11 Funktioner Andra Tabletter Kan Använda för att Platta till iPad

0
24

Av

K. T. Bradford

|
27 januari, 2010 05:58 pm

 • MER

DSC_0119

IPad är givetvis inte första slate tablet i tillvaron, även om vissa rabiata fans och journalister verkar tro något annat. Med sina $499 startodds, stora app-ekosystem, attraktivt utseende, och snabb processor, kan någon stoppa iPad från att dominera tablett världen som iPod dominerar PMP marknaden? Du satsar de kan!

När vi gjorde vår hands-on med iPad i eftermiddag, vi var imponerade enheten är blixtrande prestanda och vacker touch-gränssnittet, men vi märkte också flera sätt att det faller kort. Om andra leverantörer ta tillfället i akt till att omfatta de flesta om inte alla av dessa 11 har i sina enheter–samtidigt som den levererar en bra touch UI-de kommer att ha ett skott på att stjäla Apple åska.

 1. Högre Upplösning Skärmar: iPad 9,7-tums-skärmen visar innehållet på bara 1024 x 768, 168 pixlar mer än i genomsnitt 10-tums netbook, men inte alls tillräckligt. Lenovo IdeaPad U1 Hybrid erbjuder ett komplett 1366 x 768 upplösning, ett steg över 720p och tillräckligt för att se mer av dina webbsidor eller foton.

 2. En Komplett Stationär OS: Medan vissa tablet pc-användare föredrar att skala tillbaka funktionaliteten hos en telefon OS som iPhone OS eller Google Android, är många människor vill ha trygghet och förtrogenhet med en mainstream-OS som körs alla sina apps-skrivbordet. Med låg effekt-Processorer som Intel Atom Z-serien eller Nvidias Tegra-plattform är det mer än möjligt att skapa en övertygande Windows 7 tablet.
 3. Dubbla Skärmar: CES var surrande om MSI: s dual screen tablett prototyp och för goda skäl. Vem vill inte ha en enhet där man kan skärmen användas som ett tangentbord eller där hela systemet kan vika på mitten och passar i en ficka?
 4. Full HD-Utgång: Det finns ingen HDMI-port på iPad och, enligt Apples webbplats, den bästa upplösningen kan det utgång till en extern skärm är 576p (720 x 704). En av de viktigaste fall användning av någon tablett är för underhållning, men om du köper filmer för din tablett, bör du kunna för att mata dem direkt till din TV. Ännu bättre än HDMI skulle vara en wireless display-teknik som Intels WiDi eller 1080p-inrednyqing WHDI.
 5. Kameran(s). Vi hade hoppats iPad skulle komma med på framsidan av en webbkamera för videosamtal eller en rygg-mot kameran för att ta bilder. Vissa förutspådde även att det skulle ha både och. Ack, iPad kamera-mindre. Tabletter bör ha en webbkamera för att chatta minst; en tillbaka-mot kameran skulle vara bra för augmented reality apps samt foton.
 6. En Robust För Ipod. Se till att iPad redan har en ipod och tangentbord tillbehör fått många att dra en suck av lättnad, särskilt när man tittar på den utlovade funktionaliteten av iWork. Fortfarande, en docka som gör mer med en bättre öga mot portabilitet skulle vara ännu bättre. Avsaknaden av hamnar kan lindras genom en bra docka med alla anslutningar användare har kommit att förvänta sig på bärbara datorer (eller, åtminstone, netbooks). Vi som Lenovo IdeaPad U1 så mycket eftersom dockan är i huvudsak den andra hälften av en bärbar dator, så för bärbarhet och enkel en griffeltavla och bekvämligheten av en netbook i ett paket. Inte alla bryggor måste gå till samma;nivå, de behöver bara att erbjuda ett anständigt antal alternativ.
 7. Multitasking. Detta är ett område där alla Android-surfplattor har iPad slå ut i porten. Möjligheten att köra flera program på en gång är en ganska grundläggande krav för att en dator-enheten, inte ens för en tablet. Tabletter som kör ovan nämnda Android och de få som kör windows (som Archos 9) och alla som kör andra varianter av Linux har multitasking byggdes. Även iPhone-ägare har länge önskat för denna förmåga.
 8. Webbläsaren Flash-Stöd. Åtminstone iPad är inte ensam här – Android tabletter har samma brist på stöd för Flash i den inbyggda webbläsaren. Det handlar inte bara om video innehåll heller. Webben är full av Flash och tabletter behöver för att stödja det om de hävdar att sätta alla de underverk av Internet på våra fingertoppar.
 9. USB-Portar: Varje enhet behöver minst en USB-port, men vi gillar den i full storlek och en mini kombination som vi senast såg på Camangi WebStation. Det finns en anledning till att varje dator levereras med dessa nu. De är inte bara användbar för anslutning av kringutrustning och tillbehör, men även externa hårddiskar och flash-minne. Så en tablett för att ladda via USB som en smart telefon, är ett stort plus.
 10. En minneskortläsare: Om Apple kan känna att Camera Connection Kit är tillfredsställande, många skulle uppskatta en integrerad läsare som inte kräver att vi ska ha flera extra kontakter bara i fallet.
 11. Haptisk Återkoppling: de Flesta Android-telefoner som redan stöd haptisk återkoppling, som kan göra en virtuell knapp känna sig som en fysisk. Tangentbordet på MSI-dual screen tablett prototyp har även justerbara nivåer av feedback som gav nycklarna, en skön taktil känsla. Om du vill att användare ska kunna skriva på skärmen, det hjälper till att ge dem en mer realistisk skrivkänsla.

Tabletten tävlingen har precis börjat och medan Apple har gjort en lockande produkt, tryck på den har fått faktiskt kan bidra till att vissa konkurrenter genom att väcka mer uppmärksamhet till tablet kategori. Om leverantörerna lyssnar på sina kunder, de kanske kan skapa något ännu starkare.