SpoonFed: iPad Har En Identitet Krise

0
37

Av

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief

|
Januar 28, 2010 01:11 pm

  • MER

ipad_spoonfed Hvis du gå til Apples nettsted, selskapet definerer sin nyeste kreasjon thusly: “Vår mest avanserte teknologi i et magisk og revolusjonerende enheten til en utrolig pris.” Det høres ganske spennende, men fører med denne uttalelsen ikke fortelle deg hva iPad er eller problemer som det løser. Det er ikke like kraftig eller allsidig som en full PC, men det er også mye mer enn en eReader eller portable media player. Med andre ord, iPad har en bit av en identitet krise at Apple vil trenge for å løse hvis det kommer til å overbevise forbrukerne om at det er verdt $499.

Skjønnheten av mobil teknologi er at det er rom for mer enn en type produkt for å lykkes med forbrukere. Det er derfor jeg tror det var en feil for Steve Jobs for å sammenligne iPad, som er virkelig en ny type produkt, netbooks. Under sin tale sa han at netbooks “ikke er bedre på noe. De er treg, har clunky viser, og kjøre clunky gamle PC-programvaren. De er bare billige bærbare datamaskiner.” Faktisk, det er akkurat det som har gjort netbooks så populære; de kan gjøre nesten alt som en vanlig laptop kan gjøre mens du blir mer rimelig og bærbar. I tillegg er mange av dem i 8 timer eller mer på en kostnad.

 

IPad er bedre definert som en evolusjonære steg utover one-trick-pony-eReader, en enhet som gir en mer robust Web og underholdning til din hule hånd (selv om det ikke passer i lommen). For eksempel, jeg har prøvd å navigere Barnes & Noble nook bruk som sekundær farge-skjerm, som føles akkurat unintuitive og unødvendig komplisert. Andre eReaders som Amazon Kindle og Sony Reader Daglig Utgaven også plutselig virke som gårsdagens teknologi.

I motsetning til enkelte andre forståsegpåere, jeg tror ikke kalle iPad iPod-touch på steroider er en fornærmelse. Produktet har vært svært vellykket, og det bygger på multitouch-erfaring Apple utviklet med iPhone. IPad er også en større og bedre iPod touch i at det bringer Apples App Store (140,000 apps og telling) til et større lerret. Jeg er virkelig imponert over hvor godt mange av disse programmene ser ut når du forstørrer dem med et trykk eller sveip. Apples partnere gjorde også en god jobb i går på å vise hvordan apper som er spesielt utviklet for iPad vil ta brukeren opplevelse til neste nivå, spesielt New York Times og Gameloft første-person shooter, N. O. V. En..

Hva jeg tror Apple bør unngå er sammenligninger med fullverdig Mac eller Windows-Pc. Ja, e-post, bilder og surfing er alle mer solid her enn på iPod touch, takket være en ny versjon av iPhone OS (3.2) som optimaliserer disse appene for iPad er større skjerm. Men å skrive touch erfaring er middelmådig, og ingen kommer til å schlepp at iPad Keyboard Dock ($69) på forretningsreise eller klasser. Jeg liker iPad Case ($39) som rekvisitter iPad opp for mer komfortabelt å skrive, men jeg mener at det bør være inkludert. Også, iWork-appene ($9.99 hver) virke som en slags nå gitt iPad målgruppe.

Så er iPad en tweener? Definitivt. Men det er den første enheten jeg har sett andre enn en netbook som sitter mellom smart telefoner og Pc-er som har mye potensial. Ville jeg personlig liker å se mye av iPad-ens funksjonalitet er bygget inn i neste generasjon av Mac-er, kanskje i et dual-boot miljø. Men Apple fortjener kreditt for å gjøre noe Microsoft ikke har: å lage tabletter relevante for massene.

Editor-i-sjef Mark Spoonauer leder BÆRBARE pc-er på nettet og skrive ut redaksjonelt innhold og hva som har vært dekker mobil og trådløs teknologi for over et tiår. Hver uke Mark SpoonFed kolonnen gir sin innsikt og analyse av de største mobile trender og nyheter. Du kan også følge ham på twitter.

Forfatter-Bio

Mark Spoonauer

Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief
Ansvaret for den redaksjonelle visjon for Bærbare pc Mag og Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har vært sjefredaktør i BÆRBARE pc-siden 2003, og har dekket teknologi for nesten 15 år. Mark snakker på-tasten tech industrien hendelser og gjør regelmessig media opptredener på CNBC, Fox og CNN. Mark var tidligere anmeldelser redaktør i Mobile Computing, og hans arbeid har dukket opp i Wired, Popular Science og Inc.
Mark Spoonauer, LAPTOP Editor in Chief