Tester Visar Firefox 3.6 Ser Bättre Ut, Men Fortfarande Mycket Långsammare Än Chrome

0
27

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
Januari 23, 2010 09:32 pm

 • MER

ff36-0

Firefox 3.6 är mycket mer färgglad än den tidigare versionen, men färg oss inte imponerad. Den nya versionen sport en fantastisk ny kosmetisk funktion som kallas “personas” men, trots påståenden om förbättrad hastighet, Firefox är fortfarande miles bakom Google Chrome webbläsare i hastighet institutionen.

Nya Funktioner i Firefox 3.6

Vi skall kanske inte förvänta sig en hel del förbättringar när du flyttar upp bara .3 versioner som den tidigare versionen var Firefox 3.57 och det nya är bara Eld 3.6. Men, Mozilla är försöker pracka på följande stora förbättringar i sin nya webbläsare:

 • Personas: En ny typ av tema som drar färgglada bakgrunder bakom verktygsfält, personas är den mest påtagliga och användarvänliga funktion av den nya Firefox. Bara peka Firefox 3.6 för att getpersonas.com och du har tusentals av dessa att välja mellan. När du helt enkelt muspekaren över en persona med musen, kan du se hur det skulle se ut i din webbläsare och om du träffar på “Slitage” – knappen blir det permanent.

  ff36-1
  Du kan ta bort och byta mellan dina installerade personas, med hjälp av fliken Teman i tillägg i dialogrutan. Firefox 3.6 var alltid den som är mest anpassningsbar webbläsare på marknaden och personas är ett stort steg framåt.

 • Plugin Updater: Firefox har haft möjlighet att kontrollera för add-on uppdateringar sedan version 3, men den 3,6 förbättrar displayen och funktionalitet av detta lite. När du uppgraderar från en tidigare version av Firefox, det visar också vilka av dina tillägg är incompatbile med version 3.6 och det är vissa tillägg / plugins som instabil.

  ff36-4
  Men när vi försökte besöka Hulu.com använder en gammal Flash Player (version 9 istället för 10), det var webbplats, inte i Firefox som sa att vi behövde en ny version av Flash plug-in.

  ff36-2

   

 • Form Förslag: Firefox hade alltid komplettera automatiskt, men 3.6 är tänkt att vara smart nog att ge dig autosuggestions när du skriver data till en online-formulär som du aldrig använt tidigare. Vi har inte spendera en massa tid på att testa denna,men tycker att när man försöker att posta en kommentar till en blogg skulle vi aldrig besökt förut, webbläsaren föreslog vår e-postadress (om vi hade använt på många andra former) för att fylla i e-post fältet. Det gjorde det inte tyder på våra namn för namn-fältet eller på vår webbplats för webben område, dock.
 • Stabilitet: Mozilla säger Firefox 3.6 är mindre benägen att krascha än tidigare versioner. Det inte krascha på oss under kontroll, men Firefox 3.57 har varit ganska bra om att inte krascha också.
 • Stöd för Nya Utvecklare Teknik: Firefox 3.6 stöd för fler funktioner i HTML 5, inklusive förmågan att visa video på helskärm, Web Open Font Format, CSS gradienter, och förmåga att visa olika innehåll baserat på enheten orientering. Dessa funktioner kommer inte att ha någon omedelbar betydelse för användarna, men kommer att ge sin favorit webbplatser för att börja lägga till nya funktioner.

Resultat: Ganska Mycket att Tvätta

Förutom alla nya funktioner som nämns ovan, Mozilla gör ambitiösa hävdar att dess webbläsare har “Förbättrad JavaScript-prestanda webbläsare lyhördhet och starttid.” I en översikt video på Firefox.com, Chef för Firefox Utveckling Mike Beltzner hävdar att Firefox 3.6 är 20 procent snabbare än 3,5 hjälp av den populära SunSpider JavaScript benchmark som ett exempel.

För att se hur snabbt Firefox 3.6 egentligen är och hur den förhåller sig till sina konkurrenter, vi har installerat en ny webbläsare, tillsammans med färska exemplar av Firefox 3.57, Google Chrome 3.0.195.38, Google Chrome Beta 4.0.249.78, Opera 10.10, Safari 4.0.4, och Internet Explorer 8 på en helt ny Lenovo IdeaPad U150. IdeaPad var konfigurerade med en 1.3 GHz Intel Core 2 Duo SU7300 PROCESSOR, 4GB RAM-minne, en 5,400-rpm 320 GB hårddisk och Windows 7 Home Premium 64-bitars. Ingen av de webbläsare som hade ytterligare plugins eller tillägg installeras.

Snarare än att fylla på en massa Webb-sidor och tidpunkten för dem, vi använde samma SunSpider riktmärken att Firefox citerade i sin egen presentation. SunSpider benchmark har vissa fördelar jämfört med att helt enkelt timing webbsidor som det tester webbläsarens kapacitet behandling utan förlitar sig mycket på hastigheten av Internet-anslutning eller webbservern, både av den som kan variera från load för att ladda. Det testar också en hel del olika JavaScript göra kapacitet på en gång.

SunSpider JavaScript Benchmark-Resultat

Webbläsare SunSpider Tid (i ms)
Chrome 3.0.195.38 904.2
Chrome Beta 4.0.249.78 907.8
Firefox 3.57 1,963.0
Firefox 3.6 1, 655totalt.4
Internet Explorer 8 8,957.4
Opera-10.10 5,717.8
Safari 4.0.4 901.4

Som du kan se, Chrome och Safari tydligt är kungar här, slutföra testet i runt 900 millisekunder. Firefox 3.6 är verkligen ganska lite snabbare än sin föregångare, drygt 15 procent av vår matte. Jag är säker på att detta antal varierar lite, beroende på hårdvara och det kan även vara små skillnader från en körning till en annan. Firefox, Chrome och Safari är i en annan liga än Microsoft är marknadsledande webbläsare, den sistnämnda är storleksordningar långsammare än sina konkurrenter. Opera är också långt bakom Firefox, men inte så illa som JAG.

Ansökan Öppen Tider

Under varje given design session, du kan öppna och stänga din webbläsare flera gånger när du byter till och från andra uppgifter. Så vi testade också den hastighet med vilken varje webbläsaren startar upp, både kalla (första gången under en session) och varma (efter att ha öppnats och stängt innan under sessioner).

För att få korrekta siffror vi använder makron för att visa en tidsstämpel innan du startar webbläsaren och hade webbläsare öppna en 1-kilobyte lokal .htm-fil med en andra timestamp så vi kunde se exakt hur många sekunder som gått mellan de två tidsstämplar. Vi som utförs varje test 3 gånger och tog i genomsnitt. För att se till att resultaten var konsekvent från kör till kör, vi inaktiverat Windows 7 Superfetch service, vilket gör några cachelagring av vanliga appar.

Webbläsare Kallt Öppna (sekunder) Varm Öppen (sekunder)
Chrome 3.0.195.38 3.2 0.4
Chrome Beta 4.0.249.78 3.9 0.3
Firefox 3.57 4.5 1.1
Firefox 3.6 6.8 1.3
Internet Explorer 8 17.9 9.8
Opera-10.10 3.6 1.4
Safari 4.0.4 5.2 0.9

Det första vi märkte att titta på dessa resultat är hur plågsamt långsam Internet Explorer 8. Om du är en regelbunden IE 8-användare, du har förmodligen sett att IE-fönstret visas på skärmen mycket tidigare än 17.9 sekunder, men inte svarar när det säger “connecting …” under flera sekunder innan du öppnar sin hemsida eller i vårt fall, 1k html-fil som vi hade den öppen. Varma öppning på IE 8 tog också en virtuell livstid i jämförelse med Chrome, som leder fältet med varma öppning i-blink och du kommer att sakna det-0,4 sekunder för den aktuella versionen och 0,3 för den nya beta.

Överraskande, Firefox 3.6 kalla och varma öppnade långsammare än Firefox 3.57. Medan den varma öppnar bara var en liten .2 sekunder från varandra, det kalla öppnar tog ungefär 50 procent längre, kommer från 4.5 sekunder till 6,8. Vi anser att det är ett ganska stort steg bakåt.

Alla dessa öppet tider är förmodligen snabbare när du använder en snabbare processor för snabbare hårddisk än de som finns på vår testutrustning. Men, som det mest använda programmet på DATORN, webbläsaren behöver för att öppna snabbt, även på en låg spänning system eller en netbook.

Dom

Firefox har tagit ett par steg framåt med ett par nya funktioner och bättre stöd för ny teknik webbutveckling. De personas funktionen är särskilt tilltalande och bör vara mycket populärt. De som gillar ett mycket anpassningsbart, webbläsaren som har massor av tillägg och är relativt snabbt kommer att älska Firefox 3.6. Om du redan är en Firefox-användare bör du definitivt uppgradera.

Men när det kommer till hastighet, både öppna och rendering, Google Chrome är fortfarande kungen av kullen på Windows. Om Safari erbjuder liknande SunSpider rendering hastigheter, öppet tider är inte lika bra och det har inte underbart smal UI och löstagbar flikar som Chrome har. Med en otroligt yteffektiva gränssnittet saknar onödiga verktygsfält och fönster widgets, Chrome känns mycket mer lätt än Firefox. För att ta Firefox till nästa nivå, Mozilla behöver för att matcha nivån på agility.

Uppdatering: Resultat från Safari 4.0.4 och Chrome Beta 4.0.249.78 tillkom efter att detta inlägg publicerades för första gången.

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef