Intel Arrandale-Chips: de Aanscherping van De Kloof Tussen Reguliere en ULV?

0
38

Door

K. T. Bradford

|
26 augustus 2009 09:18 am

  • MEER

intel_core_i7 Mainstream, lage/ultra-low voltage, en ultradunne laptops zullen allemaal profiteren van Intel ‘s nieuwe’ Arrandale ‘ chips, die de basis vormen van de nieuwe Core-merken — Core i7 en Core i5-de eerste. De chips zijn voorzien van een “twee 32nm kernen met 4MB cache die zitten naast een geheugen controller en geïntegreerde graphics gebouwd op een aparte, naastgelegen 45nm chip”, aldus Intel.

Een eerste voor het bedrijf, de Arrandale-aangedreven chip pakketten niet lijken te bieden voor de enorme prestaties van delta ‘ s. Echter, de lager energieverbruik en een kleinere prijs kon geven ULV-systemen een performance boost zonder afbreuk te doen aan de grootte of de batterij.

Core i7 en Core i5-chips zijn niet alleen bedoeld voor ultraportables, ze zijn ook bestemd voor de reguliere systemen. We zijn enthousiast om te zien als Arrandale ‘ s vooruitgang in chiptechnologie verbeteren van de levensduur van de batterij in de mainstream notebook categorie, waar het gemiddelde is nog steeds slechts iets meer dan 3 uur.

Hat Tip: nanotech blog