Aanval van de Tweeners: Benadeling van de Mid ‘ s, Tablets, en Smartbooks

0
28

Door

Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief

|
Februari 4, 2010 11:48 am

 • MEER

Voor elk bedrijf dat is enthousiast over het maken van een apparaat dat valt tussen smart phones en netbooks zijn er vijf anderen die mij vertellen dat ze nog steeds aan het uitzoeken wat het probleem deze tweeners probeert op te lossen.

Van de kleinste tot de grootste die je hebt mobile Internet devices (Mid ‘s), tablets (niet te verwarren met Tablet-Pc’ s), en smartbooks.

Maar wat zijn deze dingen echt?

Wat maakt het definiëren van deze relatief nieuwe gadget categorieën ingewikkeld is dat er sprake is van enige overlapping tussen hen. Bijvoorbeeld, gisteren ABI Research zei dat vier miljoen ‘media tablets’ verscheept dit jaar, en dat tegen 2015 is dat aantal zal bereiken van ongeveer 57 miljoen euro.

In principe is de combinatie van Mid en tabletten, de onderneming bepaalt deze apparaten met een touchscreen interface, 5 tot en met 11 centimeter in omvang, met een Wi-Fi-connectiviteit en video en gaming mogelijkheden.” Ondertussen, Google zegt dat het de komende OS zal de volgende generatie netbooks, wanneer de realiteit is dat ze verwijzen naar smartbooks.

Hier is een overzicht van hoe ik de omschrijving van deze categorieën en mijn voorspellingen voor hun kans op succes. Niet akkoord gaat met deze definities? Denk dat mijn voorspellingen uit? Geluid uit in de reacties.

 

Apparaat Mobile Internet Devices (Mid ‘ S)

 


Tabletten (Media Tabletten)

 


Smartbooks

 


Scherm Grootte 5 – 7 cm 9 – 10 inch 9 – 10 inch
Prijs Range $200 tot $600 $300 tot $600 $200 tot $500 (geschat)
Wat zijn ze? Iets groter dan smartphones, Mid ‘ s zijn ontworpen om te leveren een volledige Web-ervaring in uw zak. Lei-stijl apparaten die geoptimaliseerd zijn voor het surfen op het Web, het lezen van eBooks, en toegang tot multimedia. Clamshell apparaten die de instant-on functionaliteit, geïntegreerde 3G-connectiviteit en een lange levensduur van de batterij.
Voor wie zijn ze bedoeld? Shoppers die willen een groter scherm dan een slimme telefoon voor het surfen op het Web en toegang tot multimedia. Couch potatoes, zakelijke reizigers, enthousiaste lezers, en iedereen die op zoek is naar een low-cost Internet-apparaat. Shoppers die graag het idee van het bezit van een smart phone, maar zou liever een groter scherm en toetsenbord.
Processor Keuzes ARM-en Atom-Cpu ‘ s ARM-en Atom-Cpu ‘ s ARM-Cpu ‘ s (Snapdragon, Tegra)
OS Keuzes De meeste Linux (Android), sommige Windows Android, iPhone OS, Windows 7 Android en andere versies van Linux. Google Chrome binnenkort.
Bekendste Producten De Archos 5, Dell Mini 5-concept, ICD Ultra, UMID M1, Viliv N5 Apple iPad, HP Slate, JooJoo, MSI Dual-Screen Tablet, de Notion Ink Adam Lenovo Dakraam, Mobinova Bundel
Voors
 • Compacter dan tablets (past in je zak).
 • Grotere schermen maken van Flash content (indien ondersteund) meer dwingend.
 • Sommige kunnen uitvoeren van volledige Ramen en de (krappe) fysieke toetsenborden, zoals een mini netbook
 • Minder duur dan de traditionele Tablet-Pc ‘ s.
 • Touch-interface en een groot scherm combineren te bieden aantrekkelijke Web surfen.
 • Veel dubbele als eReaders en kunnen uitvoeren van touch-enabled apps en games.

 

 • Dunner, lichter, en start sneller op dan Windows netbooks
 • Geïntegreerde mobiele breedband en GPS zijn standaard.
 • Zal waarschijnlijk betaalbare (met carrier subsidie).
 • Duurt 8 tot 10 uur op een lading zonder omvangrijke batterij.

 

Nadelen
 • Smartphones worden steeds grotere schermen en snellere processors, waardoor MIDs lijken ietwat overbodig.
 • Android-gebaseerde MIDs tekort van apps die worden uitgevoerd op het volledige scherm.
 • Windows-gebaseerd MIDs niet zo.
 • Tabletten op basis van telefoon Os ‘en niet zo veelzijdig als volledige Pc’ s en multitasking is ofwel onhandig of non-existent.
 • Modellen gebaseerd op een desktop Os ‘ en gebrek breedte van touch-enabled apps en zal waarschijnlijk niet zo lang duren op een lading.
 • Consumenten hebben niet omarmd Linux op netbooks en is er nul bewijs dat dit zal veranderen voor smartbooks.
 • Windows is meer bekend, heeft een betere ondersteuning voor randapparatuur, en draait het meer populaire toepassingen.
Echte slagingskanss 20 % , Omdat de volgende generatie van “superphones” 1.0 GHz processors en 4-inch (of groter) geeft, het is moeilijk om te zien dat deze categorie met enig uithoudingsvermogen. Maar consumenten op zoek naar een aangesloten draagbare media speler of game-apparaat zou kunnen worden verleid. Mid ‘ s zijn steeds van slimme telefoons. 70 % hoewel de Apple iPad heeft een aantal beperkingen, is het creëren van een grote hoeveelheid buzz en opwinding, voor de hele categorie. Tablets zullen waarschijnlijk vervangen eReaders screen technologieën ontwikkelen. In sommige gevallen, tablets zal ook slopen de verkoop van netbooks, vooral onder degenen op zoek naar een eenvoudige Internet-apparaat. 40 % Gegeven dat je kunt krijgen een Windows 7 netbook voor $200 of meer op een contract, het is moeilijk om te zien smartbooks opstijgen in de korte termijn. Maar ze kon krijgen wat momentum eenmaal Web apps voor meer robuuste (met behulp van HTML-5). In de tussentijd, vervoerders moet om erachter te komen hoe om te spelen smartbooks’ unieke sterke punten.

$200 tot $600

Auteur Bio

Mark Spoonauer

Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief
Verantwoordelijk voor de redactionele visie voor Laptop Mag en Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer is Editor in Chief van LAPTOP sinds 2003 en is bedekt technologie voor bijna 15 jaar. Mark spreekt op toets tech industrie evenementen en is regelmatig media-optredens op CNBC, Fox en CNN. Mark was eerder reviews editor in Mobile Computing, en zijn werk is verschenen in Wired, Populaire Wetenschap en Inc.
Mark Spoonauer, kluis voor LAPTOP, Editor in Chief
op