Dell Inspiron Mini 12: Peppier med Windows XP

0
35

Av

Joanna Stern

|
November 25, 2008 09:35 am

  • MER

I vår gjennomgang av Dell Inspiron Mini 12 vi konkluderte med at “mens vi applauderer Dells tiltak for å gjøre Vista enklere å bruke med sin prangende dock, Mini 12 ikke har riktig maskinvare for å håndtere dette OS…. Vi foreslår at kjøpere holde ut helt til neste måned når Dell tilbyr Mini 12 med Windows XP eller tilpasset Ubuntu Linux operativsystem”. Gizmodo tett gjentatt vår konklusjon i sin gjennomgang.

Vi har installert Microsoft Windows XP Home på Mini-12, og som vi forventet ytelse slankere, mindre ressurs sulten OS er akkurat hva legen kalte for.

Installere Windows XP til Mini-12 var en enkel prosess ved bruk av en ekstern optisk stasjon, men å få drivere for systemet var litt av en kamp. Siden Dell har ikke utgitt driverne for dette OS ennå, vi brukte de driverne som leveres av Dell, for Mini 9 (finn de her).

Alle de viktigste driverne fungerte, bortsett fra for graphics driver siden Mini 12 bruker en annen Intel Atom-brikkesett enn Mini 9. Så vi har blitt sittende fast kjører systemet på 1024 x 768 oppløsning, ved hjelp av Windows XP standard drivere, snarere enn full 1280×800 vi fikk under Vista. Forhåpentligvis, Dell utgivelser en XP-grafikk driver snart.

Rett utenfor balltre, la vi merke til en forskjell i ytelse. Starte systemet tar nå 43 sekunder (se video nedenfor), heller enn 2 minutter pluss vi opplevde i Vista Basic (vi var i stand til å få oppstart ned til ca 1:30 ved å fjerne forhåndslastede programmer) .

Om vi ikke har kjørt noen tester på XP kjører Mini 12 (og vil holde ut på at før vi får den riktige drivere), det er en merkbar forbedring i regelmessig bruk av nettbrett. Når vi brukte mini-pc som kjører Vista la vi merke til en forsinkelse i systemet mens du kjører en Skype-videosamtale og FireFox og Microsoft Jobber i bakgrunnen. I kontrast, ting gikk jevnere i WIndows XP. Et videoanrop til en venn over Skype var glatt, og han var imponert over videokvaliteten. Samtidig var vi besøker nettsteder i bakgrunnen uten forsinkelse bytte frem og tilbake mellom alle åpne programmer.

Generelle ting bare føle deg kvikkere og det er ingen ventetid for å åpne menyene i OS. Som vi spådde Windows XP vil kjøre merkbart bedre med Mini-12-prosessor og 1 gb RAM. Vi vil oppdatere vår gjennomgang av Mini 12 når vi får alle den offisielle drivere.

Hvis du har kjøpt en Mini 12 kjører Vista, vi er interessert i dine tanker og hvis du har tenkt på å bytte over til Windows XP. Hvis du er tålmodig venter for Dell til å slippe en XP-versjonen, tror vi du gjør det riktig vei å gå.

[flq:d415931d711d4899921ea26548eb1499]