SpoonFed: iPad Har En identitetskris

0
27

Av

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör

|
Januari 28, 2010 01:11 pm

  • MER

ipad_spoonfed Om du gå till Apples webbplats, företag definierar sin senaste skapelse sålunda: “Vår mest avancerade teknik i en magisk och revolutionerande enhet till ett otroligt pris.” Det låter ganska spännande, men leder med om detta uttalande inte berätta vad iPad eller de problem som den löser. Det är inte så kraftfull och mångsidig som en PC, men det är också mycket mer än en läsplatta eller bärbara mediaspelare. Med andra ord, iPad har lite av en identitetskris att Apple kommer att behöva lösa om det kommer att övertyga konsumenterna om att det är värt $499.

Skönheten av mobil teknik är att det finns utrymme för mer än en typ av produkt för att lyckas med konsumenterna. Det är därför jag tycker att det var ett misstag för Steve Jobs att jämföra iPad, som egentligen är en ny typ av produkt, till netbooks. Under sitt tal sa han att netbooks “är inte bättre på något. De är långsamma, har tjock-skärmar och kör otymplig gamla PC-programvara. De är bara billiga bärbara datorer.” Faktiskt, det är precis vad som har gjort netbooks så populära, de kan göra nästan allt som en vanlig bärbar dator kan göra samtidigt som den är mer prisvärd och bärbara. Plus, många av dem senaste 8 timmar eller mer på en laddning.

 

IPad är bättre definieras som ett steg bortom one-trick-pony läsplatta, en enhet som ger en mer robust Webben och underhållning erfarenhet att handflatan (även om den inte passar i fickan). Till exempel, jag har försökt navigera Barnes & Noble nook med hjälp av den sekundära färgen på skärmen, vilket bara känns intuitiv och onödigt komplicerat. Andra läsplattor som Amazons Kindle, Sony Reader Daily Edition också plötsligt verkar som att gårdagens teknik.

Till skillnad från vissa andra förståsigpåare, jag tror inte att ringa iPad, en iPod touch på steroider är en förolämpning. Produkten har varit mycket framgångsrik, och den bygger på multitouch erfarenhet Apple pionjärer med iPhone. IPad är också en större och bättre iPod touch i och med att det ger Apples App Store (140 000 kr apps och räkna) till en större duk. Jag är verkligen imponerad av hur bra många av dessa program se ut när du förstorar dem med ett tryck eller svep. Apples partner också gjorde ett bra jobb igår på att visa hur appar specifikt anpassade för iPad kommer att ta användarens upplevelse till nästa nivå, särskilt New York Times och Gameloft första-person shooter, N. O. V. A..

Vad jag tror att Apple bör undvika är jämförelser med fullfjädrad Mac-datorer och Windows-Datorer. Ja, e-post, foton, och webbsurfning är alla mer robust här än på iPod touch, tack vare en ny version av iPhone OS (3.2) som optimerar dessa apps för iPad: s större skärm. Men touch typing erfarenhet är medioker, och ingen kommer att schlepp att iPad Keyboard Dock ($69) på affärsresa eller klasser. Jag gillar iPad fodral ($39) som rekvisita iPad upp för mer bekvämt att skriva, men jag anser att det borde ingå. Också, iWork-appar ($9.99 varje) verkar som en slags nå med tanke på iPad: s målgrupp.

Så är iPad en tweener? Definitivt. Men det är den första enheten som jag har sett andra än en netbook som sitter mellan smarta telefoner och Datorer som har en stor potential. Jag skulle personligen vilja se en hel del av iPad: ens inbyggda funktioner i nästa generation Mac-datorer, kanske även i en dual-boot-miljöer. Men Apple förtjänar beröm för att göra något som Microsoft har inte att göra tabletter som är relevanta för massorna.

Editor-in-chief Mark Spoonauer leder BÄRBARA dator på nätet och skriva ut det redaktionella innehållet och har varit omfattar mobiltelefoni och trådlös teknik i över ett decennium. Varje vecka Mark SpoonFed kolumn ger sina insikter och analys av de största mobila trender och nyheter. Du kan även följa honom på twitter.

Författare Bio

Mark Spoonauer

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör
Ansvarig för det redaktionella vision för Laptop Mag och Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har varit Chefredaktör för BÄRBAR dator sedan 2003 och har täckt teknik för nästan 15 år. Märket talar på knappen tech industrin händelser och gör regelbundna media framträdanden på CNBC, Fox och CNN. Mark var tidigare recensioner redaktör på Mobila Datorer, och hans arbete har medverkat i Fast, populärvetenskap och Inc.
Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör