Intel Testa Detaljhandel Uppgradera Programmet för Processorer, Laddning $50 för att Förbättra Prestanda

0
30

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
September 20, 2010 07:53 am

  • MER

Du kan uppgradera din Windows 7 med en enkel nedladdning så varför inte din processor för? Denna helg, Intel och Best Buy började sälja $50 uppgradera kort för sin nya Pentium G6951-processor, som just nu sitter bara i low-end Gateway SX2841-09e skrivbordet. Efter köpet av din $50 uppgradera kortet och ange tillhörande aktiveringskod på retailupgrades.intel.com du kan ladda ner program som låser upp en full 1MB L3-cache och gör HyberThreading stöd, både av den som ska förbättra prestandan avsevärt.

Intel är bara att testa detta nya program med low-end Pentium G6951 just nu, men om programmet visar sig vara framgångsrikt, kan vi se dessa Processorer i en mängd olika system. Kanske en dag kommer du även att kunna köpa en bärbar dator med Core i3 i det och sedan betala extra för att uppgradera till Core i5-eller Core i7.

Begreppet ” tillverkare “binning” eller låsa vissa funktioner i sina Processorer vid tillverkning tid är nästan lika gammal som processorn själva verksamheten. Intel och AMD kan producera en hel serie av Processorer med samma arkitektur men, i slutet av produktionen, artificiellt cap frekvens eller begränsa cache-minnet av en del så att de kan säljas till lägre priser. Till exempel, en 2 GHz Core i5 CPU och en 2,5 GHz Core i5-PROCESSOR kan ha både började i fabriken som Core i5-Processorer. Genom överklockning, kan användarna ofta låsa upp det extra prestanda.

Men, som du kanske tror, Intel detaljhandeln uppgradera test har visat sig vara kontroversiellt med vissa kritiker. Till exempel, Windows IT Pro är Paul Thurrott skriver:

Mitt råd till Intel är enkel: gör det inte. Säljer chips som är onaturligt är begränsad under företaget. Och även om det skulle vara trevligt om Intels sortiment som stöds ett enkelt sätt att uppgradera funktionalitet över tiden, med alla funktioner i förskott men inte gör det tillgängligt för kunder är inte lösningen.

ZDNet är Adrian Kingsley-Hughes skriver:

Det gör Intel ser billigt. Kom ihåg, de har redan packat in alla Processorer, och det spelar ingen roll om de är påslagen eller inte. Kostnaden för att lägga till dessa funktioner är naturligtvis obetydlig, men Intel är fortfarande villiga att debitera folk $50 för att växla funktionen.

I slutändan konsumenterna kommer att besluta om huruvida Intel Detaljhandel Uppgradera programmet blir normen eller bara en fotnot i datorns historia.

via Engadget

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef