SpoonFed: De iPad Heeft Een Identiteit Crisis

0
36

Door

Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief

|
28 januari 2010 01:11 pm

  • MEER

ipad_spoonfed Als je naar Apple ‘ s website, het bedrijf stelt zijn nieuwste creatie zo: “Onze meest geavanceerde technologie in een magisch en revolutionair apparaat voor een ongelooflijke prijs.” Dat klinkt best spannend, maar leidt met deze verklaring hoeft u niet zeggen wat de iPad is of de problemen die het oplost. Het is niet zo krachtig of veelzijdig als een volledige PC, maar het is ook veel meer dan een eReader of portable media-speler. In andere woorden, de iPad heeft een beetje een identiteitscrisis dat Apple zal moeten zien op te lossen als het gaat om het overtuigen van de consumenten dat het de moeite waard $499.

De schoonheid van mobiele technologie is dat er ruimte is voor meer dan één type van product om te slagen met de consument. Dat is de reden waarom ik denk dat het een vergissing was geweest voor Steve Jobs te vergelijken met de iPad, dat is echt een nieuw type product, tot netbooks. Tijdens zijn toespraak zei hij dat netbooks “niet beter zijn in iets. Ze zijn traag, onhandig geeft, en voer onhandig oude PC-software. Ze zijn gewoon goedkope laptops.” Dat is eigenlijk precies wat heeft gedaan netbooks zo populair is; ze kunnen bijna alles wat een gewone laptop kunt doen, terwijl dat het meer betaalbaar en draagbaar. Plus, veel van hen de laatste 8 uur of meer op een toeslag.

 

De iPad is beter omschreven worden als een evolutionaire stap verder dan de one-trick-pony eReader is een apparaat dat zorgt voor een meer robuuste Web-en entertainment-ervaring in de palm van uw hand (zelfs als het niet past in je zak). Bijvoorbeeld, ik heb geprobeerd het navigeren in de Barnes & Noble nook met die secundaire kleur in het scherm, die voelt gewoon een beetje intuïtief en onnodig ingewikkeld. Andere eReaders zoals de Amazon Kindle en de Sony Reader Daily Edition ook plotseling lijkt als de dag van gisteren-technologie.

In tegenstelling tot sommige andere experts, ik denk niet dat het aanroepen van de iPad, een iPod touch op steroïden is een belediging. Het product is zeer succesvol geweest, en het bouwt verder op de multitouch ervaring met Apple-pionier met de iPhone. De iPad is ook een groter en beter iPod touch in dat brengt Apple ‘ s App Store (circa 140.000 apps en tellen) op een groter doek. Ik ben echt onder de indruk van hoe goed veel van deze programma ‘ s kijken wanneer je vergroten met een touch of vegen. Apple ‘s partners ook een goede baan gisteren aan te tonen hoe apps, speciaal ontworpen voor de iPad zal de gebruiker-ervaring naar het volgende niveau, vooral in De New York Times en Gameloft’ s first-person shooter, N. O. V. A..

Wat ik denk dat Apple moet voorkomen worden vergelijkingen met volwaardige Mac of Windows-Pc ‘ s. Ja, e-mail, foto ‘ s en surfen op het Web zijn al meer robuust dan hier op de iPod touch, dankzij een nieuwe versie van het iPhone OS (3.2) optimaliseert deze apps voor de iPad een groter scherm. Maar de touch-ervaring te typen is middelmatig, en niemand zal schlepp dat de iPad Keyboard Dock ($69) op zakenreis, of om te lessen. Ik vind de iPad Case ($39) die rekwisieten de iPad voor meer comfortabel te typen, maar ik denk dat het moet worden opgenomen. Ook vanuit de iWork-apps ($9,99 per stuk) lijkt een soort van een gegeven bereiken van de iPad doelgroep.

Zo is de iPad een tweener? Zeker. Maar het is het eerste apparaat dat ik heb gezien dat andere dan een netbook die zit tussen smartphones en Pc ‘ s die heeft veel potentieel. Ik zou persoonlijk graag zien dat veel van de iPad functionaliteit die is ingebouwd in de volgende generatie Macs, misschien zelfs in een dual-boot-omgeving. Maar Apple verdient lof voor het doen van iets wat Microsoft niet heeft: het maken van tabletten die relevant zijn voor de massa ‘ s.

Editor-in-chief Mark Spoonauer verwijst LAPTOP online en print de redactionele inhoud en is het bedekken van mobiele en draadloze technologie voor meer dan een decennium. Elke week Mark ‘ s SpoonFed kolom geeft zijn inzichten en de analyse van de grootste mobiele trends en nieuws. U kunt ook volg hem op twitter.

Auteur Bio

Mark Spoonauer

Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief
Verantwoordelijk voor de redactionele visie voor Laptop Mag en Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer is Editor in Chief van LAPTOP sinds 2003 en is bedekt technologie voor bijna 15 jaar. Mark spreekt op toets tech industrie evenementen en is regelmatig media-optredens op CNBC, Fox en CNN. Mark was eerder reviews editor in Mobile Computing, en zijn werk is verschenen in Wired, Populaire Wetenschap en Inc.
Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief
op