Saker att Göra Med Dina Många Åldrande Netbooks

0
54

Av

Kenneth Butler, VÄRDESKÅP Web Producent/Författare

|
November 18, 2008 04:01 pm

  • MER

Åh, mini-bärbara datorer. Varifrån första du träffar på scenen för ett år sedan, även vid 7-tums skärmar och 4 GB Hdd, du var en dröm. Nu verkar det finnas en efterfrågan på större system med större skärmar, mer omfattande hårddiskar, och en ökad tonvikt på hållbara batteri (som 12-tums Dell Inspiron Mini 12).

Nu, många early-adopters sitter på sina kontor med liliputian maskiner de har ingen aning att göra med. Vår första rekommendation: blanda dem. Men det var bråttom och efter lite tänkande (och lite tid att kamma webben för andra människor’ ändringar och modifieringar), vi insåg att det fortfarande var ganska lite av använda för att pressas ut ur det gamla gardet av netbooks.

Använd Den som en Wi-Fi-Ram

Om du redan använder din netbook som ett papper i vikt, kan du också använda maskinen för att visa upp några vackra bilder samtidigt som det är mama-fågelskådning alla som looseleaf. Acer Aspire One med Linpus Linux Lite redan kommer med en inbyggd slideshow maker. Att använda det öppna upp PhotoMaster och samla bilder som du vill visa upp i en mapp, tryck då på knappen bildspel och viola, instant Wi-Fi fotoram.

Om du har en Linux-baserad netbook det är inte en acer Aspire One, försöker ladda ner digiKam, en funktion som är fylld av foto-editor för Linux-användare som innehåller ett alternativ för att synkronisera dina bilder i ett bildspel. När du har fått ordning ställa in, lägg till din favorit nostalgi-dränkt låtar och börja titta på minnen.

Windows XP-baserade netbooks kan skapa alla typer av bildspel med Microsoft Photo Story 3, gratis att ladda ner.

Sätta ett Arkadspel i Din Väska

Förvandla din gamla mobil arbetshäst till ett instrument för barns glädje av att göra det ditt primära spelautomat. Se till netbooks är känd för sina begränsad lagringskapacitet och lättsam processorer, men det innebär bara att du kan inte spela upp en resurskrävande spel som Call of Duty 4 på 7–8 tums skärm. Andra lätta omläggningar är en helt gångbart alternativ. Om du har en HP 2133 Mini–med sina goda 120GB hårddisk-du har mer än tillräckligt med minne för att installera Spelet Tap: s 5 GB video-spelare. Denna webbportal (gametap.com innehåller hundratals tv-spel som sträcker sig från grundläggande Rollspel till klassiska arcade-stil spel som Street Fighter II. Du kan spela de flesta gratis eller betala $9.95 per månad (för närvarande det är en affär som droppar den första månaden ner till $.99) för premium spel som Sonic the Hedgehog II eller Tomb Raider: Anniversary.

Vi vet inte alla netbooks kommer med en sådan rymlig hårddisk eller en mainstream-OS, och för er som hoppade på Eee-vagn waaay tillbaka i tiden av Eee Pc 701, bra team på Eeeuser.com kände din smärta och publicerat anvisningar om hur du installerar emulatorer-ett program som emulerar din favorit-old school gaming system, vare sig det Sega Genesis eller Super Nintendo–på att Linux-toting Eee PC.

Använd din Netbook som en E-läsare

Kindle och Sony E-Reader är stora maskiner för mobil läsning, men vad händer om du vill göra din webbsurfning och boka avmaskningstabletter på samma enhet. Om du har en Eee PC med Windows XP, och sedan göra det till en e-läsare är inte svårt alls. Prova att lägga till Adobe och är gratis att läsa programvara, Digital Editions, som arbetar med Pdf-filer och EPUB-filer till Eee PC för en ännu tydligare digital läsa.

Våra vänner på JKOnTheRun även funnit ett användbart program som heter EeeRotate som tillåter användare att ändra Eee PC display orientering från liggande till stående. För dem som gillar att läsa en god bok på språng, som leder till mindre tid på att bläddra per sida.

Gör Din Egen Apple Netbook

Att Dell Inspiron Mini med Linux OS och inte allt som det är knäckt upp det vara? Trött på att hacka Linux varje gång du vill göra något så enkelt som att lägga till en ikon? Tja, en annan Mini 9 ägaren kände på samma sätt och bestämde sig för att hacka hans Dell mini-bärbara och installera Mac OS X. Överraskande den mest komplicerade delen av processen var fastställande av den trådlösa adaptern och ljud-chipset. När i samband med fläckar har installerats, Mini 9 fungerat som en Mac-älskare dröm: även OS-uppdateringar kan laddas ner och installeras utan mycket krångel.

Göra en GPS-Mottagare Ut av Det

Men större än instrumentbrädan GPS-enheter, en Eee PC eller en Dell Inspiron Mini 9 är båda tillräckligt kompakt för att vara praktisk bärbar GPS-enheter. Du kanske inte vill att polisen fånga dig med en laptop i knät medan du gör 80 km / h på motorvägen, men om du vill ha extra GPS-funktionalitet på din bärbara dator följeslagare, här finns två alternativ för att göra dina drömmar, ett för en Eee PC och en annan för en Dell Inspiron Mini 9 (varning, det senare kräver att du manuellt installera en GPS-mottagare till Dell Mini 9 och kan bli ett beklagligt beslut för nybörjare moddare).

Gör det Stygg

Låt oss vara ärliga, blanka ytor är inte för alla. Alla dessa fingeravtryck kräver ständig polering och glansiga ögonlock är så vanilj ändå. En del maskiner behöver vara klädd i något lite mer sexig så att deras inre gritty, dominerande arten kan lysa ut. Hur detta amatör läder designer från Ryssland sträckt och limmade läder över sin Eee PC 901 vi kommer aldrig veta, men han gjorde det, så det är ett sätt för dig att göra det också. Om du behöver läder-täckt elektronik för att matcha din hud tajt läder byxor, som kantas av läder motorcykel vest och de piskor du stash i din laptop väska, denna är för dig.

Gör det Sensitve till Din Touch

Detta är inte för utomeuropeiska departementen, men fortfarande användbar. När en kunnig ingenjör ändrade sitt Aspire One förra månaden med en touch-skärm kapabel att visa. Det var en tydlig prestation, men vi är inte säker på att tweaka var värt besväret. Varför? Orsak det ser ut som den modifierade Acer Aspire one förlorat sitt tangentbord i processen!

Surfa? Inte utan att skriva in en webbadress. Att skriva ett e-postmeddelande? Ganska omöjligt utan förmåga att skriva! Om modder anpassat system med en touch typepad, vi minst önskar att han kunde bekräfta det med bilder. Fortfarande, trots att du skulle kunna göra din maskin värdelös, en liten bärbar pekskärm fortfarande ser cool och gör oss bara en lillebror svartsjuk.

Vi vet inte om det är samma kille, men vissa företagsamma modder förde detta touch-anpassa tekniken till massorna. Med Acer Aspire One är Enkelt Och Roligt att Solderless Pekskärm Kit, som finns tillgängliga på eBay, som du också kan vara coolaste killen på bloggen, även utan att en lödning pistol.

Detta är vad vi kom upp med, vad vill du-eller har du redan gjort det–för att din åldrande netbook?