SpoonFed: Har Windows Förlorade Tabletten Krig?

0
28

Av

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör

|
Januari 14, 2010 12:09 pm

  • MER

SpoonFed_sh_01-14-10 Januari 2003 täcka av LAPTOP är lite av ett stående skämt i vårt kontor. Under en bild av HP Compaq Tablet PC TC1000, det lyder: “Betyder Detta att Ändra på Allt?”

Bra, åtminstone vi ställde det som en fråga. På den tiden trodde jag att tabletterna hade en bild av att skaka av PC-industrin, men med höga priser och brist på övertygande konsumenten programvara förpassas tablet Pc till ultra-nisch status för de närmaste åren. Men här är vi igen, på gränsen till en annan tablett revolution, men den här gången pennan har gett sätt att peka som den primära metoden. Och att döma av hype kring Apples kommande enhet—för att inte tala om den uppsjö av Android-aktiverade tabletter som visades upp på årets Consumer Electronics Show—Microsoft kan mycket väl vara ogjort genom den kategori som den har skapat.

När man tittar på sådana Android-drivna tabletter som ICD Ultra och Begreppet Ink Adam, du kan inte hjälpa men undrar om hela Windows krävs för att köra nästa generations hårdvara. Dessa enheter boot snabbt (eller åtminstone de kommer när de är närmare frakt produkter) och kan leverera högkvalitativ multimedia uppspelning, tack vare Nvidias nästa generation av Tegra-chip. 10,1-tums Notion Ink Adam kan göra vad de flesta användare kan tänkas vilja göra med en tablett, inklusive att läsa e-böcker på ett genombrott färg e-Papper display, surfa på Webben och spela upp 1080p-video. 7.0-tums ICD Ultra, som kan komma till marknaden genom Verizon ‘ s LTE-nät under ett annat varumärke, kan hantera Flash 10 och ladda ner din favorit platser på blixtsnabba hastigheter. Båda dessa tabletter lovar också mycket längre batteritid än Windows-Datorer.

Å andra sidan, de användargränssnitt som vi såg på båda dessa tabletter var oavslutade, och det kommer att vara upp till tillverkarna och deras partners för att leverera en väl avrundad upplevelse. Det är Android välsignelse och förbannelse: det är helt öppet för anpassning, men det kräver också en hel del arbete för att göra din produkt ser polerad och användarvänlig. Plus, endast en handfull av Android apps har optimerats för den större skärmen enheter.

Fördelen att Windows 7 har—för tablet pc-tillverkare, – utvecklare, och shoppers—är förtrogenhet. Vad som återstår att se är huruvida detta OS är overkill för en kategori som handlar mer om innehåll konsumtion än skapandet. MSI: s dual-tv med tablet-konceptet, som visades upp på CES, har två 10-tums skärmar och förmågan att använda både självständigt eller som en (stor för att läsa e-böcker). MSI: s poäng är att enheten är mer än bara en läsplatta, det är en netbook med en touch tangentbord och läsplatta i ett. Jag har allvarliga funderingar, men om hur länge en Windows-surfplatta med två skärmar kan pågå på en avgift, som OS kräver helt enkelt mer resurser än Android.

Microsofts VD Steve Ballmer lockade oss med en ny ras av slate Pc kommer detta år under sin CES keynote, att säga att vi pratar om “något som är nästan lika bärbar som en telefon och det är lika kraftfull som en PC som kör Windows 7.” Byggnad på touch-funktionerna i OS, sa Ballmer publiken att dessa enheter var perfekt för att läsa, surfa på Nätet, och underhållning på resan. Han visade Kindle för PC som kör på den nya HP tablet, men åtminstone under denna korta retas du inte får känslan att Windows krävs för detta eller någon av de andra ovan nämnda aktiviteter.

Så det kommer inte som en överraskning att de senaste ryktena har Apples tablet som kör en ARM-baserad processor och iPhone OS istället för full-blown Snow Leopard, i grund och botten en “iPhone på steroider.” Argumentet för en sådan riktning skulle vara att tabletter behöver inte vara full Datorer för att ge konsumenterna vad de vill ha ut av en enhet som sitter mellan en smart telefon och fullt utvecklad netbook.

Det finns en anledning till att Dell, HP, MSI och andra visade upp Android-drivna begreppet tabletter och smartbooks på CES. De är säkring sina satsningar. Om Microsoft kommer att vara relevanta i tabletten 2.0-eran, det kommer att behöva bevisa att Windows är rätt plattform och snabbt. Eftersom konkurrensen är redo att kasta.

Editor-in-chief Mark Spoonauer leder BÄRBARA dator på nätet och skriva ut det redaktionella innehållet och har varit omfattar mobiltelefoni och trådlös teknik i över ett decennium. Varje vecka Mark SpoonFed kolumn ger sina insikter och analys av de största mobila trender och nyheter. Du kan även följa honom på twitter.

Författare Bio

Mark Spoonauer

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör
Ansvarig för det redaktionella vision för Laptop Mag och Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har varit Chefredaktör för BÄRBAR dator sedan 2003 och har täckt teknik för nästan 15 år. Märket talar på knappen tech industrin händelser och gör regelbundna media framträdanden på CNBC, Fox och CNN. Mark var tidigare recensioner redaktör på Mobila Datorer, och hans arbete har medverkat i Fast, populärvetenskap och Inc.
Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör