Hands-On med Celio Nya RedFly C8N som Kan Spela upp Din iPhone Video

0
34

Av

Todd Haselton

|
November 18, 2008 07:00

  • MER

Celio i dag meddelade den andra versionen av sin REDFLY smartphone tillbehör, C8N. Den nya modellen, pris på $299, liknar den ursprungliga C8 REDFLY som den ersätter, men finns i svart istället för röd och har ett par bonus funktioner, såsom möjligheten att spela upp video från din iPhone eller iPod Touch en större, men mobil skärm.

Celio är också tillkännage en ny och mer plånboksvänliga C7 version. Prissatt till $229, C7 sport en mindre 7-tums skärm och är klassad för mindre batteritid.

Vi har haft våra händer på C8N i några dagar nu och är beredda att leverera våra första intryck och en hands-on-video.

Design
Om du har aldrig hört talas om Celio REDFLY, är här en snabb förklaring: Det ser ut som en netbook. 1 x 6 x 9 tum i storlek, det är bara lite mindre än Eee PC 701. Den har en display och en mindre QWERTY-tangentbord, samt två USB-portar, en VGA-ut, och en NTSC-port. Men den största skillnaden mellan en netbook och REDFLY är att REDFLY är bara ett skal, det är inte en hårddisk inuti, och det kommer inte att ansluta till Internet på egen hand. Istället RedFly tar din smart phone operativsystem (väl bara Windows Mobile-telefoner för nu) och kör det på en bärbar enhet.

Obs: REDFLY enheten vi testade är färgad röd. Den sista enheten kommer att vara svart.

Enkel Installation
För att komma igång måste du först installera ett litet .cab-filen till en av de stöds Windows Mobile-telefoner (vi har använt en HTC Touch Pro), och sedan koppla in din telefon till en av de tillgängliga USB-portar (det kan också vara ihopkopplade via Bluetooth). Vad är på telefonens display visas på REDFLY. Det innebär att du kan visa och redigera Office-Dokument direkt på din telefon, men med REDFLY fullständigt tangentbord, en mus, och en mycket större 800 x 480 upplösning.

Multimedia
Media port (för NTSC/PAL-anslutningar) är det senaste tillskottet till REDFLY. Om du har en Windows Mobile-enhet ansluten, kan du också koppla in en iPod, iPhone, Zune, DVD-spelare, etc. rätt in i enheten.

Vi pluggade i en iPhone 3G med hjälp av en $19.99 A/V-kabel (medföljer ej) och började strömma en YouTube-video. En liten justerbar ruta dök upp på REDFLY displayen på toppen av vår Windows Mobile OS. Vi tyckte att vi kunde arbeta på en Microsoft Office-fil och titta på en film från iPhone på samma gång. Men om du är ute och reser och vill titta på din iPhone video på en större skärm kan du även blåsa filmen upp till full skärm.

Färgerna såg tvättas, och bilden inte ser lika skarp som den såg ut på iPhone. Fortfarande, vi tyckte att det var en mer bekväm film upplevelse än att hålla din iPhone i över en timme. Också, du måste koppla in dina hörlurar till din multimedia enhet för att höra ljud; REDFLY inte har sina egna högtalare och eftersom telefonen är dockad det skulle inte spela ut iPhone högtalare.

Webb
Vi gillade att surfa på Webben på REDFLY eftersom det var lättare att läsa texten på sidorna, och låt oss luta dig tillbaka istället för att kisar närmare på vår telefon. Under en instans, vi tryckte telefonen i fickan medan du sitter shotgun på en road trip och sköt iväg några e-postmeddelanden från REDFLY sitter i vårt knä.

Vi kunde inte ladda den senaste versionen av Opera—du är begränsad till att använda version 8.6 just nu—och det har inte stöd för Skyfire alls. Det innebär streaming Hulu.com filmer är uteslutet.

Säkerhet
Eftersom REDFLY är bara en större bild av din telefon, du behöver inte oroa dig för virus eller andra säkerhetsproblem som effekt riktiga datorer. Det innebär också att du inte förlorar känsliga uppgifter om din REDFLY är ryckt genom en blivande laptop tjuv.

Prestanda
REDFLY fungerat bra, men det fanns en del irriterande buggar. För en, det kändes som att den långsamma takten i vår HTC Touch Pro har markerat på större skärm.

Också, när vi var mata in data i fält, REDFLY ibland skulle automatiskt börja skriva för att använda telefonens virtuella tangentbord. När vi satte upp vår e-postkonto är det höll skriva olika bokstäver på egen hand, gång på gång, tills vi manuellt klickade på en av de virtuella tangentbord tangenter.

REDFLY är klassad för upp till 8 timmars batteritid, men den går inte att ladda telefonen medan du är ansluten till. Vi använde batteri för 4 timmar och kunde tömma batteriet med hälften. Också, vi tyckte att det ställer sig i viloläge automatiskt för att spara saften.

Slutliga Tankar
Vi gillar tanken på att REDFLY och det gör vad det syftar till att göra också. Det är bra för dem som inte har behov av en bärbar dator och föredrar att brand utanför e-post och redigera dokument på telefonen istället för på en bärbar dator. Men den som inte använder sin smartphone för allt hittar mer värde i en $299 netbook som har en fullt utvecklad operativsystem på den, en full hårddisk, och förmågan att få på nätet utan att tjudra en telefon.

[flq:17a059f9819c40febd49bd33696ceabd]