Planet Finder AR Spår Flygplan på Himlen

0
37

Av

Kevin Lee
|
September 20, 2010 07:34 am

  • MER

Bland nyheterna i den verkligt skrämmande, augmented reality tar till skyarna, bokstavligen, med Pinkfoot Limited Planet Finder-AR-iPhone-app som kan identifiera flygplan som flyger ovanför.

Bara peka din iPhone på himlen och scanning runt, kan du hitta specifika flygplan. Planet Finder AR inte bara identifiera var planen är att det också ger hela resvägen för en flygning, inklusive flight-nummer, registreringsnummer för flygplan, flyg vektorer av fart och höjd, och hur långt bort det är.

Det fungerar genom att plocka upp ADS-B (automatic dependent surveillance-broadcast) plan-flöden används av alla kommersiella flyg-liners för att överföra deras namn, position, destination och mer. Med live data från flygplan och flygning kontrollera den anpassar markörer baserat på iPhone egna GPS och kamera läggning. Det är ett underverk av augmented reality som är riktigt coolt…och riktigt skrämmande på samma gång. Varför någon skulle behöva en sådan app är upp till diskussion lämnar oss med frågan: “eftersom du kan” tillräckligt skäl till att skapa en sådan app?

Planet Finder AR via recombu