MediaPad M5 Lite vs. iPad: Waarom Huawei Bijna Verslaat Apple

0
38

Door

Henry T. Casey

|
10 februari 2019 02:00 am

  • MEER

Vanaf de tweede zag ik Huawei ‘ s MediaPad M5 lite, wist ik dat het was om te vechten Apple 9,7-inch iPad. De 10,1-inch tablet ziet er net als de Apple slate, kosten $30 minder en biedt een manier voor kinderen om te log direct in hun eigen interface, die de iPad niet.

Huawei-MediaPad-M5-Lite-vs-Apple-iPad-9-inch001

Echter, de iPad is uitstekend scherm, snelle prestaties en AR trucs zorgen ervoor dat ook deze 2018 tablet kan houden met de laatste wedstrijd. Hier is hoe de 9,7-inch iPad vergelijkt met de Huawei MediaPad M5 lite.

MediaPad M5 lite vs iPad

 

  MediaPad M5 lite iPad
Vanaf Prijs $299 $329
CPU Huawei Kirin 659 Apple A10 Fusion
Geheugen (RAM) 3GB 2GB
Weergeven 10.1-inch, 1920 x 1200 pixels 9.7 inch, resolutie van 2048 x 1536 pixels
Opslag 32GB 32GB | 128GB
microSD-Kaart Tot 256 GB Geen lezer
Batterij 13:13 10:07
Grootte 9.58 x 6.39 x 0,30 cm 9.45 x oftewel 6; 67 x 0,30 cm
Gewicht 1.1 ponden 1.1 ponden

 

Ontwerp

De iPad behoudt zijn eenvoudig, vertrouwd design — een aluminium achterkant en een glazen front — en de MediaPad M5 lite is een goede imitator, met kleine verschillen. De achterkant van Huawei ‘ s tablet is gemaakt van een aluminium legering, niet alleen aluminium, en het scherm is een beetje een dikke, gebogen 2.5 D glas dat lijkt onhandig.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite

De MediaPad M5 lite (9.58 x 6.39 x 0,30 inch) en de iPad (9.45 x oftewel 6; 67 x 0,30 cm) zijn vergelijkbaar qua grootte. Hun verschil in breedte — de iPad is breder echter duidelijk groter dan het verschil in de hoogte. Beide het zelfde gewicht: 1,1 kg.

ipad-2018-back

Beide zijn voorzien van vergrendeling en de volume knoppen, evenals home toetsen, hoewel de iPad daadwerkelijk beweegt en de M5 lite ‘ s niet. De MediaPad M5 heeft een lichte camera bubble, maar het ziet er niet slecht uit, zelfs naast de iPad, die op gelijke hoogte ligt met zijn achterkant.

Beide zijn voorzien van vingerafdruk sensoren in hun eigen knoppen voor biometrische beveiliging, maar elk heeft een andere truc. Terwijl Apple ‘ s Touch-ID sensor kan worden gebruikt voor de aankoop, de MediaPad M5 lite kan worden gebruikt om kinderen en ouders in hun verschillende interfaces.

Kopen op Amazon

Maar voor al hun overeenkomsten, de iPad ziet er gewoon verouderd naast de M5 lite, dankzij de dikke randen, waarvan ik hoop dat Apple bekleding in haar 2019 tabletten. De M5 lite niet is voorzien van een edge-to-edge scherm, dat dan weer wel, maar de beeldscherm-te-chassis ratio is veel beter.

Winnaar:de MediaPad M5 lite

Weergeven

Als ik keek naar een serie van YouTube-video ‘ s op de iPad als MediaPad M5 lite, een voorspelbare situatie speelde. Terwijl het groene gras van een scène van Adventure Time keek op de juiste manier op de iPad, het droeg een sterkere, meer verzadigde neon tint op de M5 lite.

ipadprotablet

Wanneer we kijken naar de album art voor Travis Scott ‘ s “Astroworld,” het gouden pand in de rapper beeld nauwkeuriger weergegeven op de iPad en meer outlandishly op de MediaPad. De Huawei tablet wordt geleverd met twee optionele kleur instellingen (Warm en Koud), maar geen van beide kijken duidelijk anders uit dan de standaard optie.

Terwijl de iPad tarieven een smidge hoger op de kleur van de output, met 119 procent van het sRGB spectrum M5 lite 114 procent, dat is slechts de helft van het verhaal. De Apple slate packs superieure max helderheid, het pompen van 489 neten in vergelijking met de M5 lite 427 neten.

De starkest verschil is gevonden in de pixel dichtheid, als de 10.1-inch, 1920 x 1200 pixel MediaPad M5 lite heeft een 224 pixel per inch-ratio, terwijl de 9,7-inch, resolutie van 2048 x 1536 pixel iPad maatregelen 264 ppi.

Kopen op Apple

Beide bieden een sterke kleur die niet vervormen als je het uit hoeken, zelfs ingehouden goede kleur wanneer u het scherm vanuit een hoek van 75 graden. De MediaPad het scherm is veel glanzender, hoewel, dus afbeeldingen kunnen krijgen vertroebeld door reflectie.

Winnaar: iPad

Audio

Eerst dacht ik dat de MediaPad won deze ronde, als de M5 lite geluid was beduidend harder dan de iPad. Echter, als beide tablets vulde een conferentieruimte met Travis Scott ‘ s “Sicko-Modus,” het heeft geen tijd, om te beseffen dat de M5 lite bas was er niet.

MEER: Beste Hoofdtelefoons en Oordopjes om van Muziek te Genieten

Terwijl de iPad niet zo hard, wint nog steeds voor haar een helderder geluid. Beiden waren met het streamen van het nummer op YouTube, maar alleen de MediaPad klonk aanzienlijk gecomprimeerd en verlies.

Winnaar: iPad

Prestaties

Noch de iPad noch de MediaPad M5 lite uitgevoerd op moderne chips, maar er is een opvallend verschil tussen de twee. Nadat ik splitsing van de iPad het scherm tussen een 1080p YouTube-video-en-een-half – dozijn Chrome tabbladen, alles bleef reageren en snel, zelfs terwijl PUBG Mobile in de achtergrond gedownload. Onder dezelfde dwang (zonder het downloaden op de achtergrond), zag ik langzamere reactietijden van de MediaPad M5 lite.

apple-ipad

Op de Geekbench 4 algemene-performance test van de iPad van Apple A10 Fusion chip verdiend een 5,983, die hoger is dan de 3,845 van de MediaPad (Kirin 659) en de 4,290 tablet gemiddelde.

Een andere iPad te winnen kwam van de 3DMark Ice Storm Onbeperkt graphics-test, waarbij de 37,117 klop de M5 lite 11,746. Voor extra context van de iPad score hoger is dan de 20,537 tablet gemiddelde, en de MediaPad is het niet.

MEER: Beste 2-in-1s – Laptop/Tablet Hybriden – Laptop Mag

Ik zag dat verschil voor mezelf lopen PUBG Mobile op zowel de MediaPad en iPad. Hoewel het spel automatisch gekozen voor de Hoge grafische instellingen op de iPad, en keek helder en gespeeld relatief soepel verlopen (met kleine frame-rate problemen), de schutter kon alleen op de Lage grafische instelling op de MediaPad, waar het zag er pixely en wazig als een PS2 game.

Winnaar: iPad

Speciale Functies

De iPad als MediaPad zowel op zoek naar iets voor de jongere gebruikers, maar slechts één raakt het uit van het park. Ik was erg geïntrigeerd door de MediaPad is Kids Corner app, waarin kinderen zich kunt aanmelden met hun vingerafdruk, maar het maakt het voor slechts één gebruiker tegelijk, en ontbreekt een web browser voor kinderen, dus je kunt niet filteren wat inhoud die zij zien.

HUAWEI-MediaPad-M5-Lite---Main-Cover-option

Kids Corner kan een (enkelvoudig) kind om in te loggen op hun eigen interface, terwijl de ouders binnen handbereik log in om de volledige versie van het lei. Maar de Kids Corner is het ontbreken van elke substantiële apps (ondiepe navolgers van een teken-app, een camera en een galerij app niet veel indruk op ons) en een schamele bedrag van ouderlijk toezicht te onvruchtbaar om het echt uit. Zo veel als we willen dat Apple in te voeren met meerdere gebruikers-logins voor iOS, het is beter te wachten dan het loslaten van een half-gebakken versie zoals deze.

ipad-2018-frog

Meer dan op de iPad, Apple is erin geslaagd met de augmented reality apps, zodat kinderen de ervaringen die u niet terug kunt vinden op een Android-leien. Een belangrijk hoogtepunt geldt ook voor de interactieve anatomie lessen in Froggipedia, waar u kunt ontleden van een kikker met een stylus.

Winnaar: iPad

Levensduur Van De Batterij

De iPad duurde 10 uur en 7 minuten op de Laptop Mag Batterij Testen (surfen op het web via Wi-Fi op 150 nits helderheid), wat een geweldig moment. Maar Huawei MediaPad M5 lite bijgesteld mijn normen door het plaatsen van een tijd van 13:13 op dezelfde test, die een schokkend en indrukwekkend marge van de overwinning.

Winnaar: iPad

Software

Terwijl iOS is eindelijk goed op de iPad, Android is nog steeds wegkwijnen op tablets en Huawei ‘ s maken het nog erger, het villen van Android Oreo met haar EMUI tech. Beide geven u de modus voor het gesplitste scherm, maar de iPad-dock en een App Ruimtes is nog steeds zichtbaar gemakkelijker te gebruiken en te begrijpen dan de Android-alternatief.

ipad-9.7

Ook Huawei packs in vreemde aanrakingen, zoals performance-optimalisatie tools die werken niet consequent, en op het scherm berichten die verwijzen naar het apparaat als een telefoon. Terwijl velen spotten met de iPad een grote iPhone, ten minste de iPad niet zelf belt.

Winnaar: iPad

Waarde

Niet alleen de $299 MediaPad M5 lite zijn de eerder genoemde stylus, het is $30 minder dan de $329 iPad, die nog niet op Apple ‘ s $99 Potlood accessoire. En Huawei ‘ s pen is heel behoorlijk, waardoor relatief snelle respons, vooral voor een pack-in-gadget.

Winnaar:de MediaPad M5 lite

Overall Winnaar

  MediaPad M5 lite iPad
Design (15) 13 11
Display (20) 13 19
Geluid (10) 6 8
Prestaties (20) 14 18
Speciale Functies (10) 3 8
Levensduur Van De Batterij (20) 20 15
Software (5) 2 5
Waarde (10) 8 5
Totaal (100) 79 89

Dus, de iPad wint deze strijd van de tabletten. Zeker, Huawei ‘s schoppen kont in levensduur van de batterij, maar Apple’ s time is dat niet netjes, en het is in uitvoering, vertoning en het gemak van iOS. Als Huawei brengt een beetje meer tijd door met het verfijnen van de MediaPad M5 Lite — en geeft het een ernstige processor — het hebben van een tablet dat vormt een ernstige bedreiging voor de iPad.

Credit: Laptop Mag

 

Auteur Bio

Henry T. Casey

Henry T. Casey,
Henry is senior writer bij Laptop Mag, m.b.t. de veiligheid, Apple en besturingssystemen. Voorafgaand aan de toetreding tot de Laptop Mag — waar hij de zelf-beschreven Zeldzame Oreo Expert — hij heeft van software en hardware voor TechRadar Pro, en kunstenaars geïnterviewd voor Patek Philippe International Magazine. Je kunt hem vinden bij uw plaatselijke pro wrestling evenementen, en zich afvragen waarom Apple besloten om de sloot de MagSafe-adapters.
Henry T. Casey,
op