Tests Tonen Aan Firefox 3.6 Beter, Maar Nog Steeds Veel Trager Dan Chrome

0
22

Door

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director

|
23 januari 2010 09:32 uur

 • MEER

ff36-0

Firefox 3.6 is veel kleurrijker dan de vorige versie, maar de kleur ons niet onder de indruk. De nieuwe versie sport een fantastische nieuwe cosmetische functie genaamd “persona ‘ s”, maar, ondanks de beweringen van de verbeterde snelheid, Firefox is nog mijlen ver achter Google ‘ s Chrome-browser in de snelheid van de afdeling.

Nieuwe Functies van Firefox 3.6

Misschien moeten we niet veel verwachten van verbetering bij het verplaatsen van alleen .3 versies als de voorgaande versie nummer was Firefox 3.57 en de nieuwe is alleen Brand 3.6. Echter, Mozilla kondigt de volgende belangrijke verbeteringen in de nieuwe browser:

 • Persona ‘s: Een nieuw type van het thema dat trekt een kleurrijke achtergrond achter de werkbalken, persona’ s zijn de meest opvallende en gebruiksvriendelijke functie van de nieuwe Firefox. Wijs gewoon met Firefox 3.6 getpersonas.com en je hebt duizenden van deze om uit te kiezen. Als je gewoon de muis boven een persona met je muis, zie je hoe het eruit zou zien in uw browser en als je de “Slijtage” knop wordt het permanent.

  ff36-1
  U kunt verwijderen en schakelen tussen persona ‘s geïnstalleerd, met behulp van het tabblad Thema’ s in het dialoogvenster invoegtoepassingen. Firefox 3.6 is altijd de meest aanpasbare browser op de markt en persona ‘ s zijn een grote stap vooruit.

 • Plugin Updater: Firefox heeft de mogelijkheid om te controleren voor add-on-updates vanaf versie 3, maar de 3.6 verbetert de weergave en functionaliteit van dit, een beetje. Wanneer u een upgrade uitvoert van een eerdere versie van Firefox, het laat ook zien welke van uw add-ons zijn incompatbile met versie 3.6 en het markeert bepaalde add-ons / plug-ins als instabiel.

  ff36-4
  Echter, wanneer we geprobeerd te bezoeken Hulu.com met behulp van een verouderde Flash-Player (versie 9 in plaats van 10), het was de Web site, niet in Firefox die vertelde ons dat we behoefte hebben aan een nieuwe versie van de Flash plug-in.

  ff36-2

   

 • Vorm Suggesties: Firefox had altijd automatisch aanvullen, maar 3.6 hoort te zijn slim genoeg om u autosuggestions wanneer u met het invoeren van gegevens in een online formulier, je hebt het nog nooit eerder gebruikt. We hadden niet veel tijd besteden aan het testen van dit,maar vond dat wanneer het proberen om een commentaar te posten op een blog hadden we nooit eerder bezocht, de browser stelde ons e-mail adres (die we hadden gebruikt op vele andere manieren) om het e-mail veld. Het duurde niet suggereren onze naam voor het veld ‘naam’ of op onze website voor de web veld, echter.
 • Stabiliteit: Mozilla zegt Firefox 3.6 is het minder waarschijnlijk om te crashen dan in voorgaande versies. Het is geen crash op ons tijdens het testen, maar Firefox 3.57 is goed en niet te crashen.
 • Ondersteuning voor Nieuwe Technologieën voor Ontwikkelaars: Firefox 3.6 ondersteunt meer functies van HTML 5, inclusief de mogelijkheid om video ‘ s op volledig scherm, Web Open Font Format), CSS gradients, en de mogelijkheid om andere inhoud op basis van apparaat oriëntatie. Deze functies zijn niet een onmiddellijke impact voor de gebruikers, maar zal toestaan dat hun favoriete websites om te beginnen met het toevoegen van nieuwe functies.

Prestaties: zo ‘ n beetje een Wassen

Naast alle nieuwe functies hierboven genoemde, Mozilla maakt de ambitieuze beweren dat de browser heeft een “Verbeterde JavaScript-prestaties, algemene browser responsiviteit en het opstarten van de tijd.” In een overzicht op video Firefox.com, Directeur van Firefox Ontwikkeling Mike Beltzner claimt dat Firefox 3.6 is 20 procent sneller dan 3.5, met behulp van de populaire SunSpider JavaScript benchmark als voorbeeld.

Om te zien hoe snel Firefox 3.6 echt is en hoe het zich verhoudt tot haar concurrenten, we hebben de nieuwe browser, samen met verse exemplaren van Firefox 3.57, Google Chrome 3.0.195.38, Google Chrome Beta 4.0.249.78, Opera 10.10, Safari 4.0.4, en Internet Explorer 8 op een nieuwe Lenovo IdeaPad U150. De IdeaPad werd geconfigureerd met een 1.3-GHz Intel Core 2 Duo SU7300 CPU, 4GB RAM, een van 5400-rpm harde schijf 320GB, en Windows 7 Home Premium 64-bit. Geen van de browsers had extra plug-ins of add-ons geïnstalleerd.

Plaats van het laden van een bos van Webpagina ‘ s en timing hen, gebruiken we dezelfde benchmarks, SunSpider dat Firefox aangehaald in zijn eigen presentatie. De SunSpider-benchmark heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewoon timing Web pagina ‘ s als het testen van de browser processing mogelijkheden zonder daarbij afhankelijk te veel af van de snelheid van de Internetverbinding of de Web server, die kan variëren van laden laden. Het is ook proeven van veel verschillende JavaScript-mogelijkheden in een keer.

SunSpider JavaScript-Benchmark Resultaten

Browser SunSpider Tijd (in ms)
Chrome 3.0.195.38 904.2
Chrome Beta 4.0.249.78 907.8
Firefox 3.57 1,963.0
Firefox 3.6 1,655.4
Internet Explorer 8 8,957.4
Opera 10.10 5,717.8
Safari 4.0.4 901.4

Zoals u kunt zien, Chrome en Safari duidelijk zijn de koningen hier, het invullen van de test in ongeveer 900 milliseconden. Firefox 3.6 is inderdaad wel een beetje sneller dan zijn voorganger, een goede 15 procent door onze wiskunde. Ik ben er zeker van dat dit aantal varieert een beetje, afhankelijk van de hardware-en er kunnen ook kleine verschillen van het ene voer op het andere. Firefox, Chrome en Safari zijn in een andere competitie dan Microsoft ‘ s toonaangevende browser, de laatste ordes van grootte langzamer dan haar concurrenten. Opera is ook een manier achter Firefox, maar niet zo slecht als IE.

De Toepassing Openingstijden

Gedurende een bepaalde computing sessie, u kan openen en sluiten van uw browser paar keer als u schakelt naar en van andere taken. Dus hebben we ook getest met de snelheid waarmee elke browser opstart, zowel koud (de eerste keer tijdens een sessie) en warme (na te zijn geopend en gesloten voordat gedurende die computing sessie).

Voor een nauwkeurige getallen, die we gebruikt macro ‘ s weergegeven met een tijdstempel voor de lancering van elke browser en had de browsers openen van een 1-kilobyte lokaal .htm-bestand met een tweede tijdstempel en zo konden we precies zien hoeveel seconden zijn verstreken tussen de twee timestamps. We speelden elke test 3 keer en nam het gemiddelde. Om ervoor te zorgen resultaten waren consistent uitvoeren om te draaien, we uitgeschakeld Windows 7 is Superfetch service, die doet wat in de cache opslaan van vaak gebruikte apps.

Browser Koude Open (seconden) Warme Open (seconden)
Chrome 3.0.195.38 3.2 0.4
Chrome Beta 4.0.249.78 3.9 0.3
Firefox 3.57 4.5 1.1
Firefox 3.6 6.8 1.3
Internet Explorer 8 17.9 9.8
Opera 10.10 3.6 1.4
Safari 4.0.4 5.2 0.9

Het eerste wat we hebben gemerkt was het bekijken van deze resultaten is hoe pijnlijk traag Internet Explorer 8 is. Als je een regelmatige IE 8 gebruiker, heb je waarschijnlijk gezien dat het IE-venster verschijnt op het scherm veel sneller dan 17.9 seconden, maar is niet meer reageert terwijl hij zegt: “connecting …” gedurende enkele seconden vóór de opening van de home pagina of, in ons geval, de 1k html-bestand hadden we het open. Warme opening op IE 8 ook nam een virtuele levensduur in vergelijking met Chrome, die ertoe leiden dat het gebied door de warme opening in een — knipperen en je mist het — 0,4 seconden voor de huidige versie en 0,3 voor de nieuwe beta.

Verrassend, Firefox 3.6 koude en warme geopend langzamer dan Firefox 3.57. Terwijl de warme opent waren slechts een kleine .2 seconden uit elkaar, de koude opent duurde ongeveer 50 procent langer, gaande van 4,5 seconden naar 6,8. In onze visie, dat is een vrij grote stap terug.

Al deze open tijden zijn waarschijnlijk sneller wanneer je gebruik maken van een snellere processor een snellere harde schijf dan die op onze testserver. Echter, als de meest gebruikte applicatie op de PC, het Web browser moet openen snel, zelfs op een lage spanning van het systeem of een netbook.

Uitspraak

Firefox heeft een paar stappen naar voren met een paar nieuwe features en betere ondersteuning voor het nieuwe Web ontwikkeling van technologieën. De persona ‘ s functie is bijzonder aantrekkelijk en heel populair is. Degenen die graag een zeer aanpasbaar, die voldoet aan de standaarden browser dat heeft ton van add-ons en het is relatief snel zal de liefde van Firefox 3.6. Als je al een Firefox-gebruiker bent, moet u zeker een upgrade.

Echter, als het gaat om snelheid, zowel het openen en rendering, Google Chrome blijft de koning van de heuvel van Windows. Hoewel Safari biedt een soortgelijke SunSpider rendering snelheid een open tijden zijn niet zo goed en het hoeft niet de prachtig slanke UI en afneembare tabbladen Chrome heeft. Met een ongelooflijk ruimte-efficiënte interface zonder onnodige werkbalken en vensters widgets, Chrome voelt veel lichter dan Firefox. Om Firefox naar het volgende niveau, Mozilla, moet overeenkomen met die mate van wendbaarheid.

Update: Resultaten van Safari 4.0.4 en Chrome Beta 4.0.249.78 werden toegevoegd na deze post werd voor het eerst gepubliceerd.

Auteur Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
De officiële Geeks Geek, als zijn wekelijkse column met de titel, Avram Piltch heeft geleid van de redactie en productie van Laptopmag.com sinds 2007. Met zijn technische kennis en passie voor het testen, Avram geprogrammeerd verschillende LAPTOP ‘ s van real-world benchmarks, met inbegrip van de LAPTOP Batterij Test. Hij heeft een master ‘ s graad in engels aan de NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
op