Hands-on Med glasögonfri 3D-Tv för Smarta Telefoner

0
41

Av

Michael A. Prospero, LAPTOP Recensioner Redaktör
|
September 21, 2010 02:00

  • MER

Samtidigt Skarp 3D-visning för den kommande Nintendo DS kan bli mer känd, ett ungt företag som heter MasterImage skulle kunna utmana dem om herraväldet i den mobila enheten utrymme.

En av utställarna på Nvidia GPU Technology conference, MasterImage använder en teknik som kallas “cell-matrix parallax barrier”, som i grund och botten en skärm framför en smart telefon med display, för att skapa 3D-bilder. I stället för en användare att bära glasögon som flimrar på och utanför barriären har flimmer.

Trots den extra lager, bild på skärmen var fortfarande mycket ljusa och skarpa. Den effektiva betraktningsvinkel för 3D var ca 30 grader från center, men skärmen–åtminstone i 2D-var synlig från nästan 180 grader. Ännu bättre, vi kan rotera skärmen från liggande till stående utan att förlora 3D, en viktig egenskap om den här tekniken kommer att göra det i smarta telefoner, för att inte tala tabletter.

Strömförbrukningen är minimal, enligt MasterImage, men du kan stänga av 3D-tv med ett tryck på en knapp, detta kommer väl till hands, inte bara när man försöker att spara på batteriet, men när du vill visa icke-3D-bilder, till exempel e-post.

Medan MasterImage har redan monterat sin teknik till en smart telefon (den på bilden ovan, en Hitachi Wooo H001), ett företag rep sa att den extra energi av Nvidias Tegra-chip ger en mycket bättre upplevelse. Och, efter att ha sett de två visar sida vid sida, tenderar vi att komma överens.

Enligt MasterImage, lägga sin teknik till en smart telefon kostar ca $10 till $15 per enhet som inte är obetydlig. Men, ett företag rep berättade för oss att de är hoppfulla skärmarna kommer att läggas till smarta telefoner så tidigt som under andra kvartalet 2011.