Sony VAIO E-Serie Eyes-On: Zou U Kopen een Metallic Aquablauw Notebook?

0
22

Door

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director

|
Februari 2, 2010 06:28 am

  • MEER

sony_vaio_e_7643g

Vandaag introduceert Sony de VAIO E-Serie, een nieuwe lijn van waarde-georiënteerde multimedia, centric 15.5-inch notebooks met een gigantische stapelen van stijl. Vanaf € 700, de VAIO E-serie beschikt over een 2.13 GHz Core i3 330M CPU, 4GB RAM, een 15.5-inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 of 1920 x 1080 (afhankelijk van configuratie), ofwel geïntegreerde Intel of ATI discrete graphics, een 32o of 500GB harde schijf, en een optionele Blu-ray drive. De basis configuratie moet beginnen op ongeveer $700, – en omvat de kleinere harde schijf, met een lagere resolutie scherm, geïntegreerde graphics. Een high-end configuratie met een resolutie van 1920 x 1080, Blu-ray drive, en ATI grafische debuteert in Maart voor ongeveer $969.

Update: Lees onze volledige review van de VAIO E-Serie >>

Afgezien van de multimedia specs, wat maakt echt de VAIO E-opvallen is het ontwerp en de controversiële kleur keuzes. Het heeft een edge-to-edge toetsenbord met numeriek toetsenblok en een interessante gradiënt patroon, zowel op de deksel en een zonneterras. Een laag helder, gestructureerd kunststof overlays voor het touchpad. Belangrijker is dat de notebook is beschikbaar in Coconut Wit, Lava Zwart, Roze Hibiscus, en Iriserende blauw.

Controversiële Metallic Teal Kleur

We hebben het nog niet gezien het wit, zwart of roze modellen in persoon, maar gisteren Sony stuurde ons een iriserende blauwe VAIO E in de e-mail. Vanaf het moment dat we verwijderd van het vak, de notebooks’ metallic aquablauw chassis is omstreden onder onze medewerkers. Sommige editors viel in liefde met Sony ‘ s gedurfde kleur keuze, terwijl anderen beweerden dat het was veel te garrish. Het leek alsof iedereen, van onze receptioniste bij het hoofd van de afdeling kunst had sterke gevoelens over.

De auteur van deze post vindt zichzelf de zelfbenoemde leider van de iriserende blauwe fan club als metallic aquablauw is zijn favoriete kleur van jongs af aan.

“Deze kleur doet me denken aan mijn eerste liefde, 1990 groenblauw gekleurde Plymouth Colt die ik reed het hele college en grad school,” zei hij. “De notebook gedurfde kleur doet me denken aan de jaren 1980, mijn favoriete periode voor mode en design. De assist-knop, met haar roze schrijven, heeft een Miami Vice esthetische. Ik half verwacht Philip Michael Thomas beschikbaar via live chat na te drukken.”

Beoordelingen Editor Mike Prospero ook zich aangetrokken tot de VAIO E s ontwerp, maar hij bleef een gevoel voor humor over haar lichte kleur. “De verkoop van de blauwe Vaio E zal geholpen worden door de on-screen weergave in Avatar,” zei hij.

Echter, Multimedia-Editor Meghan McDonough dacht dat de notebook kleur was veel te luid. “Het lijkt alsof het hoort in een aquarium in als de achtergrond van een koraal rif vertonen. Of misschien gepaard met fluorescerende gele surfer korte broek op een Californische surfer dude,” zei ze.

Art Director Jeff Sass voelde dat de kleur en de algehele vormgeving van de VAIO E-Serie in strijd was met Sony ‘ s premium merk. “Sony kwaliteit, goedkope chintz in,” zei hij.

News Editor K. T. Bradford niet houd niet van het ontwerp, maar merkte op dat het nooit zou overvloeien in de achtergrond. “De blauwe kleur op de E-serie is als een behoeftige kat. Het vraagt aandacht, of u wilt om het te geven of niet. U kunt niet kijken naar die laptop zonder het te merken. Als je van de kleur, heb je geen probleem. U zult genieten van het iriserende glans voor vele jaren te komen,” zei ze. “Als je niet van die kleur, of onverschillig is, de daad van het feit dat het in de kamer zal irriteren. Want je kunt niet weg te kijken! Aandacht moet worden betaald, aldus de E-serie.”

Vroege Test-Resultaten

Afgezien van het krijgen in heftige discussies over de kleur, we hebben ook een kans had om te beginnen met het testen van de VAIO E-Serie. Onze review unit kwam met de ATI Mobility Radeon 5470 grafische chip, Blu-ray, maar alleen een 1366 x 768 scherm met een lage resolutie voor een laptop met Blu-ray. In het begin van tests, vonden we de grafische prestaties was echt sterk, waardoor we spelen de grafisch intensieve game Far Cry 2 op 47 frames per seconde in een resolutie van 1024 x 768 resolutie en de niet-veeleisende Wereld van Warcraft op 60 frames per seconde, ook in een resolutie van 1024 x 768.

De 500 gb 5400 rpm harde schijf in onze eenheid was niets te schrijven home over, het invullen van onze file transfer test, waarin we een kopie 4.97 GB mixed media bestanden, in 2 minuten en 55 seconden, voor een tarief van 21.7 MBps die sneller is dan de mainstream notebook gemiddelde van 20,5 MBps, maar niet veel.

Met een gewicht van 6 kilo, je zou niet verwachten dat de VAIO E zeer draagbaar en de levensduur van de batterij versterkt dat idee. De 3500 mAH batterij heeft minder mAH dan de meeste netbook accu (4400 tot 5600 mAH is typisch voor de 6-cel netbook) en als je dat combineert met een naar macht hongerende systeem krijg je slechts 2 uur en 44 minuten van het uithoudingsvermogen.

Hoewel in het algemeen, we zijn onder de indruk met de VAIO E s performance, velen van ons zijn in liefde met het ontwerp, en we kijken uit naar de voltooiing van onze testen en plaatsen van onze volledige review later deze week.

In de tussentijd, laat het ons weten of je zou kopen een metallic aquablauw of “iriserende blauwe” notebook door te stemmen in de poll en het plaatsen van opmerkingen hieronder.Auteur Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
De officiële Geeks Geek, als zijn wekelijkse column met de titel, Avram Piltch heeft geleid van de redactie en productie van Laptopmag.com sinds 2007. Met zijn technische kennis en passie voor het testen, Avram geprogrammeerd verschillende LAPTOP ‘ s van real-world benchmarks, met inbegrip van de LAPTOP Batterij Test. Hij heeft een master ‘ s graad in engels aan de NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
op