Sony VAIO E Series Ögon-På: Skulle Du Köpa en Metallisk Kricka Bärbar dator?

0
50

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
Februari 2, 2010 06:28 am

  • MER

sony_vaio_e_7643g

Idag meddelade Sony VAIO E-Serien, en ny linje av värde-orienterade multimedia, centrerad 15,5-tums bärbara datorer med en jätte generös stil. Börjar på $700, VAIO E-serien har en 2,13 GHz Core i3-330M-PROCESSOR, 4GB RAM-minne, en 15,5-tums skärm med upplösning på 1366 x 768 eller 1920 x 1080 (beroende på config), antingen integrerad Intel-eller ATI diskret grafik, en 32o eller 500 gb hårddisk och en valfri Blu-ray-enhet. Basen konfiguration ska börja på runt $700 och innehåller mindre hårddisk, lägre upplösning på skärmen, och integrerad grafik. En high-end konfiguration med 1920 x 1080 upplösning, Blu-ray, och ATI-grafik kommer att debutera i Mars för runt $969.

Uppdatering: Läs vår recension av VAIO E-Serien >>

Bortsett från dess multimedia orienterade specifikationer, vad som verkligen gör VAIO E som sticker ut är dess design och kontroversiella färg val. Det har en kant-till-kant-tangentbord med numerisk knappsats och en intressant lutning mönster på både lock och däck. Ett lager av tydliga, texturerad plast överlägg pekplattan. Ännu viktigare, den bärbara datorn är tillgängliga i Kokos Vit, Svart Lava, Hibiscus Rosa och Skimrande blå.

Kontroversiella Metallic Turkos Färg

Har vi inte sett vitt, svart eller rosa modeller i person, men igår Sony skickade oss en skimrande blå VAIO E-post. Från det ögonblick vi tog bort den från laptop, bärbara datorer ” teal metallic chassi var kontroversiell bland vår personal. Vissa redaktörer föll i kärlek med Sony ‘ s djärva färgval, medan andra klagade på att det var alldeles för garrish. Det verkade som att alla, från vår receptionist till chefen för vår konst-avdelningen hade starka känslor om det.

Författaren av detta inlägg finner sig själv som självutnämnd ledare för det skimrande blå fan club som teal metallic har varit hans favorit färg sedan barndomen.

“Denna färg påminner mig om min första kärlek, en 1990-teal-färgat Plymouth Hingst som jag körde hela högskola och grad skolan”, sade han. “Den bärbara datorn är djärv färg påminner mig av 1980-talet, min favorit period för mode och design. De assist, med sina rosa skriva, har en Miami Vice estetiska. Jag halvt förväntade Philip Michael Thomas att vara tillgängliga via live chatt efter att trycka på det.”

Recensioner Redaktör Mike Prospero också befann sig lockade att VAIO E design, om han behållit en känsla av humor om sin ljusa färg. “Försäljningen av blå Vaio E kommer att bli hjälpt av sin på skärmen utseende i Avatar”, sade han.

Men, Multimedia Redaktör Meghan McDonough trodde att den bärbara datorn är färgen var alldeles för högt. “Det ser ut som det hör hemma i ett akvarium som bakgrund av ett korallrev utställning. Eller kanske ihop med fluorescerande gul surfare shorts på en California surfer dude”, sade hon.

Art Director Jeff Sass kände att färg och övergripande design av VAIO E-Serien var oförenligt med Sony ‘ s premium-märke. “Sony hög kvalitet, låga chintz i,” sade han.

Nyheter Redaktör K. T. Bradford inte ogillar design, men konstaterade att det aldrig skulle smälta in i bakgrunden. “Den blå färgen på E-serien är som en behövande katt. Det kräver uppmärksamhet oavsett om du vill ge det eller inte. Man kan inte titta på den bärbara datorn utan att märka det. Om du gillar färgen, har du inga problem. Du kommer att njuta av det skimrande glans för många år framöver”, sade hon. “Om du inte gillar den färgen, eller är likgiltiga för det, själva akten av att det är i rummet kommer att irritera dig. Eftersom du inte kan titta bort! Uppmärksamhet måste betalas, säger E-serien.”

Tidigt Test Resultat

Bortsett från att hamna i våldsamma argument över dess färg, vi har också haft en chans att börja testa den VAIO E-Serien. Vår granskning enhet kom med ATI Mobility Radeon-5470-grafik-chip, Blu-ray, men bara 1366 x 768-skärm, som är låg upplösning för en bärbar dator med Blu-ray. I tidiga tester fann vi den grafiska prestandan var riktigt stark, gör det möjligt för oss att spela grafiskt intensiva spelet Far Cry 2 på 47 olika bilder per sekund i upplösningen 1024 x 768 upplösning och inte-som-krävande World of Warcraft på 60 bildrutor per sekund, även i 1024 x 768.

500GB 5 400 rpm hårddisk i vår enhet var inget att skriva hem om, är att fylla i vår filöverföring test, där vi kopiera 4.97 GB mixed media-filer, i 2 minuter och 55 sekunder för en hastighet av 21.7 Mbit / s vilket är snabbare än vanlig bärbar dator genomsnitt på 20,5 Mbit / s, men inte mycket.

Med en vikt på 6 kilo, skulle du inte förvänta dig VAIO E att vara mycket portabel och dess batteritid förstärker denna idé. 3500 mAH batteri har färre mAH än de flesta netbook-batterier (4400 att 5600 mAH är typiska för 6-cell netbook) och när man kombinerar det med en makt hungriga system får du endast 2 timmar och 44 minuter av uthållighet.

Generellt, även om vi är imponerade av VAIO E: s prestanda, många av oss är i kärlek med sin design, och vi ser fram emot att fylla våra tester och publicera vår fullständiga recension senare i veckan.

Under tiden, låt oss veta om du skulle köpa en metallic turkos eller “skimrande blå” notebook genom att rösta i omröstningen och publicera dina kommentarer nedan.Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef