Hvordan å Oppgradere Din Bærbare pc-ens Harddisk til en SSD

0
1711

Av

Melanie Pinola
|
Juni 8, 2016 12:35 pm

  • MER

Det er ingen bedre måte å øke hastigheten og oppgradere en bærbar pc enn å erstatte den mekaniske harddisken med en SSD (Solid State Drive). Det er en no-brainer, men hvis tanken på å installere Windows på 10 og alle programmer og deretter windows tweaking alle sine innstillinger gir deg frysninger, ikke bekymre deg. I en time eller to, kan du være lett å få opp og kjører med en klone av dagens system — bortsett fra nå din bærbare vil ha lynrask ytelse.

ssd upgrade 670x376

Her er hvordan du gjør det.

 

Før Du Begynner: Kontroller Upgradability

ssd upgrade laptop panel 670x381

Prosessen med å oppgradere den bærbare pc-en SSD er ganske enkelt hvis du har enkel tilgang til din harddisk via en avtakbar panel på undersiden av den bærbare pc-en. Hvis du har en Ultrabook eller den bærbare datamaskinen ikke har den slags enkel oppgradering tilgang (f.eks., det nederste panelet er forseglet), er det en helt annen ballgame, og du må ta kontakt med din bærbare pc-håndbok for instruksjoner om hvordan du får til denne stasjonen og finne de riktige ny stasjon. Ellers, så er denne veiledningen vil hjelpe de av dere med den flyttbare panelet gjennom å forberede din bærbare pc, kloning systemet, og gjør store swap.

Finne riktig SSD formfaktor og grensesnitt. Den andre tingen du ønsker å sjekke før du går ut og kjøpe en ny SSD-er til harddisken formfaktor, du må sørge for at stasjonen vil passe inn i den bærbare pc-en. De fleste bærbare datamaskiner har en 2,5-tommers-harddisker, men ultraportable bærbare datamaskiner kan bruke 1,8-tommers disk størrelse. Også, selv 2,5-tommers harddisker kan ha forskjellige tykkelser– 7 mm og 9,5 mm–og forskjellige grensesnitt (SATA eller IDE, vanligvis i bærbare pc-er fra 2008 eller tidligere). Bærbare datamaskiner er mest utbredt å bruke 2,5-tommers SATA-stasjoner , men du bør sjekke din bærbare pc-manuell eller spesifikasjoner for å sørge for at du kjøper riktig størrelse SSD med riktig grensesnitt. Alternativt, du kan være i stand til å finne denne informasjonen ved å gå Avgjørende er Rådgiver Verktøy eller se på din nåværende stasjonen etikett: Åpne kontrollpanel og se på selve stasjonen for å se om det står 2,5-tommers-og SATA og hvilken tykkelse du trenger. Generelt, 7mm, 2,5-tommers SATA Ssd passer selv i 9,5 mm slots og noen kommer med avstandsstykker for en strammere passform.

MER: 8 Største Tech Rip-Offs og Hvordan du kan Unngå Dem

Hva Du Trenger

 laptop ssd 1 what you need

En SSD, selvfølgelig. I tillegg til å få en stasjon med høyre formfaktor og grensesnitt, vil du ønsker å få en SSD med minst nok rom for Windows-partisjonen og ethvert system recovery partisjoner. En 250 gb Samsung SSD er for tiden ca $89 på Amazon og en 500 gb-versjonen er ca $120. For de fleste mennesker, 250GB harddisk bør være i orden, men en 500 gb gir mer fleksibilitet, for bare litt mer investering.

Et eksternt kabinett eller adapter for å koble til at SSD-en til pc-en. For denne hvordan-å, vi har brukt en StarTech ekstern SATA harddisk-kabinett , selv om det er en oppdatert USB 3.0-versjonen vil du kanskje foretrekke ($24 på Amazon). Uansett, skapet er nyttig ikke bare for å koble SSD for kloning prosessen, men også etterpå for å slå din nåværende stasjonen, når den er erstattet av SSD-en, i et eksternt for sikkerhetskopier og annen oppbevaring.

Liten Phillips-skrutrekker.

Separat ekstern harddisk (tilleggsutstyr). Det kan hende du trenger denne hvis du har store mapper, for eksempel bilder og videoer, som kanskje ikke passer på SSD, og også til å lage en full system backup ved start.

MER: 12 Dummeste PC-Standard Innstillinger (og Hvordan du kan Endre Dem)

Forberede Din Nåværende Stasjonen for Kloning

Først må vi gjøre litt forberedelser på din nåværende stasjonen.

1. Ta en full sikkerhetskopi av systemet. Lage en sikkerhetskopi av en systemavbildning i Windows-10 ved å gå til Kontrollpanel (trykk Win+X tastatur-snarvei og velg Kontrollpanel), og deretter gå til “Lagre sikkerhetskopier av dine filer med File History” (under System og Sikkerhet). I menyen til venstre, gå til “System Image Backup” for å opprette en systemavbildning på en ekstern harddisk eller nettverksstasjon.

laptop ssd 2 backup 507x400

2. Flytte store mapper som ikke trenger å bli holdt på SSD-en. Sjansene er harddisken er større enn SSD-en du overfører til (for eksempel å flytte fra en 500 gb HDD med mange mediefiler til en 120 GB SSD). Hvis dette er tilfelle, flytte større mapper, for eksempel de som inneholder bilder, videoer, spill og personlige dokumenter-til en ekstern harddisk eller et annet sted for å få nok plass på harddisken for kloning til mindre SSD.

3. Rydde opp harddisken for ekstra plass. Dette er også tiden for å avinstallere programmer du ikke bruker lenger, og slett unødvendige filer som du ikke vil ha båret over til SSD. Ta en siste uncluttering sweep med freeware CCleaner, som sletter gamle temp filer og andre plass svin, eller i det minste kjøre Windows’ diskopprydding (i Windows search — se etter “disk opprydding,” og velg deretter “frigjøre diskplass på denne PC”).

Koble SSD

Nå får vi SSD-en som er satt opp for kloning prosessen.

1. Fysisk koble SSD. Sted SSD-en i skapet, eller koble den til USB til SATA adapter, og koble den deretter til den bærbare datamaskinen med USB-kabelen.

ssd upgrade connect usb 670x381

2. Initialisere SSD. Hvis SSD ikke dukker opp på datamaskinen med en ny stasjonsbokstav, kan du gå til Windows’ Disk Management-verktøyet. Få opp Windows søk på nytt og se etter “disk management”, og deretter velge “Opprette og formatere harddisken partisjoner.” I diskbehandling, bør du se SSD som en ny disk under din nåværende. Hvis det står “Ikke initialisert”, høyreklikk på harddisken, og velg “Initialisere disk.”

laptop ssd 3 disk manager i 670x366

3. Endre størrelsen på den aktuelle harddisken partisjon til å være av samme størrelse eller mindre enn SSD. Mens du er i Disk Management, sjekk for å se hvis din nåværende disk primære partisjonen (vanligvis C:, den ene som har Windows og dine installerte programmer) er større enn SSD. Hvis ikke, vil du trenger for å krympe partisjon, slik at den og den andre system recovery partisjoner er mindre enn SSD. Høyre-klikk på OS partisjonen, og velg “Krympe…”

laptop ssd 4 shrink volume 592x400

 

I det neste vinduet, la standarder og klikk “Krympe.” Dette vil endre størrelsen på den primære partisjonen slik at det er mindre og la resten av den plass som er ledig. Ikke bekymre deg, under kloning prosessen, kloning programvare på en riktig måte vil endre størrelse på og gir ekstra plass til de viktigste partisjon på SSD-er.

På denne tiden, bør du starte datamaskinen på nytt for å sørge for at partisjonen fungerer før kloning.

MER: 8 Grunnleggende Tips for den Nye Windows 8-PC

Klone Harddisken

Til slutt, er det på tide å klone harddisken til SSD-en.

1. Installere disk kloning programvare. For denne opplæringen, vi bruker EaseUS Todo Backup Free, som er gratis for personlig bruk, har et brukervennlig grensesnitt, og også optimaliserer migrering til en SSD.

2. Velg kilde og destinasjon stasjoner i kloning programvare. I EaseUS Todo Backup, velg “Kopier” fra hovedmenyen. Følg veiviseren for å velge kilde-harddisk (HDD) og reisemålet (SSD).

laptop ssd 5 clone optimize 602x400

Merk spesielt at du bør krysse av for “Optimalisere for SSD” alternativet når du velger destinasjon kjøre. Dette gjør at sektorer er justert på SSD og forbedrer sjansene dine for å starte fra SSD etter kloning prosessen. (EaseUS merk at det ikke er nødvendig å krysse av for “sektor etter sektor” – alternativet, som kopier hver sektor over, selv om de er tomme eller dårlig.)

3. Gå gjennom oppsettet og start kloning. I det neste skjermbildet, vil du være i stand til å sammenligne kilde harddisken med SSD. Som du ser nedenfor, EaseUS automatisk justerer for ulike størrelse stasjoner ved å bruke ledig plass på din nåværende stasjonen (som vi opprettet i trinn 3 i siste avsnitt).

laptop ssd 6 clone layout 606x400

Klikk “Fortsett” og velg deretter “Slå datamaskinen når operasjonen er fullført.” Dette tok oss ca 45 minutter å fullføre, men din kjørelengde kan variere.

Fysisk Bytte Din Nåværende Harddisken med SSD

Nå la oss ta den gamle stasjonen, og installer SSD.

1. Slå maskinen av og fjern baksiden. Slå den bærbare datamaskinen av og deretter på koble fra både strømkabelen og alle andre kabler som er koblet — inkludert SSD. Deretter skru den på baksiden og du fjerne dette for å få tilgang til harddisken.

2. Se for alle skruene som fester harddisken til pc-en. Du trenger å skru dem før du kan ta ut harddisken.

ssd upgrade unscrew drive 670x381

3. Løft den gamle stasjonen opp om 30 eller 45 graders vinkel og trekk det ut.

ssd upgrade remove drive 670x351

4. I dets sted, installere SSD-en og sette den tilbake panelet på. Installer SSD-en ved å gjøre det motsatte av hvordan du har fjernet HDD: Skyv stasjonen inn i på skrå og skyv det på plass så det er skikkelig koblet til grensesnittet. Fest det med skruen som du fjernet i den siste trinn, og til slutt skru tilbake panelet dekker kjøre tilbake på.

MER: Bærbare pc-Interaktiv kjøpeguide

Starte Opp med SSD

Det sannhetens øyeblikk: Slå på din bærbare pc på. Hvis din bærbare støvler som normalt, og du vil se alle programmene og innstillingene slik de var før (bortsett mye raskere), alt gikk bra.

For en siste test for å se alt gikk som planlagt, la oss sørge for at Windows gjenkjenner stasjonen som en SSD. Hit Win+S for å søke etter “bedra” og velg “Defragmenter og optimaliser stasjoner.” I Optimaliser Stasjoner vinduet, harddisken bør være oppført som en Solid State-Stasjonen. Oppdrag fullført!

 laptop ssd 7 optimize drive 490x400

(Forresten, Ssd bør ikke bli defragmentert. Windows-10 vet dette. Hvis det oppdages harddisken som en SSD i stedet for å defragmentere harddisken, det vil optimalisere den for TRIM-kommandoen, som forbedrer ytelsen på SSD-er. Standard harddisken vil bli automatisk optimalisert.)

Du kan nå sette din gamle harddisk i kabinettet, og tørk den på Disk Management, kanskje flytte mediefiler til denne stasjonen. Bare sørg for at din automatisert backup-system (du har en, ikke sant?) dekker både nye interne harddisken og tilkoblede ytre seg.

En annen måte du kan fortelle migrasjon arbeidet? Du er nå starte opp, starte programmer, og multitasking så mye raskere enn før.

Speed Tester: Ingen Konkurranse

For å se hvor mye du bytter fra en harddisk til en SSD vil påvirke ytelse, vi timet hvor lenge en Dell Inspiron 15 5000 med 8 gb RAM tok til å åpne et Word-dokument med en side med tekst, en tom Excel-regneark og en ny forekomst av Google Chrome. (Vi kjørte hver test flere ganger og tok gjennomsnitt.)

chart 1466016609480 2651401466016990

Den 1 TB, 5,400 rpm Seagate harddisk som kom med Inspiron tok 31,9 trålkvoter sekunder for å åpne Word-dokument, 19.9 sekunder for å åpne Excel-regneark og 14 sekunder for å åpne Chrome.

Med en 250 gb Samsung 850 EVO SSD installert, kan den bærbare pc-en åpnet både Word og Excel i 1,8 sekunder og Chrome i 1.1 sekunder.

Ytterligere bidrag av Andrew E. Lausingen

Windows-10-Lagring og Backup

For å frigi Plass på Harddisken ved å Krympe Windows-10

Slette Windows.old-Mappen i Windows-10

Hvordan å Spare Plass Ved å Rense Windows’ WinSxS Mappe

Installere Windows 10 Apps til et SD-Kort eller USB-Stasjon

Sikkerhetskopiere Filer med Filen Historie-Funksjon

Montere og Brenne ISO-Filer

Formatere en Harddisk For Både Windows og Mac

Zip Fil eller Mappe i Windows-10

Kontroll Som OneDrive Filer Som Er Tilgjengelig I Frakoblet Modus

Kart OneDrive som en nettverksstasjon

Hente Alle filer på en Ekstern Datamaskin med OneDrive

3 Måter å Spare Plass

Ledig Plass Automatisk med Lagring Følelse

Alle Windows-10 Tips

For å frigi Plass på Harddisken ved å Krympe Windows-10

Slette Windows.old-Mappen i Windows-10

Hvordan å Spare Plass Ved å Rense Windows’ WinSxS Mappe

Installere Windows 10 Apps til et SD-Kort eller USB-Stasjon

Sikkerhetskopiere Filer med Filen Historie-Funksjon

Montere og Brenne ISO-Filer

Formatere en Harddisk For Både Windows og Mac

Zip Fil eller Mappe i Windows-10

Kontroll Som OneDrive Filer Som Er Tilgjengelig I Frakoblet Modus

Kart OneDrive som en nettverksstasjon

Hente Alle filer på en Ekstern Datamaskin med OneDrive

3 Måter å Spare Plass

Ledig Plass Automatisk med Lagring Følelse

Alle Windows-10 Tips

Neste Tips “”

“” Forrige Tips

Neste Tips “”

Windows-10-Lagring og Backup

For å frigi Plass på Harddisken ved å Krympe Windows-10

Slette Windows.old-Mappen i Windows-10

Hvordan å Spare Plass Ved å Rense Windows’ WinSxS Mappe

Flere Tips