Broadcom HD Accelerator Getest op een Dell Inspiron Mini 10: Goed, Maar een Work in Progress

0
30

Door

Michael A. Prospero, LAPTOP Reviews Editor

|
Januari 21, 2010 12:41 pm

  • MEER

dellinspironmini10b_3 De andere dag, Dell stuurde ons twee Inspiron Mini 10 dat waren gelijk in de meeste opzichten: Zowel had Atom N450-processors, 1GB RAM, 250GB harde schijven en liep op Windows 7 Starter. Echter, er kwam een met een Broadcom Crystal HD video accelerator, een $30 optie dat belooft betere grafische prestaties bij het kijken van films, zowel online als op de netbook van de harde schijf.

Maar hoe verhoudt deze zich tot netbooks zonder deze chip, en hoe Broadcom ‘s tech stapel tegen Nvidia’ s Ion-technologie?

Eerst een disclaimer: Adobe ‘ s Flash 10.1 ondersteunt nog niet de Broadcom BCM70015 chip in de Mini 10–dat betekent dat we niet kunnen zien hoe de netbook voert tijdens het streamen van content van sites zoals Hulu en YouTube. Geloof me, we hebben het geprobeerd. Wanneer Flash 10.1 is geupdate naar beta 3, die we horen zal medio februari, dan geven we je het als een grondige evaluatie als onze originele Flash 10.1 testen.

Echter, de Broadcom-chip werkt met content die is opgeslagen op de netbook zelf, en kan de prestaties verbeteren, WMV, MPEG2, MPEG4 en MOV-bestanden. Dus, we speelden een paar bestanden op beide Mini-10s, evenals op een HP Mini 311 en vastgelegd in het frame tarieven met Fraps.

movie fps

Zowel Avatar trailer clips MPEG4 Quicktime-bestanden, en de “Magic of Flight” is een WMV-bestand van Microsoft ‘ s HD Content Showcase. Zoals u kunt zien, met de 720p-clip, was er niet veel verschil tussen de twee Dells, maar zodra we gingen tot 1080p, de delta wordt veel meer uitgesproken. Echter, de Nvidia ION chip wint nog steeds, 60 frames per seconde, ideaal voor video.

Ook niet verwacht dat de game op Broadcom systemen de manier waarop je zou op een ION netbook.Zoals u kunt zien, de Dell Mini 10 met een Broadcom is accelerator uitgevoerd in wezen hetzelfde als de Asus Eee PC 1005PE-P op onze World of Warcraft benchmark.

WOW fps

We hadden verwacht dat de hogere resolutie scherm en een Broadcom chip een negatieve invloed op de levensduur van de batterij en we waren correct, maar gelukkig is de levensduur van de batterij is nog steeds erg lang. De reguliere Inspirion Mini 10 is het beheren van 9 uur en 3 minuten op de LAPTOP Batterij Test, die strekt tot voortdurende surfen via Wi-Fi, terwijl deze configuratie duurde 7 uur en 51 minuten.

Totdat we weten hoe goed de Broadcom-chip werkt met streaming HD video, het is moeilijk te zeggen of deze optie is een goed koopje. Maar alleen voor starters, een HP Mini 311 is met Windows 7 Starter, een 250 gb harde schijf en 1 gb RAM-geheugen kost $535 wanneer u instelt op HP ‘ s website. Als je de kosten van de Dell Mini 10 ($369) en het toevoegen van de verwachte kosten van de Broadcom-chip ($30) en een 1366 x 768 scherm ($125), krijg je $474, een $61 verschil. Dat is een goede brok van geld voor een categorie die bekend staat voor het betaalbaarheid.

Echter, de Mini 311 heeft een grotere 11,6-inch scherm en HDMI-uitgang. De Mini 10 niet bieden van een HDMI-uitgang, en voor zover we weten ook zal een Broadcom-aangedreven netbook (met inbegrip van de HP Mini 210). In andere woorden, zult u niet in staat om de uitgang van die hoge-kwaliteit video en audio met een enkele kabel aan op een grotere monitor of TV–als je de zorg.

Stay tuned voor meer resultaten en de analyse.