Hands-on Met een Bril-Gratis 3D-Scherm voor smartphones

0
28

Door

Michael A. Prospero, LAPTOP Reviews Editor
|
21 September 2010 02:00 uur

  • MEER

Terwijl Sharp ‘ s 3D-scherm voor de aankomende Nintendo DS kan het beter zijn bekend, een jong bedrijf met de naam MasterImage kon daag hen uit om de heerschappij in het mobiele apparaat in de ruimte.

Een van de exposanten op de Nvidia GPU Technology conference, MasterImage maakt gebruik van een technologie genaamd “cel-matrix parallax barrier’, dat is in principe een scherm boven een slimme telefoon weer te geven, tot het maken van 3D-beelden. In plaats van een gebruiker dragen van een bril die flikkeren aan en uit, de barrière is het trillen.

Ondanks de extra laag, afbeelding op het scherm waren nog steeds zeer helder en scherp. De effectieve kijkhoek voor het 3D was ongeveer 30 graden van de center, maar het scherm, tenminste in 2D–was zichtbaar vanuit bijna 180 graden. Nog beter, we konden het scherm draaien van landschap naar portret zonder verlies van 3D, een belangrijk kenmerk als deze technologie is gaan om het te maken in smart phones, en niet te vergeten van tabletten.

Het stroomverbruik is minimaal, volgens MasterImage, maar schakelt u het 3D-scherm met een druk op de knop; dit is handig, niet alleen wanneer het proberen om de batterij te sparen, maar wanneer u wilt weergeven op niet-3D-beelden, zoals e-mail.

Terwijl MasterImage heeft al uitgerust zijn technologie in een smartphone (de foto hierboven is een Hitachi Wooo H001), een bedrijf rep gezegd dat de extra kracht van Nvidia ‘ s Tegra-chip zorgt voor een veel betere kijkervaring. En, na het bekijken van de twee beeldschermen naast elkaar, hebben we de neiging om het eens.

Volgens MasterImage, het toevoegen van de technologie op een slimme telefoon kost ongeveer $10 tot $15 per stuk, dat is niet onbelangrijk. Echter, een bedrijf rep vertelde ons dat ze zijn hoopvol de schermen worden toegevoegd aan smart phones als vroeg als in het tweede kwartaal van 2011.