Hur man Bygger en Prisvärd Wi-Fi-Nätverk för småföretagare

0
38

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
September 20, 2010 01:13 pm

  • MER

Goda nyheter: ditt företag växer. Även om det bestod ursprungligen av tre personer som arbetar från sina hem, ditt företag nu har 15 anställda dela 5000 kvadratmeter kontorslokaler. För att hålla dem samman, du kan spendera tusentals anställa en IT-konsult och en konstruktion besättning till sträng Ethernet-kablar genom tak och golvbrädor, eller så kan du sätta upp ett enkelt trådlöst nätverk med hjälp av din egen teknisk kunniga och lite billig utrustning. Ännu bättre, dina anställda kommer att kunna dela skrivare, filer, och en Internet-anslutning utan att vara fastkedjad vid sina skrivbord.

Välja en Internet-Anslutning

Den första sak som ett kontor behöver är en Internet-anslutning. Du måste göra dina läxor och ta reda på vad leverantörer erbjuder bredband i ditt hus, liksom deras olika alternativ plan. I vissa fall kan du endast ha en leverantör som finns tillgänglig. I andra, kanske du kan välja mellan DSL, kabel, fiberoptik, och T1-baserade Internet-leverantörer. Om T1-linjer som normalt ger bättre överföringshastigheter, den teknik du väljer är inte lika viktigt som hur mycket bandbredd din ISP garantier, och nivån på de tjänster det tillhandahåller.

Köpa bandbredd baserat på dina anställdas jobb funktioner och arbeta vanor. Om de i första hand använda e-post och surfa på webben, ladda ner hastigheter behöver inte vara bländande. “Jag skulle säga att 100 Kbit / s per användare eller så,” sade Ian Jelinek, manager för technology services på Fonden för Staden New York. Med 30 användare, som s 3 Mbit / s nedladdning.” Dock, om du har anställda som sköter en hel del av arbete i molnet eller skicka stora filer, måste du se till att ladda upp hastigheterna är lika med eller nära din hämta bandbredd. T1-linjer, vilket är dyrare än kabel-eller DSL, erbjuder oftast bättre i uppladdningshastighet.

Routern: Din Första Linje för att Dela

De dagar av gigantiska garderober fylld med kablar och switchar är över för små företag (eller åtminstone de borde vara). Medan ett företag med företagsledare kan ha massor av olika växlar, kan du enkelt stödja mer än 30 samtidiga användare med en small business–klass trådlös router.

När du väljer en router, leta efter en som använder 802.11 n-teknik för maximal hastighet och räckvidd, har inbyggd brandvägg, och stöder minst WPA-kryptering. Dessutom, se till att routern ger tillräckligt med virtuella privata nätverk (VPN) anslutningen så att alla dina medarbetare kan komma åt resurser i nätverket från vägen. Ett prisvärt alternativ för mindre kontor är Cisco RV 120W ($139; www.cisco.com), som har 802.11 n, en SP1 brandvägg och stöd för upp till 10 samtidiga VPN-anslutningar, och 1 000 samtidiga sessioner eller att begära data.

Placera routern bredvid din Internet-linje så att du kan ansluta den direkt. Nästa du vill ställa in nätverket kryptering, med hjälp av den högsta möjliga standard. Om din bärbara datorer köptes under de senaste åren, de är förmodligen alla har stöd för 128-bitars WPA2 med AES kryptering, den bästa gemensam standard.

Avstå från frestelsen att lämna ditt trådlösa nätverk utan säkerhet, som hackare eller dina grannar kunde stjäla bandbredd och dina mest känsliga data. Undvika inaktuell WEP-kryptering, vilket är nästan lika illa som att ha någon säkerhet alls. “Jag önskar att WEP var inte längre ens ett alternativ”, sade Joe Melfi, D-Link ‘ s biträdande chef för business solutions. “Det är fortfarande lagt i en hel del produkter för bakåtkompatibilitet. Eftersom det är lättare att konfigurera, människor kommer att vända på WEP, det tar en nanosekund för att bryta det. Det finns program där ute som kommer att göra det i ett hjärtslag.”

Använd starka lösenord som är minst sju tecken med bokstäver och siffror, använder specialtecken om möjligt. Om du anger en enda engelska ord som lösenord, kommer du att bli utsatta för attacker ordlistan, där en hacker använder ett program som matar in ord från ordboken som lösenord om och om igen tills han får tillgång till ditt nätverk.

För att hålla de anställda från att ta miste på ditt nätverk till en annan i byggnaden, ändrar routerns SSID till något minnesvärt. Inget skriker amatör timme mer än en router som sänder namnet “D-Link” eller “Linksys.”

Testa och Utöka Din Signal

Om ditt kontor består av ett enda litet rum, du kommer förmodligen inte ha några döda punkter. Testa din anslutning genom att gå runt på kontoret med en bärbar dator, som stannar på flera platser, det vill säga antal barer, och försöker surfa på webben från dessa platser. Du kan också använda verktyget Netperf (gratis; www.netperf.org) för att få en exakt genomströmningen mellan testa din anteckningsbok och en annan anslutas direkt till routern. Om du har färre än tre staplar i ett viktigt läge, du kan inte hålla en anslutning från området, eller om du bara behöver en bättre genomströmning, finns det flera saker du kan göra för att förbättra signalstyrka.

Kanske det bästa alternativet är att köpa trådlösa åtkomstpunkter som D-Link DAP-1522 ($54.99; www.dlink.com) eller TrendNet TEW-637AP ($43.99; www.trendnet.com) och strategiskt placera dem i områden av den myndighet som har svag eller ingen signal täckning. För att ansluta trådlösa åtkomstpunkter tillbaka till routern, kan du använda en powerline-nätverk kit som TrendNet TPL-303E2K ($79.99) eller Netgear XAVB101-100NAS ($105; www.netgear.com), som tillåter dig att skicka data över office elektriska systemet, snarare än att sätta Ethernet-kabel. Du kan även ansluta en fast byt till en powerline-modul, så en grupp av användare som behöver ännu bättre anslutningsmöjligheter kan ansluta till nätverket via Ethernet.

Ett trådlöst nätverk extender kan hjälpa, men det kan inte vara värt kostnadsbesparingar. Snarare än att ansluta till nätverket via en powerline-eller Ethernet-kabeln, förlängare helt enkelt fånga de befintliga Wi-Fi-signal, och repris. Du måste placera en förlängare i ett läge som är nära till svag zon du riktar men fortfarande inom ett område där signalen är stark. Men eftersom de ansluta till routern trådlöst, och eftersom dessa enheter skicka och ta emot signaler samtidigt, trådlös förlängare ger inte så mycket genomströmning som trådlösa accesspunkter. “Hälften av den tid det tar emot, och hälften av den tid det sänder”, sade D-Link ‘ s Melfi. “Du är fortfarande bättre än att inte ha någonting], men bieffekten är att din totala genomströmningen är lite långsammare.”

Skrivardelning

När det gäller att dela skrivare, det finns två primära val. Du kan köpa en nätverksansluten skrivare, eller så kan du bifoga en trådlös skrivarserver till en befintlig skrivare. Om du ska köpa en ny skrivare, du kommer att bli bättre med ett nätverk modell, eftersom installationen är enklare och du slipper att ta itu med eventuella kompatibilitetsproblem mellan skrivaren och skrivarservern.

Du kan köpa en skrivare som har ett trådlöst eller trådbundet nätverk kapacitet. Med tanke på den mängd data som överförs till ett företag skrivare, kan du vara bättre med en Ethernet-skrivare, till exempel HP LaserJet P3015n ($599; www.hp.com), som skriver ut upp till 42 sidor per minut. Om din skrivare har en Ethernet-du måste placera den antingen precis bredvid routern eller nära en powerline-nätverk port.

För befintliga skrivare som inte har inbyggt nätverk, eller om du vill köpa en icke-nätverksanslutna skrivare, kan du köpa en trådlös skrivarserver för mindre än $100. ASUS WL-500 GB ($64.99; usa.asus.com) stöd för upp till två skrivare på en gång, medan TrendNet TEW-P1UG ($68.99) fungerar bara med en enda skrivare. Vad skrivarservern du väljer, bör du kontrollera att den stöder specifikt märke och modell för skrivaren. “De har vanligtvis en lista över kompatibla skrivare sedan en del av de förare för att köra i enheten,” sade Melfi. “Så du måste alltid ta reda på: är den skrivare som du har med i listan över kompatibla för att produkten?”

Om du verkligen vill spara pengar på en skrivarserver och har en oanvänd Windows-dator och skräpar, så kan du bifoga som desktop till din skrivare och använda Windows skrivardelning för att göra den tillgänglig för resten av kontoret. Men, du kan slösa bort en mycket bra dator och använda mer el än nödvändigt för att hålla det på hela tiden.

Network Attached Storage

Den kanske viktigaste resursen du kan dela den med dina medarbetare är en lagringsenhet. Lyckligtvis, du behöver inte ett nätverk för certifiering och en jätte dyr fil-server för att dela filer på nätverket. En nätverksansluten lagringsenhet (NAS) gör det enkelt att ge dina anställda en ton av utrymme och samtidigt upprätthålla strikt kontroll över säkerhet och behörigheter. “Intelligens i NAS är vad man skulle förvänta sig av en fil-server,” Melfi sagt.

Med en fyra-bay NAS såsom Synology DiskStation DS410 ($499; www.synology.com) så kan du installera upp till fyra 3,5-tums stationär hårddisk på upp till 2TB ($110 och uppåt) för en summa av 8TB av lagring. Andra NAS-stationer, såsom Western Digital ShareSpace ($499 för 4 TB; www.wdc.com), kom med enheter förinstallerade. Du kan också använda RAID-teknik för att spegla dina hårddiskar och skydda värdefulla data i händelse av att en disk går sönder. Om dina lagringsbehov är blygsam, kan du spara pengar genom att köpa en två-bay NAS, men en fyra-bay-lösning ger dig den mest utrymme att växa.

Du kommer att vilja NAS att använda en trådbunden anslutning, så placera den i närheten av en fast port bredvid din router. Konfigurera behörigheter är lätt. Med hjälp av enhetens kontrollpanel, kan du skapa en lista över de användarkonton och grupper. Då kan du tilldela åtkomsträttigheter till varje individ eller grupper.

När det gäller cross-plattform kompatibilitet, alla NAS värt sitt salt bör stödja både Windows-och Mac-baserade nätverk standarder. Många NAS-enheter och med dubbelt så webbservrar för ditt företags intranät.

Nätverkskameror

Övervakningskameror är en annan resurs som många små företag som vill dela över nätverket. När det gäller att välja en kamera, måste du bestämma om du behöver för att panorera, tilta och zooma på distans med något som Cisco WVC210 ($219; www.cisco.com). En billig fast-visa enhet som Zonet ZVC7630W ($149; www.zonetusa.com kan även göra jobbet. Titta på upplösning av kameran och komprimering som erbjuds, du kommer att ha minst VGA-upplösning (640 x 480 pixlar) för att se fina detaljer. Också, att få en kamera som erbjuder H. 264 i motsats till det enkla MPEG-4-komprimering kommer att möjliggöra för mjukare bilder.

Dom

För under $2,000, och du kan sätta upp ett trådlöst nätverk för mer än 30 anställda som arbetar i en medelstor kontor som gör det möjligt för dem att dela en Internet-anslutning, filer, skrivare och även kameror. Ännu bättre, kan du göra det utan att anställa en dyr IT-konsult eller någon att borra hål i väggar, golv och tak. Allt som egentligen behövs är lite know-how och lite tid att ställa saker på.

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef