Dell Inspiron Mini-12: Peppier med Windows XP

0
48

Av

Joanna Stern

|
November 25, 2008 09:35 am

  • MER

I vår granskning av Dell Inspiron Mini 12 drog vi slutsatsen att “medan vi applåderar Dell: s insatser för att göra Vista lättare att använda med sin flashiga ipod, Mini 12 inte har rätt hårdvara för att hantera detta OS…. Vi föreslår att du som köpare vänta tills nästa månad när Dell erbjuder Mini-12 med Windows XP eller dess anpassad Ubuntu Linux operativsystem.” Gizmodo nära ekade vår slutsats i sin recension.

Vi har installerat Microsoft Windows XP Home på Mini-12 och som vi förväntade resultatet av de smalare, mindre resurskrävande OS är precis vad doktorn kallas för.

Installera Windows XP till Mini-12 var en enkel process med hjälp av en extern optisk enhet, men att få drivrutiner för systemet var lite av en kamp. Eftersom Dell har inte släppt drivrutiner för detta OS ändå, vi använde den förare som tillhandahålls av Dell Mini 9 (hitta dem här).

Alla de viktigaste drivkrafterna arbetat med undantag för grafik drivrutin eftersom Mini 12 använder en annan Intel Atom-chipset än Mini 9. Så vi har fastnat köra systemet på 1024×768 upplösning, med hjälp av Windows XP standard drivrutiner, snarare än hela 1280×800 vi fick under Vista. Förhoppningsvis, Dell släpper en XP-grafik drivrutin snart.

Rätt utanför bat, vi märkte en skillnad i prestanda. Uppstart av systemet tar nu 43 sekunder (se video nedan) snarare än 2 minuter plus att vi upplevt i Vista Basic (vi skulle kunna få uppstart ner till ca 1:30 genom att ta bort förinstallerade program.)

Om vi inte kör några riktmärken på XP kör Mini 12 (och kommer att hålla ut på att tills vi får rätt drivrutiner), det är en märkbar förbättring i regelbunden användning av netbook. När vi använde netbook som kör Vista märkte vi en eftersläpning i systemet medan du kör ett Skype-videosamtal och FireFox och Microsoft Arbetar i bakgrunden. I motsats, saker sprang smidigare i WIndows XP. Ett videosamtal till en vän över Skype var mjuk och han var imponerad av bildkvaliteten. Samtidigt var vi besöker webbplatser i bakgrunden utan dröjsmål byta fram och tillbaka mellan alla öppna program.

Övergripande saker bara känner sig fräschare och det är att du inte behöver vänta för att öppna menyerna i OS. Som vi förutspådde i Windows XP körs märkbart bättre med Mini 12 processor och 1 gb RAM-minne. Vi kommer att uppdatera vår granskning av Mini-12 när vi får alla officiella förare.

Om du har köpt en Mini 12 kör Vista, vi är intresserade av dina tankar, och om du planerar på att byta över till Windows XP. Om du väntar tålmodigt för Dell att släppa en XP-version, vi tror att du gör rätt väg att gå.

[flq:d415931d711d4899921ea26548eb1499]