Broadcom HD-Akselerator Testet på Dell Inspiron Mini 10: God, Men det er et Arbeid under utvikling

0
31

Av

Michael A. Prospero, LAPTOP Anmeldelser Redaktør

|
Januar 21, 2010 12:41 pm

  • MER

dellinspironmini10b_3 Den andre dagen, Dell sendt oss to Inspiron Mini 10s som var likt i de fleste henseender: Begge hadde Atom N450-prosessorer, 1 gb RAM, 250 GB harddisk, og kjørte Windows 7 Starter. Men, man kom med en Broadcom Crystal HD-video akselerator, en $30 alternativet som lover bedre grafikk ytelse når du ser på film, både online og på nett-pc-ens harddisk.

Men hvordan fungerer det i forhold til netbooks uten denne brikken, og hvordan Broadcom tech stable opp mot Nvidias Ion-teknologi?

For det første, et ansvarsfraskrivelse: Adobe Flash 10.1 ennå ikke støtter Broadcom BCM70015 chip i Mini 10–noe som betyr at vi ikke kan se hvordan netbook utfører mens du streame innhold fra nettsteder som Hulu og YouTube. Tro meg, vi har prøvd. Når Flash 10.1 er oppdatert til beta 3, som hører vi vil være i midten av februar, og vi skal gi det så grundig vurdering som vår originale Flash 10.1 tester.

Imidlertid, Broadcom chip gjør arbeidet med innhold som er lagret på netbook seg selv, og kan forbedre ytelsen til WMV, MPEG2, MPEG4, MOV filer. Så, vi spilte noen filer på både Mini-10s, så vel som på en HP Mini 311, og registrert bildefrekvens bruke Fraps.

movie fps

Både Avatar trailer klipp MPEG4 Quicktime-filer, og “Magic of Flight” er en WMV-fil fra Microsoft ‘ s HD-Innhold Utstillingsvindu. Som du kan se, med 720p klipp, det var ikke mye forskjell mellom de to Dells, men når vi gikk opp til 1080p, delta blir mye mer uttalt. Men Nvidias ION-chip fortsatt vinner, så 60 bilder per sekund er ideelt for video.

Også, ikke forvent å spill på Broadcom systemer måte som du ville gjort på en ION netbook.Som du kan se, Dell Mini 10 med Broadcom-akselerator som utføres i hovedsak de samme som Asus Eee PC 1005PE-P på vår World of Warcraft referanseindeksen.

WOW fps

Vi forventet høyere oppløsning på skjermen og Broadcom brikke til å ha en negativ innvirkning på batterilevetid og vi var riktige, men heldigvis batterilevetiden er fortsatt veldig lenge. Den vanlige Inspirion Mini 10 administrere 9 timer og 3 minutter på LAPTOP-Batteri Test, som innebærer kontinuerlig surfing via Wi-Fi, mens denne konfigurasjonen varte i 7 timer og 51 minutter.

Før vi vet hvor godt Broadcom chip fungerer med streaming av HD-video, er det vanskelig å si hvorvidt dette er en god handel. Men bare for det første, en HP Mini 311 med Windows 7 Starter, en 250 gb harddisk, 1 gb RAM koster $535 når du konfigurerer det på HPS webområde. Hvis du tar kostnaden av Dell Mini 10 ($369), og legg til den forventede kostnaden for Broadcom chip ($30) og en 1366 x 768 skjerm ($125), får du til kr 474, en $61 forskjell. Det er en god del penger for en kategori som er kjent for det rimelig.

Imidlertid, Mini 311 har en større, 11,6-tommers skjerm og HDMI-utgang. Mini 10 vil ikke gi en HDMI-utgang, og så vidt vi vet, heller ikke vil noen Broadcom-drevet netbook (inkludert HP Mini 210). Med andre ord, du vil ikke være i stand til å utskriften er høy kvalitet på video og lyd med en enkelt kabel til en større skjerm eller TV-hvis du bryr deg.

Stay tuned for flere resultater og analyse.