De Dell Inspiron Mini 12: Peppier met Windows XP

0
36

Door

Joanna Stern

|
November 25, 2008 09:35 am

  • MEER

In onze review van de Dell Inspiron Mini 12 we tot de conclusie dat “terwijl wij juichen Dell’ s inspanningen om Vista gemakkelijker te gebruiken met de flitsende dock, de Mini 12 niet de juiste hardware voor het verwerken van dit OS…. We raden kopers wachten tot de volgende maand wanneer Dell biedt de Mini 12 met Windows XP of haar aangepaste Ubuntu Linux operating systeem.” Gizmodo nauw weerklonk onze conclusie in haar review.

We hebben geïnstalleerd: Microsoft Windows XP Home op de Mini 12 en als wij verwachten dat de prestaties van de slanker, minder resource honger OS is net wat de dokter vraagt.

Het installeren van Windows XP naar de Mini 12 is een eenvoudig proces met behulp van een externe optische drive, maar het verkrijgen van de stuurprogramma ‘ s voor het systeem was een beetje een strijd. Omdat Dell nog niet vrijgegeven van de stuurprogramma ‘s voor dit OS nog, gebruikten we de stuurprogramma’ s die door Dell Mini 9 (kijk hier).

Alle belangrijke drivers werkte behalve voor de grafische stuurprogramma omdat de Mini 12 gebruikt een andere Intel Atom chipset dan de Mini 9. Dus we hebben het vast waarop het systeem op een resolutie van 1024×768 met behulp van de Windows XP-standaard stuurprogramma ‘ s, in plaats van de volledige resolutie van 1280 x 800 kregen we onder Vista. Hopelijk Dell brengt een XP-stuurprogramma voor de grafische snel.

Recht uit de vleermuis, merkten we een verschil in de prestaties. Het opstarten van het systeem nu duurt 43 seconden (zie video hieronder) in plaats van de 2 minuten en we ervaren in Vista Basic (we waren in staat om het opstarten tot ongeveer 1:30 door het verwijderen van vooraf geïnstalleerde programma ‘ s) .

Hoewel we het nog niet uitvoeren van benchmarks op de XP draait Mini 12 (en zal afhouden van dat, totdat we de juiste stuurprogramma ‘ s), is er een merkbare verbetering in regelmatig gebruik van de netbook. Toen we de netbook met Vista zagen we een vertraging in het systeem, terwijl het runnen van een Skype video-oproep en FireFox en Microsoft Werkt op de achtergrond. In contrast, de dingen liep soepeler in WIndows XP. Een video-oproep naar een vriend via Skype was glad en hij was onder de indruk van de kwaliteit van de video. Tegelijkertijd, we waren het bezoeken van websites op de achtergrond zonder vertraging het heen en weer schakelen tussen alle geopende toepassingen.

Algemene dingen voelen gewoon vlottere en er is geen wachten om te openen de menu ‘ s in het OS. Zoals we voorspeld Windows XP wordt uitgevoerd aanzienlijk beter met de Mini 12 de processor en 1GB RAM. We werken in onze review van de Mini 12 wanneer we alle officiële coureurs.

Als u hebt gekocht een Mini 12 met Vista, wij zijn geïnteresseerd in uw gedachten en als u van plan over te schakelen naar Windows XP. Als je geduldig te wachten voor Dell vrij te geven voor een XP-versie, denken wij dat u bent het maken van de juiste beweging.

[flq:d415931d711d4899921ea26548eb1499]