Dell frågor BIOS-Fix för Studio 17 med Core i7. Core i5 Nu Standard CPU Val

0
27

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
Januari 22, 2010 10:05 am

  • MER

dell-studio-17-corei7

Dell nyligen utfärdat en BIOS-fix för sin Studio 17 med Core i7, som avser att lösa ett allvarligt att krascha fråga. Men efter lanseringen av Intels nya Core i5-processor och ett antal högljudda klagomål från användarna om dess Core i7 produkten, företaget har gjort den lägre drivna och pris Core i5-Studion 17 s standard CPU val. Även om, som i detta inlägg, vi ser inte en Core i7-alternativ på Dell.com ett rep försäkrade oss om att Core i7-modellen, som heter Dell Studio 1747 har inte upphört och kommer att återvända till platsen inom några dagar.

När vi granskade Dell Studio 17 med Intels Core i7-processor (aka Dell Studio 1747) i November, och vi gav den bärbara datorn ett 4-stjärnigt hotell på grund av sin blixtrande prestanda och relativt överkomligt pris. Dock har vi noterat två stora problem vi upplevde med vår granskning enhet. För det första den första system som vi fått slutat att starta upp (och gjorde flera pipande ljud) bara efter testet hade avslutats och, för det andra, vi märkte att utsidan av chassit fick heta, med undersidan av systemet registrera en oroande 112-grader Fahrenheit efter bara 15 minuter att spela en Hulu video.

Vi återvände den första enheten till Dell, som repareras och skickas det tillbaka till oss ett par dagar senare, säger att det första problemet vi stötte på var en isolerad händelse. Den reparerade enheten fungerar, men vi gjorde erfarenhet erfarenhet är att ett par av mystiska blå skärm kraschar första gången vi försökte att spela Hulu video på det, även om de verkade försvinna på efterföljande tester. Efter att vi informerat Dell om obehagligt varma temperaturer, sände de till oss en andra genomgång enhet för att testa. Denna andra enhet inte bryta eller krascha, men var lika het som den ursprungliga.

Läsarna Svara

Utan att ha testat en hel församling raden av Dell Studio 17 med Core i7, det var omöjligt för oss att berätta om en defekt review unit vi fick var en lyckträff eller ett förebud om problem. Men efter det att produkten började frakt, vi började ta emot negativa rapporter från många användare som hävdar att deras Dell Studio 1747s (med Core i7) hade dött efter några dagar eller timmar av användning.

Ett antal användare också publicerat på forum som Dell Studio 1747s avtog efter intensiv användning. Till exempel, en fransk-talande användare som postat detta experiment, som hävdar att efter att ha kört två CPU-intensiva program, Prime 95 och Furmark, CPU-hastigheten minskat från 1,6 till 1,06-GHz. Notebookcheck.com en professionell översyn webbplats, gjorde inte se en klockfrekvens släppa men fick se deras test bärbara 3DMark06 poäng sjunker avsevärt efter 12 timmar av intensiv användning. Vi har inte testa vår översiktliga granskning enhet för prestanda strypning innan vi var tvungna att återgå till Dell.

Dell BIOS-Uppdatering

Nyligen, Dell utfärdat en BIOS-uppdatering som fixar vad de kallar “den 7 piper problem”, ” samma fråga som igenmurat vår första recension enhet. Dell rekommenderar att du, om du äger en Dell Studio 1747 som fungerar korrekt bör du installera den BIOS-uppdatering för att försäkra att du aldrig får 7 piper problem. Om din Dell Studio 1747 har redan slutat att starta upp du kan ringa Dell support eller försök på nytt sittplatser CMOS-batteriet för att få systemet tillbaka till livet.

Om den nya BIOS-uppdatering (kallad A04 BIOS) gör systemet svalare eller löser sina påstådda problem med prestanda återstår att se. Om du har en Dell Studio 1747, vänligen låt oss veta om BIOS-uppdateringen har förbättrat ditt system genom att skriva i kommentarerna nedan.

En annan Dell notebook eller netbook? Ljudet här om vad du tycker om märket.Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef