir sin innsikt og analyse av de største mobile trender og nyheter. Du kan også følge ham på Twitter.

Forfatter-Bio

Mark Spoonauer

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief
Ansvaret for den redaksjonelle visjon for Bærbare pc Mag og Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har vært sjefredaktør i BÆRBARE pc-siden 2003, og har dekket teknologi for nesten 15 år. Mark snakker på-tasten tech industrien hendelser og gjør regelmessig media opptredener på CNBC, Fox og CNN. Mark var tidligere anmeldelser redaktør i Mobile Computing, og hans arbeid har dukket opp i Wired, Popular Science og Inc.
Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief