Kontaktløs ‘Kiss’ Kontakt er Som NFC på Steroider

0
71

Av

Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør

|
Juni 8, 2016 11:02 am

  • MER

PC-bransjen er bare å begynne å omfavne USB Type-C-og Thunderbolt-3, men ett selskap ønsker oss til å gå utover kabler og porter allerede. Keyssa “Kiss” – kontakten gir opp til 6 Gbps av trådløs dataoverføring når du plasserer en tilkoblet enhet direkte på toppen av en annen.

Om 7-åringen California-baserte selskapet har vært å demonstrere sin teknologi på messer for et par år nå, det avduket sin første partnerskap med tilbehør beslutningstakere i forrige uke Computex event. Fire selskaper — Fresco Logikk, Pcase, Phison og Sikker-Brann — annonsert planer om å utvikle ettermarkedet produkter basert på Kiss i nær fremtid.

Jeg hadde en sjanse til å se en rekke Kyss demoer i aksjon på Keyssa ‘ s messe i Taipei og kom bort imponert over den trådløse tilkoblingen hastighet og enkelhet. Med Kyss, det er ingen jacks or porter til å bære ut fra gjentatte tilkobling og frakobling. Imidlertid, i motsetning til tradisjonelle trådløse teknologier som WiGig eller Wi-Fi direct, de to gadgets har til å være fysisk berøre slik at det er liten sjanse for hackere å fange opp data eller forstyrrelser for å hindre at en fast forbindelse. Det er også ikke krever spesiell programvare for å aktivere.

Kyss minner meg mye av NFC (Near Field Communications), men med svært rask hastighet. Mens NFC kan egentlig ikke brukes til å overføre data som det topper ut på en isbre 424 Kbps, Kyss er raskere enn USB 3.0.

Acers Aspire Bryter 12 S er den første frakt produkt som bruker Kyss teknologi, men du ville ikke være i stand til å fortelle ved å bruke det. Keyssa kontaktene overføre data mellom nettbrettet og tastaturet dock på denne 2-i-1, men de bare jobber bak kulissene som den proprietære kontaktene på lignende enheter, for eksempel Overflaten. Om brukerne er å skrive på tastaturet eller kopiere filer fra en ekstern harddisk som er koblet til Svitsjen 12 S-ens USB-port, alle som data beveger seg over Kyss.

MER: Beste 2-i-1-ere (Bærbar pc/Nettbrett Hybrider)

På sitt Computex suite, Keyssa også viste frem en super-tynn prototype bærbar pc som ikke hadde noen fysiske porter, bare en enkelt Kyss-kontakten på baksiden. Prototypen målt bare 0,35 tommer, som gjør det vesentlig tynnere enn MacBook (0.52 tommer) eller Asus ZenBook 3 (0.47 inches). En portreplikator med full størrelse HDMI-og USB-porter som er festet til Kiss-kontakt og ble holdt på plass av magneter. Selv om Kiss ikke gjøre kraftlevering, en produsent kan også sende makt over den forbindelse.

super-thin laptop

Keyssa også demonstrert hvor raskt Kyss kan overføre filer fra en ekstern lagringsenhet. Når et selskap rep plassert en ekstern SSD på dekket av en Keyssa-aktiverte bærbare harddisken dukket opp i Windows Explorer (Windows; hun kunne da kopier en full-lengde HD-film på bare 2 sekunder.

Kiss with external drive

Kanskje den beste bruker for Kiss innebærer å sammenkoble en mobiltelefon med PC-en. På Computex, Keyssa viste en prototype telefonen docking holderen for en Samsung Galaxy Note. Når jeg satt telefonen på toppen av holderen, det umiddelbart dukket opp som en stasjonsbokstav på datamaskinen som den var koblet til, og det begynte også å lade. Den samme puten kan bære både Kyss signaler og trådløs lading ved hjelp av en trådløs lading standard (Qi, Rezance, og så videre).

docked phone

Du kan bruke Kyss til å overføre live streaming video, ikke bare filer. Keyssa viste frem demoer av både en telefon og et nettbrett som er koblet til skjermer via Kysse dokker. Nettbrettet var allerede spiller av video når det poppet inn i holderen og begynte å utdata på den store skjermen.

docked and playing a video via Kiss

Mens det virker usannsynlig at Kiss vil innhente godt etablert tilkobling standarder, for eksempel USB, Thunderbolt og WiGig når som helst snart, den kontaktløse teknologien kan føre til noen virkelig nyttig tilbehør i nær fremtid. Som med trådløs lading, som er det største kortsiktig effekt vil trolig komme i form av tilbehør som kaier og pads som du kan koble til ditt eksisterende enheter. Imidlertid, hvis de er vellykket, kan vi se Kiss bygget direkte inn i fremtiden telefoner, nettbrett og bærbare pc-er. Som vi har sett, teknologien er allerede i arbeid bak kulissene på en avtakbar 2-i-1 og kan snart makt andre.

Bærbare Pc-Guide

Laptop Kjøpeguide: 8 Essensielle Tips

Det Beste Og Verste Bærbare Pc-Merker

Bærbar Pc Teknisk Støtte Showdown: Undercover Rapport

Bør jeg Kjøpe en Chromebook? Kjøpe Guide og Råd

Bærbare pc-er med den Lengste batterilevetiden

Chromebook vs. Windows-10 Bærbare datamaskiner: Hva Bør Du Kjøpe?

Hvorfor Bør Du ikke Kjøpe en Touch-Skjerm Laptop

Ut av Boksen Tips: Sett Opp Din Nye Bærbare pc-en Som en Proff

Den Beste Tiden å Kjøpe en Bærbar pc

Chromebook vs. Tablett: Hvilken Bør Du Kjøpe?

Laptop Kjøpe Tips for Studenter

10 Viktige Funksjoner du skal Se etter i Din Bærbare pc

Hvordan til å Kjøpe en 2-i-1 Bærbare pc-Hybrid

USB Type-C FAQ: Alt Du Trenger å Vite

Hvordan Bli Kvitt Din Gamle Laptop

Laptop Garantier: Hva De Dekker

Hvilke CPU-er som er Riktig For Deg?

Som Bærbare pc-Funksjoner som Er Verdt Pengene?

Gaming Laptop Kjøper Guide: Finne Riktig Rigg

10 Grunner Til At Forbrukerne Skal Kjøpe Business Bærbare Datamaskiner

Som MacBook air, og er Rett for Deg?

5 Ting å Se Etter i Din Neste Bærbare pc-Tastatur

Hvordan du Konfigurerer den Bærbare datamaskinen Din: Spesifikasjoner Som Saken

Hvilket Grafikk-Kort Trenger Du?

Den Perfekte Bærbare? Her er Hva Det Burde Ha

Hvorfor 78 Prosent av Bærbare pc-Skjermer Suge

En Guide til Porter og Adaptere

13 Måter å Gjøre en Treg Bærbar pc Raskere

Hvordan vet du Om Du Kan Oppgradere Din Bærbare

Bærbar Pc Låser Guide: Trenger Du En?

10 Funksjoner Du Kan Hoppe over for å Spare Penger

Laptop Kjøpeguide: 8 Essensielle Tips

Det Beste Og Verste Bærbare Pc-Merker

Bærbar Pc Teknisk Støtte Showdown: Undercover Rapport

Bør jeg Kjøpe en Chromebook? Kjøpe Guide og Råd

Bærbare pc-er med den Lengste batterilevetiden

Chromebook vs. Windows-10 Bærbare datamaskiner: Hva Bør Du Kjøpe?

Hvorfor Bør Du ikke Kjøpe en Touch-Skjerm Laptop

Ut av Boksen Tips: Sett Opp Din Nye Bærbare pc-en Som en Proff

Den Beste Tiden å Kjøpe en Bærbar pc

Chromebook vs. Tablett: Hvilken Bør Du Kjøpe?

Laptop Kjøpe Tips for Studenter

10 Viktige Funksjoner du skal Se etter i Din Bærbare pc

Hvordan til å Kjøpe en 2-i-1 Bærbare pc-Hybrid

USB Type-C FAQ: Alt Du Trenger å Vite

Hvordan Bli Kvitt Din Gamle Laptop

Laptop Garantier: Hva De Dekker

Hvilke CPU-er som er Riktig For Deg?

Som Bærbare pc-Funksjoner som Er Verdt Pengene?

Gaming Laptop Kjøper Guide: Finne Riktig Rigg

10 Grunner Til At Forbrukerne Skal Kjøpe Business Bærbare Datamaskiner

Som MacBook air, og er Rett for Deg?

5 Ting å Se Etter i Din Neste Bærbare pc-Tastatur

Hvordan du Konfigurerer den Bærbare datamaskinen Din: Spesifikasjoner Som Saken

Hvilket Grafikk-Kort Trenger Du?

Den Perfekte Bærbare? Her er Hva Det Burde Ha

Hvorfor 78 Prosent av Bærbare pc-Skjermer Suge

En Guide til Porter og Adaptere

13 Måter å Gjøre en Treg Bærbar pc Raskere

Hvordan vet du Om Du Kan Oppgradere Din Bærbare

Bærbar Pc Låser Guide: Trenger Du En?

10 Funksjoner Du Kan Hoppe over for å Spare Penger

Neste Artikkelen “”

“” Forrige Tips

Neste Tips “”

Bærbare Pc-Guide

Laptop Kjøpeguide: 8 Essensielle Tips

Det Beste Og Verste Bærbare Pc-Merker

Bærbar Pc Teknisk Støtte Showdown: Undercover Rapport

Flere Tips

Forfatter-Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør
Den offisielle Geeks Geek, som sin ukentlige spalte er tittelen, Avram Piltch har ledet redaksjon og produksjon av Laptopmag.com siden 2007. Med sin tekniske kunnskap og lidenskap for testing, Avram programmert flere av BÆRBARE pc-er virkelige verden benchmarks, inkludert LAPTOP-Batteri Test. Han har en mastergrad i engelsk fra NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Redaksjonell Direktør