SpoonFed: 5 Saker jag Vill ha från Apple Tablet

0
26

Av

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör

|
Januari 21, 2010 12:51 pm

  • MER

SpoonfedBlog_TEMP1 Rykten flyger snabbt och rasande på tröskeln till Apples introduktion till sin “senaste skapelse”. Och jag bryr mig inte om dem. Jag skulle snarare tycka vad jag vill se från iTablet/iSlate/iPad/iInsertNameHere. Här är min önskelista.

Ett Fysiskt Tangentbord Docka

Om Apple kommer att debitera $800 till $1000 för en skiffer, jag skulle vilja använda det som en riktig dator när jag inte surfa på Webben på en soffa, eller använda surfplattan som en läsplatta eller bärbara mediaspelare. Det finns också en hel del debatt om precis hur bra en skrivkänsla Apple (eller någon annan) kan erbjuda på en 10-tums skärm, nå över skärmen för att nycklar i mitten av layouten skulle vara besvärlig. Swype har gjort ett bra jobb att ta upp denna fråga med sin ena hand skriva teknik, där du kommer att dra en linje från en bokstav till nästa. (Den finns på Samsungs Omnia II smart telefon). Jag skulle inte ha något emot om Apple tar denna typ av strategi med sin tablet, men inget slår ett fysiskt tangentbord.

HDMI-Utgång

Med tanke på att Apple Tablet kommer sannolikt fokus på multimedia, det skulle vara trevligt om enheten har en inbyggd HDMI-port. Många av Nvidia Tegra-drivna tabletter jag såg på CES hade denna funktion. Och är det vettigt att användarna skulle vilja överföra filmer och TV-program till en större tv när de inte har en Apple TV, DVR, Roku-box, eller några andra set-top som ger premium video. Fram till nu har Apple i praktiken en HDMI-till förmån för DisplayPort, men den förra är mycket vanligare.

Full Flash-Stöd

Om Apple Tablet vindar upp igång en variant av iPhone OS, det är absolut ingen garanti för att du kommer att kunna njuta av Flash-drivna webbplatser (som Hulu) på sin stora tv. Jag hoppas att iPhone OS 4.0, också förväntas införas vid lanseringen nästa vecka, kommer att ändra på det, eftersom konsumenterna vill njuta gratis online-innehåll, spel och premium iTunes filmer och appar. Under tiden, Flash är på väg till Palm webOS nästa månad, och Android-surfplattor och smarta telefoner någon gång i år så kommer Apple att under viss press att leverera liknande funktionalitet.

Stylus-Ingång

Enligt en artikel som publicerades i dag av Wall Street Journalhar Apple experimenterat med möjlighet att lämna klisterlappar för andra familjemedlemmar på Surfplattan. Medan jag är säker på att det är säkert möjligt att använda ett finger för att klottra dessa saker, jag skulle föredra en lite kraftigare penna, även om det är ett extra tillbehör. En stylus skulle också möjliggöra kreativa proffs på att rita och måla, samt röra upp bilder. Och även om Apple Tablet kommer inte att marknadsföras mot mobila proffs, jag är säker på att de skulle uppskatta använder enheten för att ta anteckningar under möten och då har dessa anteckningar synkroniseras med molnet.

Ett Abonnemang Som Täcker Allt

En av de andra rykten rapporterade idag i WSJ (okej, jag bryr mig om rykten) är att Apple förhandlar med moderföretag ABC och CBS att leverera en månatlig TV-abonnemang. Tanken är att ge Apple Tablet-ägare på begäran få tillgång till en “bästa TV” service från en bunt TV-nät. Personligen föredrar jag att ryktet om att Apple förbereder sig för att erbjuda en $30 per månad prenumerationstjänst som omfattar filmer och TV-program. I själva verket, jag skulle mycket hellre kunna njuta av ett urval av böcker, tidskrifter, filmer, musik och TV för en enda avgift. Den sista sak jag vill ha från en enda enhet med så här många funktioner är flera räkningar.

Editor-in-chief Mark Spoonauer leder BÄRBARA dator på nätet och skriva ut det redaktionella innehållet och har varit omfattar mobiltelefoni och trådlös teknik i över ett decennium. Varje vecka Mark SpoonFed kolumn ger sina insikter och analys av de största mobila trender och nyheter. Du kan även följa honom på twitter.

Författare Bio

Mark Spoonauer

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör
Ansvarig för det redaktionella vision för Laptop Mag och Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har varit Chefredaktör för BÄRBAR dator sedan 2003 och har täckt teknik för nästan 15 år. Märket talar på knappen tech industrin händelser och gör regelbundna media framträdanden på CNBC, Fox och CNN. Mark var tidigare recensioner redaktör på Mobila Datorer, och hans arbete har medverkat i Fast, populärvetenskap och Inc.
Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör