Broadcom HD Accelerator Testade på Dell Inspiron Mini 10: Bra, Men ett Arbete pågår

0
22

Av

Michael A. Prospero, LAPTOP Recensioner Redaktör

|
Januari 21, 2010 12:41 pm

  • MER

dellinspironmini10b_3 Den andra dagen, Dell skickade oss två Inspiron Mini 10: or som var lika i de flesta avseenden: Båda hade Atom N450-processorer, 1 gb RAM, 250 GB hårddisk, och körde Windows 7 Starter. Men, man kom med en Broadcom Crystal HD-video accelerator, en $30 alternativ som lovar bättre grafik prestanda när du tittar på filmer både på nätet och på datorns hårddisk.

Men hur jämför det med netbooks utan detta chip, och hur Broadcom tech stack upp mot Nvidias Ion-teknik?

Först, en disclaimer: Adobe Flash 10.1 ännu inte har stöd för Broadcom BCM70015 chip i Mini 10-vilket innebär att vi inte kan se hur datorn utför samtidigt strömma innehåll från webbplatser som Hulu och YouTube. Tro mig, vi försökte. När Flash 10.1 är uppdaterad till beta 3, som hör vi kommer att vara i mitten av februari, vi kommer att ge det en grundlig utvärdering som vår ursprungliga Flash 10.1 tester.

Men, Broadcom chip fungerar med innehåll som lagrats på datorn sig, och kan förbättra prestanda för WMV, MPEG2, MPEG4, och MOV-filer. Så, vi spelade några filer på både Mini-10s, liksom på en HP Mini 311, och spelade in bildhastighet med Fraps.

movie fps

Både Avatar trailer klipp är MPEG4 Quicktime-filer, och “Magic of Flight” är en WMV-fil från Microsoft ‘ s HD-Innehåll Presentation. Som du kan se, med 720p klipp, det var inte mycket skillnad mellan de två Dalar, men när vi gick upp till 1080p, delta blir mer uttalad. Men Nvidias ION-chip fortfarande vinner, som 60 bilder per sekund är idealisk för video.

Också, inte förvänta sig att spelet på Broadcom system som du skulle på en JON netbook.Som du kan se, Dell Mini 10 med Broadcom accelerator utförs i huvudsak samma som Asus Eee PC 1005PE-P på vår World of Warcraft riktmärke.

WOW fps

Vi förväntade högre upplösning på skärmen och Broadcom-chip har en negativ inverkan på batteriets livslängd och vi var korrekta, men som tur är batteritiden är fortfarande mycket lång. Den vanliga Inspirion Mini 10 hantera 9 timmar och 3 minuter på den BÄRBARA dator Batteri Test, som innebär kontinuerlig surfning via Wi-Fi, och denna konfiguration varade i 7 timmar och 51 minuter.

Tills vi vet hur väl de Broadcom-chip fungerar med strömmande HD-video, det är svårt att säga om det här alternativet är en bra affär. Men bara till att börja med, en HP Mini 311 med Windows 7 Starter, en 250 gb hårddisk och 1 gb RAM-minne kostar $535 när du konfigurera den på HP: s webbplats. Om du tar kostnaden för Dell Mini 10 (sek 369), och lägg till den förväntade kostnaden för Broadcom chip ($30) och en 1366 x 768 display ($125), får du $474, en $61 skillnad. Det är en bra bit av pengar för en kategori som är känd för det överkomliga priser.

Men Mini 311 har en större, 11,6-tums skärm och HDMI-utgång. Mini 10 kommer inte att erbjuda en HDMI-utgång, och så vitt vi vet inte heller kommer någon Broadcom-drivna netbook (inklusive HP Mini 210). Med andra ord, du kommer inte att kunna utdata av hög kvalitet video och ljud med en enda kabel till en större bildskärm eller TV–om du bryr dig.

Håll ögonen öppna för fler resultat och analys.